BLIV SAMARBEJDSKOMMUNE

Kære kommune
Cyklistforbundet vil gerne invitere jer med som samarbejdskommune på den landsdækkende motionskampagne VI CYKLER TIL ARBEJDE. Kampagnen har til formål at få flere borgere til at cykle i hverdagen, og sætter i en hel måned fokus på cyklens mange fordele. En daglig cykeltur gavner nemlig både den enkelte borger, der oplever større velvære og bedre sundhed – og hele kommunen, der får renere luft, færre sundhedsudgifter og mindre trængsel på vejene.

Kampagnen sætter et positivt fokus på cyklen som transportmiddel og jeres cyklende medborgere – og medvirker til at få flere op på cyklerne.

Det er helt enkelt
Vi tilbyder jer medejerskab til kampagnen – og god mulighed for at øge antallet af deltagere i jeres kommune. Som samarbejdspartner får I en række enkle værktøjer og inspiration til, hvordan I kan bruge kampagnen i jeres arbejde for at skabe en sundere og grønnere kommune. Det er enkelt og billigt at være samarbejdspartner, og I bestemmer selv, hvor stor jeres indsats skal være. Læs mere om samarbejdspakken i drop down menuen herunder.

Involver virksomhederne og skab synlighed
Vi hjælper jer med at udsende målrettede invitationer til lokale virksomheder – med jeres kommune som medafsender og underskrevet af borgmesteren. Erfaringen viser, at det har en positiv effekt på antallet af cyklister, når kommunen går aktivt ind i kampagnen. Nedenfor kan I læse mere om, hvordan I kan vise jeres engagement i VI CYKLER TIL ARBEJDE, og få jeres egne grønne budskaber ud med kampagnen.

Som samarbejdskommune er I med til at gøre kampagnen større, bedre og mere synlig. Vi leverer en sund, social og sjov begivenhed – og i fællesskab kan vi få mange flere op på cyklerne.  

Samarbejdspakken 2019

Samarbejdspakken består af en række fysiske og digitale elementer, der giver jeres kommune de bedste forudsætninger for at skabe større lokal opbakning til VI CYKLER TIL ARBEJDE. Grundpakken består af en fysisk invitation til kommunens 150 største virksomheder, samt en række digitale elementer. Derudover kan I tilkøbe en række fysiske elementer til at skabe synlighed i kommunen. Ønsker i alle de fysiske elementer, kan I med fordel vælge den store pakke. Uanset om I vælger grundpakken, den store pakke, eller tilkøber elementer efter eget ønske, kan I få op til 1.000 kampagnefoldere og 20 plakater med gratis. 


Det er med i grundpakken:  

·         Invitation underskrevet af borgmesteren og hvervefolder til 150 af kommunens virksomheder – vi trykker, pakker og sender ud

·         En komplet oversigt med statistik og afsluttende kampagneresultater for jeres kommune 

·         Lodtrækning af vindere i lokale konkurrencer

·         To skabeloner til pressemeddelelser, hvor I kan fremhæve jeres engagement i bæredygtig mobilitet

·         To skabeloner til opslag på kommunens Facebookside

·         Trykfiler til abribus-plakat med plads til jeres logo

·         Webbanner til brug på kommunens website eller intranet


Samlet pakkepris: 6.000 kr.


Det er med i den store pakke:

·        Alle elementer fra grundpakken 

·        1 stk. Roll-up til indendørs brug

·        5 stk. Hættetrøjer til brug ved eventuelle events 

·        1 stk. Kampagnebanner i vejrbestandigt materiale – 1 x 3 meter

·        200 stk. Bagerposer til brug ved eventuelle events   


Samlet pakkepris: 8.000 kr. 


Tilkøb:

·        Roll-up til indendørs brug, 750 kr. pr. stk.

·        Hættetrøjer, 250 kr. pr. stk., minimumsbestilling er 5 stk. 

·        Kampagnebanner i vejrbestandigt materiale – 1 x 3 meter, 550 kr. pr. stk.

·        Bagerposer 2,5 kr. pr. stk., minimumsbestilling er 200 stk.   

·        Tilkøb af ekstra virksomhedsinvitationer, 15 kr. pr stk. 


Gratis ved forespørgsel

·         Op til 1.000 kampagnefoldere

·         Op til 20 kampagneplakter


Tilmeld jer senest 22. februar 2019 ved at udfylde bestillingsskemaet og send det til Karina Riis Kristensen på krk@cyklistforbundet.dk


Har I spørgsmål? Så ring eller skriv til os på 33 32 31 21 eller krk@cyklistforbundet.dk 

Ideer og inspiration

Det er op til jer hvordan I vil bruge kampagnen og de elementer, som indgår i samarbejdspakken. Her får I en række idéer til, hvordan I får mest muligt ud af samarbejdet, og dermed får flest muligt borgere i sadlen.

