Hjemmearbejde? Sådan cykler du med!

Mange af os arbejder stadig hjemmefra, men du kan sagtens være med i VI CYKLER TIL ARBEJDE-Vintercyklingsugen alligevel. Vi forklarer dig her hvordan og kommer med inspiration til, hvor du kan cykle hen. Og faktisk er der også deciderede fordele ved at cykle med hjemmefra!

Hvad er Vintercyklingsugen?

VI CYKLER TIL ARBEJDE har fået en ny kølig lillebror, nemlig "Vintercyklingsugen", der kører 25. - 31. januar. Det er gratis at cykle med. Du skal blot finde 2-16 kollegaer til dit cykelhold - og alle der cykler og registrerer mindst én cykeldag i forbindelse med arbejdsdagen, er med i lodtrækningen om præmier. Læs mere om Vintercyklingsugen

Hvordan virker det?

Når du arbejder hjemmefra, kan du af gode grunde ikke cykle til og fra arbejde. Men alle cykelture på de dage, du arbejder hjemmefra, tæller med. Det gælder uanset hvor og hvor langt du cykler. Er du i tvivl om, hvordan du registrerer dine cykeldage, kan du læse mere om det her

Hvor skal du cykle hen?

Selvom dagene bliver længere, er det stadig mørk og koldt, og en frivillig cykeltur er måske ikke det mest tiltalende. Eller hvad? Måske er det faktisk netop, hvad du har brug for. Vi hungrer efter solen, og selvom den ikke står skarpt på en skyfri himmel, så er det godt for dig med frisk luft og dagslys, og her kan cyklen være din gode ven.

Men hvor skal du cykle hen? De oplagte bud er at tage cyklen, når du skal bringe og hente børn eller købe ind. Du kan med fordel vælge et supermarked lidt længere væk, så du får flere kilometer i benene, hvis du gerne vil slå dine kollegaer.

Synes du ikke indkøb er motiverende nok, så vælg de her destinationer:

 • Plej cyklen: På mange tankstationer i Danmark kan du låne værktøj og grej til din cykel kvit og frit. Tag cyklen til den nærmeste tank og rengør, puds, pump og plej din cykel. Din cykel vil takke dig for det, og du vil selv få en bedre oplevelse på cyklen. Det er win-win.
  Læs her, hvordan du plejer din cykel bedst om vinteren

 • Lav en vinter-krans: Juledekorationerne er pakket væk, men naturen kan byde på mange smukke vinter-dekorationer. Tag cyklen til dit nærmeste grønne område eller skov og find flotte grene og pynt. Husk ikke at brække grene fra levende træer, men tag gerne lidt fra skovbunden.

 • Ta' på skattejagt: Tag børnene med på skattejagt og find kæmpetroldene. De er placeret flere steder i Danmark. Tjek kortet her, og se, om du bor tæt på en af kæmperne.

 • Lav en kollega-konkurrence: Har du et stærkt konkurrence-gen gemt i dig, kan du aftale med en kollega, at I skal mødes et sted midt imellem jeres to bopæle. Tag afsted samtidig og se, hvem der kommer først. I kan medbringe kaffe i en termokop og skåle over vinderen.

 • Hør podcast: En cykeltur giver et dejligt pusterum, uanset om du tager den inden, under eller efter arbejde. Er hovedet fyldt op, kan du få tankerne væk ved at høre musik, lydbog eller podcast, og det kan du gøre, mens du cykler. Smart, ikk’? Her er destinationen ikke så vigtig, men nu kan du endelig få hørt alt det, du længe gerne har ville høre. Del de gode lytteoplevelser med kollegaerne.
  Husk: Du skal selvfølgelig stadig kunne høre trafikken og koncentrere dig om at cykle - uanset hvor god en sang eller lydbog, du hører...

 • Prøv vinterbadning: Er du superfrisk, kan du tage cyklen til det nærmeste vinterbadersted og mærke suset i kroppen, og måske kan du udfordre en kollega til at tage med? På vej hjem får du varmen, når du træder i pedalerne.

Fordele ved at arbejde hjemmefra

Hvis du arbejder hjemmefra, så bliver VI CYKLER TIL ARBEJDE uden tvivl en anderledes oplevelse. Til gengæld findes der faktisk flere deciderede fordele ved at deltage hjemmefra:

 • Du kan give den max gas uden at tænke på svedpletter, cykelhjelmhår og sure tæer.

 • Hvis du køber kage for at belønne din indsats, skal du ikke kæmpe med dine kollegaer om det sidste stykke – it's all yours!

 • Cykelturen kan lægges på dit yndlingstidspunkt. Trænger du fx altid til en kort pause og frisk luft efter frokost, kan du med fordel bruge pausen på en cykeltur.

 • Du bestemmer distancen og ruten. Føler du for en længere tur, er du ikke begrænset af afstanden til arbejdet. Det samme gælder, hvis du en dag ikke har så mange kilometer i benene. Og samtidig behøver du ikke køre samme rute hver dag.

 • Du undgår travlhed på cykelstierne. Når du ikke skal cykle på et bestemt tidspunkt, kan du nemt tage af sted i et tidsrum, hvor der ikke er trængsel på cykelstierne.

Husk: Cykelturene skal ske enten før, efter, eller i løbet af arbejdsdagen for at tælle som en cykeldag i VI CYKLER TIL ARBEJDE-Vintercyklingsugen.

Læs også

Kør gratis med i Vintercyklingsugen

I januar 2021 er det tid til at finde sin indre viking frem, når vi 25.-31. januar sadler op til den store nye VI CYKLER TIL ARBEJDE- vintercyklingsuge. Det er gratis for alle at cykle med!

Læs mere

Hvem cykler med?

Se hvilke virksomheder og hold der allerede er tilmeldt Vintercyklingsugen

Læs mere

Sådan holder du hænderne varme

Træt af at cykle med ti istapper på styret? Fortvivl ej: Vi gi'r en håndfuld tip til varme hænder.

Læs her