Your browser has not requested "Danish" as a preferred language, we have some of our content available in English, would you prefer to see English where available?

Yes, please / No, thank you

Vær med i Danmarks største motionskampagne

Sådan tilmelder I jer | Vi hjælper jer hele vejen | Gevinsterne ved deltagelse | Kontakt

VI CYKLER TIL ARBEJDE er Cyklistforbundets landsdækkende motionskampagne, hvor vi sammen med virksomheder over hele landet sætter fokus på motion og sundhed i hverdagens transport. Med kampagnen opfordrer vi kolleger på alle landets arbejdspladser til at cykle til arbejde i en hel måned.

VI CYKLER TIL ARBEJDE kører hvert år i hele maj. Med VI CYKLER TIL ARBEJDE kan I motivere jeres medarbejdere til at cykle mere - og vise, at I er en arbejdsplads, der bakker op om sund og klimavenlig livsstil.

Vi cykler også to uger i september

Som noget særligt i år kører kampagnen også 6. - 19. september for at fejre, at mange medarbejdere igen vender fysisk tilbage til arbejdspladsen igen. Det er gratis for alle, der var meldt til i maj.

Læs guiden: Sådan hjælper cyklen dig tilbage til arbejdspladsen

Vi har sammen med resten af verden været underlagt langvarige begrænsninger og lidt mange afsavn som nødvendige værn mod corona-pandemien. Men pandemien kommer ikke til at vælte os af cyklerne! På cyklen kan vi være sammen hver for sig og alligevel have en fælles oplevelse. I en tid hvor motionsløb, fester og sociale arrangementer bliver aflyst, bliver VI CYKLER TIL ARBEJDE et sjovt lyspunkt.Klaus Bondam, direktør i Cyklistforbundet

Cykelglæde giver arbejdsglæde

Cyklingen og den friske luft giver i sig selv godt humør og ny energi til arbejdsdagen. Men VI CYKLER TIL ARBEJDE styrker også fællesskabet på arbejdspladsen, for cyklingen giver medarbejderne en god mulighed for at dele en fælles og sund aktivitet i hverdagen – uanset om de skal holde afstand eller ej.

Mange virksomheder vælger at betale deltagergebyret for virksomhedens medarbejdere - netop fordi kampagnen både styrker det kollegiale fællesskab og medarbejdernes sundhed. For flere og flere virksomheder er det også vigtigt, at man med kampagnen kan forbedre virksomhedens CO2-regnskab.

Derfor tilbyder vi også en samlet oversigt over effekten af jeres deltagelse målt på medarbejdersundhed, miljø og klima. Den kan I bruge som en del af jeres samlede CSR-arbejde.

Sådan tilmelder I jer med et eller flere hold

I kan deltage med lige så mange hold, som I ønsker. Det koster 75 kr. pr. deltager at være med. Man tilmelder sig i hold på 2-16 deltagere. I bestemmer selv, om I vælger en tovholder/administrator i virksomheden, der melder jer alle til - eller om de enkelte holdkaptajner selv melder holdene til.

Deltager mere end 100 medarbejdere fra jeres virksomhed, kan vi tilbyde jer samlet fakturering. Så sender vi én samlet faktura for alle virksomhedens deltagere. Det letter tilmeldingen for deltagerne og betalingen for bogholderiet. Hvis i er interesserede i en aftale om samlet fakturering, så skriv en mail til mip@cyklistforbundet.dk

5 gode grunde til at være med

 • Fysisk aktivitet i hverdagen giver sundere medarbejdere med færre sygedage

 • Den daglige cykeltur giver motion og frisk luft - det betyder mere energiske og veloplagte medarbejdere

 • VI CYKLER TIL ARBEJDE er en hold-konkurrence - det styrker fællesskabet på arbejdspladsen

 • Kampagnen styrker jeres CSR-profil og er en god mulighed for at vise, at I er en grøn virksomhed

 • Flere cyklister giver mindre trængsel og forurening på vejene

Vi hjælper jer hele vejen

Samlet fakturering

Tilmelder I mere end 100 medarbejdere, kan vi tilbyde jer samlet fakturering. Så sender vi én samlet faktura for alle virksomhedens deltagere. Det letter betaling og bogføring for jer og jeres ansatte kommer nemmere igennem tilmeldingen. Hvis I kunne tænke jer at høre mere, så kontakt mip@cyklistforbundet.dk

Aktivitetskatalog

Giv den fuld skrald og få mest ud af kampagnen med lokale konkurrencer, events og aktiviteter. Brug aktivitetskataloget, få flest mulige med og skab en dejlig cykelmåned hos jer

