Så langt cykler du

Skrevet d. 1. maj 2018


Har du tænkt over, hvor mange kilometer du egentlig får lagt bag dig, hvis du tager cyklen til og fra arbejde hver dag?

Her er kan du lave en sammenligning – distancerne er i fugleflugtlinje. VI CYKLER TIL ARBEJDE kan vise sig at være glimrende træning op til cykelferien til sommer.

Hvis du cykler 10 kilometer til arbejde, både frem og tilbage, mandag til fredag, i hele maj, så bliver det til hele 460 km. – eller lige så langt som fra Aarhus til Berlin.

Hvis du cykler 5 kilometer hver vej, kan du nå lige så langt som fra København til Gøteborg, nemlig 230 km.

Skulle du være en af dem, der har 15 kilometer hver vej, så ville du med den samme indsats kunne nå fra Ringkøbing til Stockholm, nemlig 690 km.

Og hvis du er en af de virkelig seje, der cykler 20 kilometer hver vej, så bliver det til hele 920 km. – og så er du også trænet op til at springe på cyklen og tage turen fra Nyborg til Paris.

Hvis du vil cykle det, der svarer til en tur fra Aalborg til Nordkap, så skal du cykle 2 gange 37 km pr. arbejdsdag, for at nå en tilsvarende distance i maj. Og så har vi ikke talt bjergskråningerne med.

Men hvis du nøjes med 2 kilometer hver vej, to gange om dagen, ville du kunne fra nå fra Aalborg til Skagen, det vil sige 92 km – og der er altså også ret skønt.

Vil man helt til New York, kan det godt betale sig at gøre det til en holdindsats. Er man fx 13 deltagere på et hold, der alle cykler 10 km hver vej, kan man nå de ca. 6.200 km, der er fra København til Frihedsgudinden.

Se hvor langt I kan komme fra lige præcis jeres by