Hurra: 21-års jubilæum i VI CYKLER TIL ARBEJDE

Ind i mellem støder vi på hold og virksomheder, der har deltaget i VI CYKLER TIL ARBEJDE lige siden den spæde begyndelse - og så kan vi ikke undgå at blive helt nostalgiske! Her kan du møde en holdkaptajn, der har stået i spidsen for et kollega-cykelhold i 21 år.

Bankdata fra Fredericia er en af de virksomheder, der har cyklet med i over 20 år, og Carsten Lang Petersen, IT Consultant, har været holdkaptajn hvert eneste år. Han er en rigtig veteran, og også den store drivmotor for, at virksomheden faktisk har haft en virkelig flot deltagelse gennem årene. De startede med 91 deltagere i 1999, i 2006 rundede de 100 deltagere og i 2010 toppede de med hele 131 deltagere. Faktisk er de stadig en håndfuld medarbejdere, der ud over ham selv, har været med hele vejen, så det er blevet til en hel del kilometer i benene over årene.

- Der er selvfølgelig mange af deltagerne, der cykler i forvejen, men der er også nogen, der lige giver den en ekstra skalle i denne her måned, fortæller Carsten. - Deltagerne i virksomheden tæller både almindelige pendlere, og så et par af de virkelig hårde nysere. Rekorden blandet vores deltagere er omkring 93 kilometer til og fra arbejde.

Carsten selv cykler ”kun” omkring 20 kilometer mellem Vejle og Fredericia ... hver vej … hver dag … hele sommeren (når det ikke regner, understreger han). Hatten af for det.

Der er flere gode grunde til, at de har lykkes med at få så mange med gennem årene, mener han:
- Virksomheden betaler for deltagelsen, og det gør det jo alt andet lige meget nemmere at overtale kollegerne. Derudover har de også altid en masse interne konkurrencer i løbet af kampagnen, hvor virksomheden bidrager med præmier, de kan stille på højkant. - Det skaber motivation og lidt konkurrence-ånd, og så gør det bare, at det er sjovt at være med sammen med sine kolleger.

Det er derfor ikke kun motionen, men i høj grad også det kollegiale fællesskab, der betyder noget. Samtidig er virksomheden ret god til at pleje sine cyklende medarbejder med gode omklædnings-, bade- og parkeringsforhold, noget der er ret afgørende for at få flere i sadlen, mener han.

I år deltager Bankdata med 109 deltagere, hvilket er det største antal medarbejdere fra én virksomhed i Fredericia kommune. Sidste år cyklede deltagerne tilsammen 18.000 kilometer i løbet af kampagnen. Omregnet svarer det sådan cirka til, at deltagerne har sparet Bankdata for 25 sygedage, og at de har brændt intet mindre end 450.000 kcal af. Det bliver trods alt til et par plader chokolade. Ambitionen er ifølge Carsten Lang Petersen at slå det resultat i år.