Undskyldning: Jeg elsker min bil!

Hvordan får du skiftet bremsen og speederen ud med et par andre pedaler, der giver en anelse mere motion i hverdagen? Det har vi da lige et par tips til!

All you need is love (og måske en ny cykel)

Du er vild med bil. Du elsker varmen i sæderne. Måden, den lige blinker til dig om morgenen. Eller måske er det lakken. Lydene. Farten. Fælgene?

Uanset hvorfor du er vild med bil, så bare rolig – du behøver ikke at elske din bil mindre, bare fordi du også ser en cykel nogle dage om ugen.

Ja, vi regner med, at du læser vores cykelguide, fordi du har tænkt på et sidespring? Og vi forstår dig godt – cyklen har sine attributter. Man kan jo blive hed i kinderne bare ved tanken om alt det lys, luft og motion!

Så okay: Du kan ikke holde op med at tænke på cyklen – men det er svært at komme i gang med at køre på den? Du får lige nogle begyndertips fra os!

1. Vælg hvilke dage, du vil bruge bilen

Du er i et fast forhold med din bil – men måske er du klar til et åbent forhold? Beslut dig fx for, at bilen er til regnvejrsdage, til køre-langt-dage eller til tirsdage og torsdage. De andre dage er cykeldage.

2. Eller vælg både-og-metoden

Hvis du gerne vil cykle mere i hverdagen, men har langt til dit job, gør du det her: Så smæk cyklen bag på bilen hver dag, parker fem kilometer fra arbejdet – og hop i sadlen der!

3. Sig godmorgen til fordelene!

Når du har travlt om morgenen, kan du nemt glemme, hvad du har lovet dig selv. Så skriv ned, hvorfor du vil cykle – og smæk fordelene op på hoveddøren!

4. Giv lidt looove til din cykel

Elsker du letheden ved at træde på speederen og dreje på rattet, mens din cykel er tuuuuung at træde? Få lige cykelmekanikeren til at give din cykel lidt kærlighed – det betyder mere, end du tror.

5. Måske skal din cykel have flere hestekræfter?

Handler din kærlighed til bilen om det, den har under kølerhjelmen? Så skal du måske have en cykel med en stærk motor. Det er ikke snyd. En elcykel giver dig også frisk luft og god motion.

PS: Hvis du egentlig bare er ude efter en cykel, der oser af bil, så må du i gang med at google. Både Bugatti, BMW og andre bilproducenter har lavet cykler, der matcher bilernes design!

Prøv en måneds kur mod bil

Det er nemmere at komme i gang med at cykle, når du ikke er alene om det. Meld dig selv og kollegaerne til VI CYKLER TIL ARBEJDE – så får du en måneds uforpligtende prøveabonnement på livet som cyklist. I kan vinde lækre præmier. Og prøv lige at overveje, hvor godt du vil se ud i din bil – når først du er kommet i god form på cyklen!

Læs også

Undskyldning: Jeg magter ikke hjelmhår!

Din cykel siger ja tak til pedalkraft – men DU nægter at møde ind på arbejde med fladtrykt hjelmhår eller en høstak på hovedet. Læs de gode råd til flot hår efter cykelturen.

Læs guiden

Hvem cykler også med?

Se hvilke virksomheder og cykelhold, der også er meldt til.

Læs mere

Tilmeldingen er åben

Vi cykler i hele september! Prik til kollegaerne: Sæt et cykelhold og meld jer nu.

Klik her for tilmelding