Kære holdkaptajn

Velkommen til VI CYKLER TIL ARBEJDE 2019.

Nu ruller foråret og cykelglæden snart gennem hele landet, og som kaptajn på et VI CYKLER TIL ARBEJDE-hold er det din fornemmeste opgave at sprede glæde og cykelkærlighed i hele maj måned - på holdet og på cykelstien.

Det kræver ikke nødvendigvis noget særligt at være kaptajn - men har du lyst til at gøre lidt ekstra, kan du bruge siden her til at finde materiale og inspiration.

OBS! Som holdkaptajn er du automatisk med i konkurrencen om en af i alt tre eksklusive elcykler fra danske Strøm Bikes. Læs mere her

Har du endnu ikke tilmeldt dit hold? Meld jer til her

Sådan sætter du et cykelhold
Find 4-16 kollegaer. Find på et godt navn til holdet. Og hvis jeres arbejdsplads har andre hold med, så smut forbi og lov dem baghjul – det styrker motivationen!

Tilmeldingen sker her på vcta.dk - men det er en god idé at printe og hænge tilmeldingsskemaet op, for at opmuntre flere kollegaer til at cykle med. 

Brug for tekst til intranettet? Hent skabelon her

Køreskema og cykeldage
Årets køreskema kan du fra april printe fra materialesiden her
Hæng skemaet op et synligt sted - det motiverer! På skemaet er det samtidig let at se, hvilke kollegaer på holdet, der er godt kørende, og hvem der skal heppes lidt ekstra på.

Cykeldagene skal dog stadigvæk registreres på jeres profiler her på vcta.dk senest 10. juni 2019 for at tælle med i lodtrækningen om alle holdpræmierne.

Hvad kan jeg gøre som kaptajn?
Måske er du selv en erfaren cyklist med masser af cykeloverskud. Men på dit hold er der måske et par stykker, der er nye på cykelstien? VI CYKLER TIL ARBEJDE er den oplagte mulighed for at dele ud af både din cykelviden og cykelglæde. Hjælp de nye cyklister med opmuntring, ros og gode cykeltips - og få god karma tilbage. 

Mange "nye" cyklister har svært ved at finde en god cykelrute - her kan du hjælpe med forslag. Prøv fx den gratis ruteplanlægger denmarkbybike.dk

Sådan får I en endnu sjovere kampagne
Savner du inspiration til hvordan du kan motivere holdet? Så læs hvad andre gør:

Lav noget sammen!
Fælles aktiviteter på cykelholdet styrker både fællesskabet, motivationen og cykelglæden. Og det behøver ikke at være spor kompliceret for at være sjovt.

I kan fx tage på en lille udflugt efter arbejde - og cykle hen til byens bedste iskiosk eller smukkeste udsigtspunkt. Eller I kan cykle en morgentur sammen, inden I møder ind.

Idé: Giv udflugten et overraskende twist
Alle holdkammerater skriver en lokal seværdighed ned på et en seddel, som foldes og lægges ned i en æske. Så skal I trække lod om jeres rute. I trækker kun én etape ad gangen - og når I så er fremme ved målet, kan I holde en lille pause - og trække en ny seddel med jeres næste mål. Og sådan bliver I ved, indtil I ikke orker at cykle længere. På den måde bliver cykeludflugten bogstaveligt talt til en leg, og I opdager knap nok hvor langt I får cyklet.

Idé: "Nisseleg" på cykel i maj 
Lad julens "nisselege" være inspiration for maj måned. Hvem elsker ikke at komme ud til en nypumpet cykel med olieret kæde? Et fint sadelbetræk? Eller et nypudset stel? Brug VI CYKLER TIL ARBEJDE til at glæde hinanden i hverdagen med små anonyme tjenester. Det løfter humøret.

Vi glæder os til at se jer på cykelstierne i maj!