Talnørder knuser kilometer i Søborg

Skrevet d. 20. august 2018I ingeniørvirksomheden MOE i Søborg bliver der trådt flittigt i pedalerne under VI CYKLER TIL ARBEJDE. I maj måned deltog hver fjerde medarbejder i kampagnen og mange cykler også med i sommerforlængelsen. Her fortæller holdkaptajn Stine Holst Pedersen hvordan hun motiverer sit cykelhold til at holde gejsten oppe.

Holdkaptajn Stine Holst Pedersen deltog i VI CYKLER TIL ARBEJDE for femte gang, og hendes team er også med i forlængelsen hen over sommerperioden - og det er slet ikke så usædvanligt på hendes arbejdsplads hos ingeniørvirksomheden MOE i Søborg. Her deltog 140 medarbejdere i årets VI CYKLER TIL ARBEJDE, og det svarer til, at hver fjerde medarbejder cyklede med på et af de 11 hold, som virksomheden stillede med.
 
Stine Holst Pedersen arbejder til dagligt inden for bæredygtighed og cykler til arbejde i sommermånederne.

"For mig giver det super god mening at deltage i VI CYKLER TIL ARBEJDE, både i et større klimaperspektiv, og også fordi det er rigtig sjovt at være med”, fortæller Stine, der var med som holdkaptajn for fjerde gang og som cyklede hver dag i maj til arbejde.
 
Holdet var blandt de mest cyklende i virksomheden. Hele holdet cyklede så ofte de havde mulighed for det, både til og fra arbejde, og også gerne når de skulle til møder ude i byen, eller på tilsyn på byggepladser.
 
Find ud af hvad der motiverer
”Man skal finde den rigtige måde at motivere sine kolleger på. Jeg satte fokus på tal og statistik, som mange ingeniører interesserer sig for og arbejder med til dagligt. Vi er talnørder. I MOE har vi også et super socialt sammenhold, så det bragte jeg også i spil".
 
Konkret blev det til, at Stine sendte mails ud til holdet hver uge med statistik og grafer på holdets indsats hentet fra VI CYKLER TIL ARBEJDEs hjemmeside.
 
”Jeg fokuserede på at motivere til næste lille mål, som at nå et bestemt antal kilometer samlet for holde i denne uge eller fremhæve en på holdet, der havde gjort det rigtig godt. En uge lå vi på førstepladsen internt i MOE, og så gav jeg is til hele holdet.

Det vigtigste ved VI CYKLER TIL ARBEJDE har for mig været, at vi var med, og at alle kan deltage. Nogle cykler langt en gang om ugen, mens andre cykler nogle korte ture. Det vigtigste er, at alle kan være med",
siger holdkaptajnen.
 
Virksomheden bygger ud
Virksomheden er ved at bygge ud, for at gøre plads til 250 nye medarbejdere. Under byggeriet har antallet af parkeringspladser i en periode været mere end halveret. "I MOE har vi derfor sat ekstra fokus på VI CYKLER TIL ARBEJDE og har tilbudt cykeltøj, ekstra omklædningsfaciliteter og cykelservice på arbejdspladsen".
 
Forlængelsen
Teamet fortsatte også med at cykle hen over sommeren. ”Vi faldt nok lidt af på den, da det blev sommerferie, og der ikke var samme tilstedeværelse, da de forskellige gik på ferie. Der var det sværere at motivere og holde gejsten oppe. Til gengæld har vejret været fantastisk, så flere har cyklet alligevel".