Undskyldning: Der er alt for langt!

Nogle dage føles selv en lille bitte cykeltur til arbejde helt uoverskuelig. Men måske HAR du faktisk meget langt til arbejde arbejde? Vi hjælper dig op på cyklen alligevel! Her er ti gode råd plus et bonus-tip til dig, der vil i gang med at cykle langt.

1. Snyd vanedyret: Vid, hvad du cykler for

Du skal i gang med at gøre noget andet, end du plejer. Om lidt vil dit indre vanedyr protestere, så vær klar med glansbilledmappen: Vid, hvad du cykler for! Vælg frit mellem frisk luft, lys, god samvittighed, gode ben, mere energi, mindre livvidde, bedre kondi, færre sygedage, højt humør, god kulør, mental ro osv.

2. Giv dig selv en præmie

Lav en aftale med dig selv om, hvor meget du skal cykle i den kommende uge: Fem dage? Tre dage? Alle tørvejrsdage? Vær realistisk. Og tjek af med familien, at dine planer hænger sammen med deres planer. Lov dig selv en præmie, når du holder dine mål. De lækre solbriller, kage med tyk glasur – du vælger.

3. Få dig en god cykel

Du behøver ikke en dyr racer. Men når du cykler langt på daglig basis, er det en god ide at besøge cykelhandleren og beskrive dine behov. Den rigtige cykel øger køreglæden markant, så en lang prøvetur er et must. Lån cyklen en halv time eller mere, før du investerer flere tusind kroner i et fast forhold med den.

4. Træd effektivt i pedalerne

Træd med forfoden, det giver den bedste udnyttelse af energien. Overlad den helt store klinge til Fuglsang og de andre proffer og træd hellere flere gange rundt i et let gear: Det skåner knæene, og det trætter mindre. Du får mere overskud til at klare modvind og bakker.

5. Plej din cykel – lidt er også godt

Cyklen kører lettere og punkterer sjældnere, hvis du har hårdt pumpede dæk. Gør også dig selv den tjeneste at smøre kæden fx hver tredje uge. Så ruller det hele bedre, og køreglæden vokser.

6. Køb en cykelcomputer

Eller hent en cykel-app som fx Strava eller Endomondo. Det er svært motiverende at se sine kørte kilometer tikke ind på den lille skærm!

7. Vær på forkant med vejret

Tjek vejret, før du tager af sted. Tjek fx DMI byvejr og se hvornår det vil regne i dit område. Måske kan du cykle af sted lidt tidligere eller senere for at undgå en byge?

8. Klæd dig smart på

Du kommer sikkert til at svede lidt på turen. Er du til lycra, bad og omklædning på jobbet, så slå dig løs med et fuldt sæt cykeltøj, der holder dig varm og tør. Er rytterlooket ikke dig, så klæd dig på i flere tynde lag, så du kan tage et lag af, når du har fået varmen. Tip: Et par polstrede cykelunderbukser giver usynlig komfort på turen!

9. Få alt med på cyklen

Hvor skal du have skiftetøj, laptop og indkøb? Glem tunge rygsække og livsfarlige plastikposer på styret. Cykeltasker til bagagebæreren fås til ethvert behov. Fra kontormappen over indkøbsnettet til klassiske turtasker, der rummer stort set alt.

10. Få de andre med

Svært at komme af sted alene? Aftal at følges med naboen. Eller tjek markedet for cykelapps – der findes flere apps, hvor du kan finde følgeskab og dele træningsresultater med andre. Det er også en god ide at være med i VI CYKLER TIL ARBEJDE. For selv om du og dine kollegaer cykler hver for sig, så hepper de på dig og regner med, at du cykler point hjem til holdet. Og det er svært motiverende.

Bonus-tip: Kombiner med andre transportmidler - eller sæt strøm til cyklen

Har du længere til arbejde, end du faktisk orker at cykle, er elcyklen en mulighed. Du kan også cykle til stationen og stille cyklen dér. Eller du kan investere i en smart lille foldecykel, som du kan tage gratis med i bus og tog.


  • Kom op på cyklen i september

    Det er nemmere og sjovere at komme i gang med at cykle, når du ikke er alene om det. Meld dig og dine kollegaer til VI CYKLER TIL ARBEJDE, hvor det gælder om at cykle mest muligt i en måned. Hver dag på cyklen giver point og I kan vinde rejser, cykler og andre skønne præmier. Tilmeld holdet her

Læs også

Undskyldning: Det regner og blæser!

Der er ikke noget, der hedder dårligt vejr, siger din cyklende kollega lovligt friskt. Skeptisk kigger du ud på slagregnen. Hvordan bliver man SÅ glad for det danske vejr – hvad er det for tricks, din kollega har i ærmet?

Læs guiden

Undskyldning: Jeg punkterer hele tiden!

Find dig ikke i konstante punkteringer! Læs mekanikerens gode råd og kør en (næsten) punkteringsfri fremtid i møde.

Læs hvad mekanikeren siger

5 gode grunde til at cykle med

Vil du gerne i gang med at cykle mere i hverdagen? Kniber det med motivationen? Så er VI CYKLER TIL ARBEJDE lige noget for dig!

Læs mere