Sådan undgår du, at din cykel bliver stjålet

 

Over 100 cykler bliver hver dag stjålet i Danmark. Men hvordan kan du gøre det vanskeligere for cykeltyven? Vi giver dig her en række råd til, hvordan du bedre sikrer dig mod cykeltyveri!


1) Køb en solid kædelås 

Anskaf dig en eller flere solide kædelåse, for eksempel en wirelås. Med flere låse og nogle solide af slagsen, gør du det vanskeligere for tyven.

 


2) Lås cyklen fast til en genstand og om cyklens stel

Med en kædelås kan du låse din cykel fast til en robust genstand, såsom en lygtepæl, træ eller et massivt stativ. Ved at låse cyklen fast til en anden genstand, mindsker du risikoen for at miste din cykel. Tyven skal nemlig have større redskaber op ad tasken for at kunne stjæle cyklen.

Sørg for at låse din cykel fast direkte gennem stellet – ikke gennem cykelhjulet. Det tager ikke lang tid for cykeltyven at afmontere
et cykelhjul og stjæle cyklen. Husk derfor at låse cyklen fast gennem stellet og til en robust genstand.

 


3) Tænk over hvor du parkerer din cykel

Der er høj risiko for cykeltyveri ved togstationer og busstoppesteder. Undersøg om der er mulighed for at parkere andre steder.


4) Pas på deling af billeder på nettet Køb en solid kædelås 

Pas på med at vise din dyre cykel frem på sociale medier. Cykeltyve holder også øje med disse medier! Hvis du ønsker at dele billeder af dit dyre grej, er det en god idé at indstille dine profiler til at være så private som muligt.

 

Fotocredit: Shutterstock.com


5) Vælg forsikringsgodkendt lås

Det er en god idé at forsyne din cykel med en forsikringsgodkendt lås, hvis uheldet nu skulle være ude. Forsikringsselskaber kræver, at din cykel er forsynet med en godkendt lås, hvis forsikringsselskabet skal udbetale erstatning. På varefakta.dk kan du få en oversigt over godkendte cykellåse.

 


6) Notér stelnummer

Skriv din cykels stelnummer ned. Det er nødvendigt at vide stelnummeret, hvis din cykel bliver stjålet, da dette skal opgives til din forsikring i tilfælde af tyveri. Stelnummeret findes som regel, hvor pedalerne er placeret, som er lige under kranken. Vend cyklen på hovedet, så er det let at se. Nummeret fremgår enten af en indgravering eller et mærkat, der er sat på.

         

De ovenstående råd kan være med til at mindske risikoen for cykeltyveri. Overvej hvor du parkerer cyklen, og hvordan du låser den. Ingen låse er ubrydelige, men nogle er sværere end andre.