Your browser has not requested "Danish" as a preferred language, we have some of our content available in English, would you prefer to see English where available?

Yes, please / No, thank you

Sådan kommer du i gang med at cykle efter vinteren

Har din cykel været i vinterhi? Har du udskudt forårets første cykeltur? Vi hjælper dig op på cyklen igen med 5 gode råd.


1) Tjek vejrudsigten

Kig på vejrudsigten og vælg en dag med godt vejr til din første cykeltur.

TIP: Hent en vejr-app til din smartphone - fx. danske DMI eller den norske yr.no
Kig på vejrudsigten hver dag, så du kan tage regnjakke eller sandaler med, hvis det er relevant.


2) Giv cyklen et kærlighedstjek

Inden du svinger dig i sadlen den første morgen, så giv lige din cykel et lille kærlighedstjek aftenen før.

TJEK: Er der luft i dækkene, og er kæden smurt? Det er super demotiverende at have besluttet: ”i dag skal det være!” – for så at blive mødt af en flad cykel.

Sådan gør du:


3) Oplev noget nyt på vej til arbejde

”Transport-tid er spildtid” = NEJ.

FORDI: Når du cykler, kan du opleve. Du kan vælge alternative ruter og følge årstidernes skiften, indstille dig mentalt på arbejdsdagen, se om de endelig efter 25 år har fået pudset vinduer i grillen på Østergade og følge byggeriet på Nørregade. Transport-tid bliver oplevelsestid.

TIP: Arbejder du hjemmefra? Så kør en tur når arbejdsdagen slutter. På den måde markerer du, at arbejdsdagen er slut og fritiden begynder. Bare gå ud på gaden og kør ud i det blå - eller planlæg en rute på denmarkbybike.dk


4) Mind dig selv om, at cykling er god motion

Hverdagscykling giver god motion, og du behøver faktisk ikke at cykle særlig langt for at få glæde af sundhedsfordelene.

HUSK: Den anbefalede, daglige fysiske aktivitet svarer til at cykle 6 km - det ku fx være 3 km til og fra arbejde.


5) Forpligt dig hos dine kolleger

Lav en aftale med dine kollegaer om at cykle. Også selvom I sidder på hver jeres hjemmekontor. Forskning viser, at fællesskabet motiverer, og derfor er VI CYKLER TIL ARBEJDE en god anledning til at kickstarte cykelsæsonen. Sæt et cykelhold med 2-16 kollegaer og meld jer til her

SÅ KAN I FÅ: Godt humør, god motion, fællesskab - og kage!

Læs også

Tilmeldingen er åben

Vi cykler 6.-19. september! Find 2-16 kollegaer, sæt et cykelhold og meld jer til her. Husk: Det er gratis for dig, der var med i maj.

Klik her for tilmelding

Sådan cykler du med fra hjemmekontoret

Du kan sagtens cykle med, selvom du arbejder hjemmefra hele eller dele af ugen. Men hvor skal du cykle hen? Og hvordan bevarer du gejst og fællesskab med resten af holdet? Vi hjælper dig godt på vej.

Gå til guiden

Vask, smør - og smil!

Vinterens frost og salt var hård kost for din cykel. Heldigvis kan du hurtigt gøre cykelturen til en ren og velsmurt fornøjelse!

Læs her