FÅ GLADE OG PRODUKTIVE MEDARBEJDERE

[youtube]

 

Skab en bæredygtig tradition der giver sorte tal på bundlinjen   

Vi står som samfund overfor en række radikale udfordringer de kommende år. Biltrafikken og trængslen på vejene vokser massivt. Luftforureningen i de større byer ligger langt over grænseværdierne og klimaforandringerne buldrer derudaf. Det er komplekse problemstillinger der ikke findes enkle løsninger på. Eller gør der?

Cyklen er en enkel, billig og sund måde at transportere sig på, og den er samtidig en rigtig god forretning - både for samfundet og for den enkelte virksomhed. En nyere undersøgelse af Incentive for Dansk Industri viser, at hvis der på årsbasis blev cyklet blot 10 procent mere end i dag, ville antallet af sygedage falde med 267.000, hvoraf 112.000 ville være arbejdsdage. Desuden ville der blive opnået en samfundsøkonomisk gevinst på 1.137 mio. kroner om året. Dertil kommer en reduceret trængsel på op mod 6%.   

For hver kilometer, der bliver kørt på cykel i stedet for i bil, kan sundhedseffekten for samfundet i form af forlænget levetid og forbedret helbred ifølge Transportministeriets tal opgøres til næsten syv kr. Færre biler og dermed mindre køkørsel på vejene kan mærkes på virksomhedernes bundlinje. 

Der er med andre ord mange fordele og god økonomi i at bakke op om cyklende medarbejdere. Det er medarbejdere, der både er sundere og mere veloplagte end deres inaktive kollegaer. Hver gang en medarbejder skifter passiv transport ud med cykling, kan det mærkes på bundlinjen. Beregninger viser, at det sparer fem sygedage pr. medarbejder om året. Cykling er god motion, der øger arbejdsglæde og effektiviteten i virksomheden. 

VI CYKLER TIL ARBEJDE er en cykelmotionskampagne med dokumenterede effekter og mere end 20 år på bagen. Kampagnen har til formål at få medarbejdere til at cykle i hverdagen og sætter i en hel måned fokus på cyklens mange fordele. 

Som deltagende virksomhed viser I omverdenen, at I er en virksomhed, der tager ansvar for samfundets udfordringer med sundhedsudgifter, trængsel, luftforurening og klimaet som helhed.  

I VI CYKLER TIL ARBEJDE cykler 4-16 kollegaer sammen på et hold. Fællesskabet er nemlig kernen i kampagnen og en væsentlig motivationsfaktor, hvis man vil ændre transportvaner. Når jeres medarbejdere i fire uger opmuntrer hinanden til at cykle mere, sker der en positiv forandring, som det kan være svært at skabe på egen hånd.

Vær med – og få flere til at cykle
I kan styrke medarbejdernes motivation ved aktivt at bakke op om kampagnen. Det gør fx en stor forskel, når arbejdspladsen betaler deltagergebyret på 60 kr., og opfordrer alle til at træde i pedalerne. 

Det gør også en stor forskel, når kampagnen bruges som anledning til at arrangere fx små eller større events, konkurrencer eller andet spas på arbejdspladsen. Få inspiration til det i idékataloget, som I finder herunder.

VI CYKLER TIL ARBEJDE giver jeres cyklende medarbejdere et naturligt startskud for årets cykelsæson – og de mindre cykelvante får en måneds prøveabonnement på cyklens fordele. Alle er inviteret og kan få en sundhedsgevinst ved at cykle med!

Sæt gang i kampagnen - download kommunikationspakken

I dropdown-menuen herunder har vi samlet en række informationer og nyttige værktøjer, der gør det lettere for jer som virksomhed at få det bedste ud af kampagnen.

Tilmelding

Tilmelding foregår enkelt og hurtigt på www.vcta.dk/tilmelding 

Medarbejderne kan selv stå for tilmeldingen eller I kan lade en administrator stå for det. Et hold består af mellem 4-16 deltagere, og alle hold skal have en holdkaptajn. Man kan løbende tilføje flere deltagere og flytte deltagere mellem holdene. Der er deadline for tilmelding 26. april.

Inden I tilmelder jer skal I vide:   

- Hvor mange deltagere I bliver og hvor mange hold I vil tilmelde

- E-mailadresse på holdkaptajn(erne)

-Hvilken betalingsform I ønsker: Betalingskort, MobilePay, EAN nummer eller faktura.


Tilmelder I mere end 50 medarbejdere kan vi udlevere et fiktivt EAN nummer, som I kan betale med. Så sender vi én samlet faktura for alle virksomhedens deltagere. Det letter betaling og bogføring for jer.  


Vores callcenter er klar til assistere ved eventuelle spørgsmål. Telefonen er åben alle hverdage kl. 10-12 og 13-15.

 

 

Idékatalog

Kommunikationspakke

For at understøtte den interne og eksterne kommunikation om jeres deltagelse i VI CYKLER TIL ARBEJDE, finder I her en række materialer til brug før og under kampagnen*


HENT SAMLET PAKKE

 

- Tekst til intranettet
- Billeder og logo

- Tekst og billede til intranet og infoskærme (kort version)

- Skabelon: Mail til medarbejderne
- Webbanner til brug på intranet og hjemmeside

- Idékatalog til interne konkurrencer og events   

- Plakat (A3)

Tilmeldingsskema (print)

Tilmeldingsskema (digitalt)


*Elementerne vil blive lagt på til download løbende. De første vil være klar fra ca. 1. marts 2018.  

