Vi cykler til lockout

Skrevet d. 21. marts 2018

En stor del af VI CYKLER TIL ARBEJDEs deltagere kan blive ramt af den varslede lockout med konfliktstart 10. april 2018. Da forligsinstitutionen kan vælge at udsætte konflikten to gange to uger, så en konflikt først starter omkring maj, er der derfor en reel risiko for, at lockoutten vil falde sammen med VI CYKLER TIL ARBEJDE.

Vi krydser naturligvis fingre for, at de forhandlende parter når til enighed, men skulle lockoutten blive en realitet i maj, er det ikke forhindring for at deltage i VI CYKLER TIL ARBEJDE. Du kan roligt melde dit hold til og indtjene cykeldage, selvom du ikke cykler på arbejde. I dette tilfælde vil du nemlig blive omfattet af VI CYKLER TIL ARBEJDEs regler om, at cykling til daglige gøremål også kan tælle med, såfremt du ikke har et arbejde at cykle til.

Det betyder, at du er berettiget til at registrere en cykeldag, hvis cykler til et dagligt gøremål under en eventuel lockout. Det kan fx være når du afleverer børn, handler ind eller deltager i en demonstration.

I tilfælde af lockout kan du risikere, at du ikke kan få adgang til din arbejdsmail. Det er derfor en god idé at tilmelde din private mail til VI CYKLER TIL ARBEJDEs nyhedsbrev, så du kan holde dig opdateret på kampagnens aktiviteter.

Meld holdet til her