Your browser has not requested "Danish" as a preferred language, we have some of our content available in English, would you prefer to see English where available?

Yes, please / No, thank you

5 inspirerende podcast om cykling

For nogle er cyklen et transportmiddel - for andre en livsstil. Uanset hvad, så er cykling inspirerende. Derfor findes der også et hav af fantastiske podcasts, der beskæftiger sig med emnet. Vi har samlet 5 bud på gode podcast, som vi synes er værd at lytte på. Find dem der, hvor du normalt lytter til podcast.

1. Jernhesten - Cyklistforbundets podcast

Cyklistforbundets podcast skal både inspirere lytterne til at cykle mere og samtidig gøre os klogere på, hvordan cyklen kan bidrage til en sundere og mere bæredygtig hverdag og verden. Med Klaus Bondam som vært tager podcasten i fem episoder fat i fem forskellige temaer: Sundhed, motivation, motionscykling, børnecykling og elcykling. Blandt gæsterne i studiet er professor på SDU, Jens Troelsen, tidligere vejrvært på DR, Anja Fonseca, skuespiller Ditte Hansen, sundhedscoach Chris MacDonald og tidligere professionel cykelrytter, Jens Veggerby. Læs mere

2. Brinkmanns Briks ”Cykling”

I denne episode af Brinkmanns Briks svarer psykolog Svend Brinkmann og to andre eksperter på spørgsmålet om, hvorfor cyklen ikke blot er et simpelt transportmiddel. I podcasten bliver der også talt om alt fra hvad det giver et menneske at cykle gennem et smukt landskab, til hvad man kan lære om sig selv og verden ved at se på de store internationale cykelløb.

3. Veloropa

Veloropa er en podcast for alle, der elsker cykling. Hver uge vendes aktuelle emner i cykelsporten. De faste værter Claus Elming, Kim Plesner samt Stefan Djurhuus interviewer både danske og internationale cykelryttere. I studiet bliver der primært talt om landevejscykling og store cykelløb som Tour de France, Giro d'Italia, Vuelta España og de fem monumenter. Podcasten udkommer hen over hele cykelsæsonen. Læs mere

4. Forhjulslir

I denne podcast kommer du helt tæt på cykelsporten og får et dybere og ærligere billede af, hvordan det er at være cykelrytter. Forhjulslir er til dig, der elsker cykling, elsker sporten, elsker rytterne og elsker røverhistorierne fra felten. Læs mere

5. Bagerstop – en podcast om motionscykling

En podcasten for dig der både har lyst til at æde kilometervis af asfalt og masser af studenterbrød. Her er der plads til det hele. Hør blandt andet hvad der sker med din lykkefølelse, når du ræser gennem landskabet på din carbon-cykel. Læs mere

Læs også

Hvad sker der i din hjerne, når du cykler?

Du ved nok, at det er godt for dit helbred at cykle. Men hvad sker der egentlig i din hjerne, når du træder i pedalerne? Det forklarer professor og overlæge på Rigshospitalet Bente Klarlund Pedersen.

Læs her

Chris MacDonald: Sådan kommer du i gang

Vi ved godt, at det er sundt at cykle. Alligevel kan det være svært at finde motivationen. Men faktisk kan vi med ganske få virkemidler motivere os selv til at komme i gang med at cykle i hverdagen. Her får du 5 gode råd fra Chris MacDonald.

Læs mere

Det siger loven om reflekser

Reflekser er næsten lige så vigtige som lygter, men det tænker mange ikke over. I loven er der meget præcise krav til hvilke reflekser, der skal sidde hvor på cyklen. Bliv klogere på reflekser her.

Læs mere