Deltagerstatistik og interne konkurrencer

Vi har erfaring med, at mange virksomheder bruger VI CYKLER TIL ARBEJDE som platform for egne arrangementer og konkurrencer. Vi vil gerne understøtte disse initiativer ved at tilbyde løbende statistik på virksomhedens resultater.


I vores statistikmodul finder I data på både hold-, virksomhed-, kommune-, og regionsniveau. Brug modullet til at konkurrere internt, udfordre nabovirksomheden eller se hvordan I klarer jer i forhold til resten af landet.

Tilføj jeres favoritter og download herefter som Excelark.    

 

Rabatter og tilbud

Alle medarbejdere i jeres virksomhed får adgang til 25% rabat på en lang række lækre cykelprodukter fra Cyklistforbundets butik, Cyklistbutikken 1905.

Efter tilmelding udleverer vi på jeres anmodning en rabatkode, der kan bruges på www.1905.dk/vicyklertilarbejde .


Koden må bruges af ALLE jeres medarbejdere uanset om de cykler med eller ej, og I kan som virksomhed også bruge den til at indkøbe præmier til de interne konkurrencer.


 

Cykelvenlig arbejdsplads

En cykelvenlig arbejdsplads gør det let og attraktivt for medarbejderne at cykle til og fra arbejde - blandt andet ved at prioritere gode forhold for cykelparkering, bad og omklædning, mulighed for reparationer og motiverende faktorer. 


Med certificeringsordningen Cykelvenlig arbejdsplads kan I få papir på jeres cykelvenlighed med guld, sølv eller bronze-status. I signalerer, at I er en attraktiv arbejdsplads, der tager sundhed, CSR og bæredygtighed alvorligt. Samtidig får I hjælp til at arbejde systematisk på cykelområdet og måle og kommunikere jeres indsats.


Som deltagende virksomhed i VI CYKLER TIL ARBEJDE kan vi tilbyde jer vores certificeringsordning til en attraktiv pris.

Læs mere om Cykelvenlig arbejdsplads her eller kontakt os for et godt tilbud (cykelvenlig@cyklistforbundet.dk / telefon 40708358).

Om kampagnen

VI CYKLER TIL ARBEJDE løber i hele maj måned, hvor det gælder om at cykle til arbejde så mange dage som muligt. Deltagerne cykler i hold á 4-16 deltagere og indtaster cykeldage på deres personlige profil på hjemmesiden.


VI CYKLER TIL ARBEJDE handler om at finde cykelglæden, styrke fællesskabet og så i øvrigt vinde nogle dejlige præmier.


Hvert hold skal have en holdkaptajn, der også får adgang til at indtaste cykeldage på vegne af alle holdets deltagere, hvis de ikke selv husker at gøre det. Hver registreret cykeldag tæller som et lod i puljen om præmier, og når kampagnen er slut, trækkes der så lod om alle de fede præmier.


Det koster 60 kr. pr. deltager at være med, og overskuddet går til Cyklistforbundets daglige arbejde med at forbedre forholdene for Danmarks ca. 4,5 mio. cyklister. Via en bred vifte af aktiviteter og en målrettet politisk indsats, arbejder vi for at sætte cyklismen på den politiske dagsorden, styrke den bæredygtige infrastruktur og højne folkesundheden i Danmark.


Hvert år deltager mellem 65.000 og 110.00 mennesker i VI CYKLER TIL ARBEJDE. Og vi vil rigtig gerne have din virksomhed med.

Læs mere om kampagnen under Om VI CYKLER TIL ARBEJDE.

Hvad siger andre om kampagnen?

”Deltagelse i ”VI CYKLER PÅ ARBEJDE” er en tradition i NIRAS. En tradition, som betyder forskelligt for den enkelte medarbejder. For nogen er det lige det, der skal til, for at få cyklen ud af vinterhi. For nogen et skub til at cykle på arbejde for første gang. For nogen et dejligt bevis på, at nu er det virkelig forår. Og endelig for alle en god lejlighed til at mødes socialt omkring det ”at cykle” og bidrage til en sundhedsfremmende og miljøvenlig kultur i NIRAS”. 

Rikke Rand, Senior HR Business partner i NIRAS

"Vi kan i virksomhederne, såvel private som offentligt, gøre mange ting for at bakke op om cykling i hverdagen og de mange fordele, som det giver, og vi har gode erfaringer med at have cykelmekaniker på besøg for at tjekke medarbejdernes cykler. At medarbejderne vælger at træde lidt ekstra i pedalerne, giver motion, frisk luft og dermed bedre trivsel. Det er godt for den enkelte og for arbejdspladsen".

Jonas Dahl, direktør på Regionshospitalet Randers

"Hos Ørsted er VI CYKLER TIL ARBEJDE en fast tradition blandt medarbejderne. Kampagnen er ikke bare startskuddet til cykelsæsonen, men også en fantastisk lejlighed til at skabe en social sammenhængskraft blandt medarbejderne på en stor arbejdsplads. Vi glæder os til at være med igen i 2018". 

Hanne Blume, HR-direktør i Ørsted