Your browser has not requested "Danish" as a preferred language, we have some of our content available in English, would you prefer to see English where available?

Yes, please / No, thank you

VI CYKLER TIL ARBEJDE - Danmarks største og sjoveste motionskampagne

Cyklistforbundets forårskampagne har fået tusindvis af kollegaer op på cyklerne siden 1997. VI CYKLER TIL ARBEJDE kører hvert år i hele maj, og spreder cykelglæde på arbejdspladser, hjemmekontorer og cykelstier i hele Danmark.

Sådan kører VI CYKLER TIL ARBEJDE

  • Man deltager på hold à 2-16 kollegaer.
  • Det gælder om at cykle flest mulige dage i maj måned.
  • Og så kan man vinde en masse præmier - og ikke mindst få en sjov og særlig måned med sine kollegaer.

Al cykling tæller:
Hver dag på cyklen giver point i lodtrækningen om præmier til hele holdet. Alle dage på cyklen tæller med - uanset om man cykler kort eller langt, hurtigt eller langsomt. Det tæller også som en cykeldag at cykle til bus og tog - eller blot den ene vej. Bare man cykler!

Konkurrencer og motivation:
Undervejs styrker vi motivationen med sjove udfordringer og konkurrencer - fx Hent en kollega-dag og Omvejs-onsdag. Der er også sjove trofæer på spil, hvis man fx har cyklet langt, cyklet i regnvejr eller haft kage med til kollegaerne.

Præmier:
Hvert år er der en lang række lækre hold- og særpræmier på højkant. Hver cykeldag øger holdets chancer for at vinde holdpræmier i den afsluttende lodtrækning.

Pris:
Det koster 85 kr. pr. deltager at cykle med i hele maj. Mange virksomheder vælger at betale deltagergebyret for virksomhedens medarbejdere, fordi cyklingen bådet styrker fællesskabet og sundheden. For stadig flere virksomheder betyder det også noget, at man ved at bakke op om medarbejderes cykling til og fra arbejde kan forbedre virksomhedens CO2-regnskab. Se hvad man som virksomhed får ud af at deltage i VI CYKLER TIL ARBEJDE.

Overskuddet fra VI CYKLER TIL ARBEJDE går til Cyklistforbundets arbejde for bedre forhold for cyklister i hele Danmark.


Fritidscykling

Selvom kampagnen hedder VI CYKLER TIL ARBEJDE, kan man også registrere sin cykling i fritiden. Det gør man i et særligt skema på sin profil. Når man cykler i fritiden, deltager man i en særlig konkurrence.

Se her, hvilken slags cykling, der tæller som hvad:

Almindelige cykeldage

Det er din transportcykling i hverdagen: Alle dine cykelture til og fra arbejde - eller hvis du cykler i løbet af arbejdsdagen - fx ud til et møde. Det tæller også som en cykeldag, hvis du kombinerer din cykeltur med bus, tog eller bil til og/eller fra arbejde.

Cykler du en omvej til eller fra arbejde, så tæller det også med her.

Hvis du arbejder hjemme tæller det som en almindelig cykeldag, hvis du cykler en tur før arbejde, i løbet af arbejdsdagen eller som afslutning på din arbejdsdag - fx hvis du cykler en frisk morgentur inden din arbejdsdag - eller hvis du cykler på indkøb, til bageren eller afleverer/henter børn.

OBS! Det tæller kun som én cykeldag, ligegyldigt om du både cykler til og fra arbejde eller kun den ene vej.

Cykeldage i fritiden

Fritidscykling er alt din cykling, der ikke har med arbejdsdagen at gøre. Hvis du fx cykler til biografen efter aftensmaden - så er det fritidscykling. Hvis du cykler en tur på din fridag, er det også fritidscykling. Men cykler du en omvej på vej hjem fra arbejde, så tæller det som en almindelig cykeldag. Du kan derfor godt opleve dage, hvor du må registrere begge typer cykeldage.

Tak til jer, fordi I har fået den pragtfulde idé med at tilskynde folk til at cykle til arbejde. Det var det, der fik mig til at starte med at cykle for snart 14 år siden. Tak, fordi I har givet mig en sund vane, som giver mig en indsprøjtning med lykke og velfærd, hver dag jeg cykler.Delia, deltager i VI CYKLER TIL ARBEJDE

Læs også

Virksomheder: Derfor skal I bakke op om cykling

Der er mange gode grunde til at bakke op om medarbejderes cykling i hverdagen og være med i VI CYKLER TIL ARBEJDE. Bliv klogere på hvorfor og hvordan vi gør det nemt for jer at være med.

Se hvorfor og hvordan

Hvad sker der i din hjerne, når du cykler?

Du ved nok, at det er godt for dit helbred at cykle. Men hvad sker der egentlig i din hjerne, når du træder i pedalerne? Det forklarer professor og overlæge på Rigshospitalet Bente Klarlund Pedersen.

Læs her

Inspiration til din cykling

Vi klæder dig på til VI CYKLER TIL ARBEJDE med det bedste inden for gode råd, guides og inspiration.

Læs mere