Deltagerstatistik

Mange virksomheder bruger VI CYKLER TIL ARBEJDE som platform for egne arrangementer og konkurrencer. Det understøtter vi med løbende statistik på virksomhedens resultater. I statistikmodulet finder I data på både hold-, virksomhed-, kommune-, og regionsniveau. Brug modulet under kampagnen til at konkurrere internt, udfordre nabovirksomheden eller se, hvordan I klarer jer i forhold til resten af landet

Afsluttende CSR-nøgletal

Se hvad cyklingen udretter. Vi tilbyder alle virksomheder en samlet oversigt over de opnåede effekter af jeres VI CYKLER TIL ARBEJDE-indsats målt på sparede sygedage, samfundsøkonomisk gevinst og sparet CO2.

VI CYKLER TIL ARBEJDE er en god start på sommeren og et værdsat event i PFA. Udover, at vi anstrenger os ekstra for at cykle hele eller lidt af vejen til og fra arbejde med alle de gode konsekvenser, som det har for sundhed og miljø, så styrker det også fællesskabsfølelsen. Tak for endnu en god oplevelse.Mirian Weber, HR ansvarlig for Sundhed & Forebyggelse, PFA

Der er mange gevinster ved at være med

 • Fællesskabet får flere til at cykle
  I VI CYKLER TIL ARBEJDE er man på hold med 2-16 kollegaer, det koster 75 kr. pr deltager. Forskning viser nemlig, at gruppedynamikker styrker motivationen, og derfor er VI CYKLER TIL ARBEJDE en rigtig effektiv måde for at komme i gang med at cykle - og holde motivationen kørende dag efter dag.

 • Bedre trivsel og færre sygedage
  Hver gang en medarbejder skifter passiv transport ud med cykling, kan det mærkes på bundlinjen. Beregninger viser, at det i gennemsnit sparer fem sygedage pr. medarbejder om året. Det giver en økonomisk besparelse på ca. 10.000 kr. pr. medarbejder om året. Forskning viser desuden, at cyklende medarbejdere føler sig gladere, mindre stressede og mere produktive. En stor undersøgelse fra den engelske udgave af VI CYKLER TIL ARBEJDE har påvist, at cykling fører endnu flere sunde vaner med sig – fx sundere kostvaner og rygestop.

  Læs artiklen: Forskerne har talt: Cykling er godt for krop og sjæl

 • Ta' cyklen mod FN's verdensmål
  Flere cyklende medarbejdere vil forbedre jeres CO2 -regnskab. På den måde kan I som virksomhed bidrage mere effektivt til den grønne omstilling. Hver medarbejder sparer fx 330 kg CO2 om året ved at cykle seks kilometer om dagen fremfor at tage bilen. Det gør en seriøs forskel både for den enkelte og for samfundet.

 • Cykling er også med til at opfylde flere af FN's 17 verdensmål for bæredygtig udvikling. Fx målene om sundhed, klima og bæredygtige byer og lokalsamfund.
  Læs mere om cyklen og FN's verdensmål

Kontakt os

Kampagneteamet sidder klar til assistere jer. Kontakt os på tlf. 33 32 31 21 alle hverdage kl. 10-12 og 13-15 eller skriv til os på vcta@cyklistforbundet.dk.

Kampagnekalender september 2021

 • Juli: Tilmeldingen åbner!
 • 6.-19. september: VI CYKLER TIL ARBEJDE
 • 24. september: Sidste frist for at indtaste cykeldage og kilometer
 • 27. september: Offentliggørelse af årets vinderhold og vindere af særkonkurrencer

Læs også

Cykelglæde i en corona-tid

Da VI CYKLER TIL ARBEJDE 2020 rullede over Danmark, var der mange arbejdspladser, der - ligesom nu - var ramt af corona med hjemmearbejde. Læs hvordan kollegaerne hos Templafy fyrede op under cykelglæden - både sammen og hver for sig.

Læs mere

Sådan får I mest ud af VI CYKLER TIL ARBEJDE

Få inspiration til hvordan jeres arbejdsplads kan gå aktivt ind i VI CYKLER TIL ARBEJDE - og få endnu flere medarbejdere op på cyklerne.

Læs mere

Få gratis, skræddersyet rådgivning til at styrke cyklens rolle

Vil I motivere flere medarbejdere til at vælge cyklen til og fra arbejde – året rundt? Kan cyklen erstatte bilture, når I fragter varer eller løser opgaver i hverdagen? Få skræddersyet rådgivning til jeres virksomhed - helt gratis.

Læs mere