  • Brug virksomhedsinvitationen til at fortælle om de grønne initiativer i jeres kommune. Vi sender jer en skabelon, men I har selv mulighed for at skræddersy invitationen.  
  • Arranger en cykelevent – hyr fx en cykelmekaniker, der pumper dæk og smører cykelkæder, eller del foldere, frugt / rundstykker ud til jeres morgenfriske cyklister.
  • Læg kampagnefolderen i sportshaller, kulturhuse, biblioteker og andre offentlige mødesteder
  • Hæng kampagnebanner og plakater op i byrummet.
  • Start kampagnen festligt med borgmestertale og fælles morgenbord ved rådhuset.
  • Kår årets mest cyklende virksomhed i kommunen
  • Udlod præmier i en lokal lodtrækning og afhold et afslutningsarrangement på rådhuset
  • Start en konkurrence mod nabokommunen – hvem får flest cykeldage eller kilometer?
  • Fortæl borgerne om kampagnen på jeres sociale medier
  • Inviter den lokale presse og fortæl jeres gode cykelhistorier

Deltagerstatistik og interne konkurrencer

Vi har erfaring med, at flere kommuner bruger VI CYKLER TIL ARBEJDE som platform for egne arrangementer og konkurrencer. Vi vil gerne understøtte disse initiativer ved at tilbyde statistik på virksomhederne i jeres kommune.


På anmodning sender vi jer statistik over, hvordan virksomhederne i jeres kommune klarer sig. Vi kan fx finde det bedst cyklende hold, den mest ihærdige medarbejder, eller den virksomhed der i gennemsnit har cyklet længst. Vi sender jer de data som I har brug for efter aftale. I kan også selv hente data her


 

Fakta om kampagnen

VI CYKLER TIL ARBEJDE er en årligt tilbagevendende kampagne, som ruller i hele maj måned. Det gælder om at cykle til arbejde så mange dage som muligt. Hvert år deltager mellem 60.000 og 100.000 mennesker. Deltagerne cykler i hold á 4-16 deltagere og indtaster cykeldage på deres personlige profil på hjemmesiden. Hvert hold skal have en holdkaptajn, der også får adgang til at indtaste cykeldage på vegne af alle holdets deltagere. Hver registreret cykeldag tæller som et lod i puljen om præmier. Når kampagnen er slut, trækkes der lod om alle de fede præmier. 


VI CYKLER TIL ARBEJDE handler om at finde cykelglæden, styrke fællesskabet og så at få flest muligt til at vælge cyklen til den daglige transport. Det kan betale sig for den enkelte borger, men har også stor samfundsøkonomisk værdi på kommunalt plan. I 2018 har vores deltagere:


- Sammenlagt cyklet 10 mio. km.

- Sparet sig selv og samfundet for 14.624 sygedage – det svarer til en samlet besparelse på over 25 mio. kr.

- Sparet 13.383.251 kr. i benzin 

- Sparet klimaet for 1.702.942 kg CO2. 

Hvad siger andre om kampagnen?

"Randers Kommune arbejder på at få flere borgere til at springe på jernhesten, fordi det sundt og nemt og samtidig gavner miljøet. Derfor deltager kommunen aktivt i kampagnen ”Vi cykler til arbejde” med events og lokale præmier målrettet ansatte i virksomheder, så endnu flere bliver inspireret til at træde i pedalerne til jobbet."

Britt Møller, Projektleder i Randers kommune

 

"Kampagnen fik mig i gang med at cykle. På det tidspunkt havde jeg haft en sygeperiode med stress, hvor cyklen og motionen var et godt redskab til at komme videre"


VI CYKLER TIL ARBEJDE-deltager 2017

 

"En af de gode ting ved at være med i VCTA er at man får snakket med flere kolleger. Vi er en arbejdsplads med ca 130 ansatte, så det er jo langtfra alle man ser hver dag, men det hjælper med denne kampagne. En anden ting, der sker, er jo at folk kommer op på cyklen og opdager, at det faktisk kan lade sig gøre/er hurtigere at cykle de 5-10 km til jobbet end at tage bussen eller køre i bil på overfyldte myldretidsveje."

 

Thomas, lærer på Langager skole

Kalender

22. Februar: Tilmeldingsfrist for samarbejdspakken

1. marts: Tilmeldingen til VI CYKLER TIL ARBEJDE åbner

8. marts: Virksomhedsinvitationen skal være underskrevet af borgmesteren og retur hos os

Ultimo marts: Virksomhedsinvitationen lander hos virksomhederne

26. april: Deadline for tilmelding til kampagnen

1.-31. maj: VI CYKLER TIL ARBEJDE

10. juni: Indtastningsfrist for cykeldage

11. juni: Lodtrækning om præmier

14. juni: Vinderne offentliggøres sammen med lokale lodtrækninger

Uge 25: Komplet oversigt med statistik og afsluttende kampagneresultater for jeres kommune 

Kontakt

Hvis I ønsker at høre mere eller bestille årets samarbejdspakke, så kontakt Karina Riis Kristensen, kampagnekoordinator, på TLF 40708364 eller skriv en mail til krk@cyklistforbundet.dk.

 

VI CYKLER TIL ARBEJDE-sekretariatet står til rådighed både som sparringspartner og praktisk koordinator. Har I spørgsmål, ideer eller brug for yderligere informationer, så kan i også kontakte os på vcta@cyklistforbundet.dk eller tlf. 33 32 31 21 - tryk 3 for kampagner.