Your browser has not requested "Danish" as a preferred language, we have some of our content available in English, would you prefer to see English where available?

Yes, please / No, thank you

Vær med i Danmarks største motionskampagne

- og sæt skub i et sundt fællesskab på arbejdspladsen

VI CYKLER TIL ARBEJDE er Cyklistforbundets landsdækkende motionskampagne, hvor vi sammen med virksomheder over hele landet sætter fokus på motion og sundhed i hverdagens transport. Med kampagnen opfordrer vi kolleger på alle landets arbejdspladser til at cykle til arbejde i en hel måned.

VI CYKLER TIL ARBEJDE kører hvert år i hele maj. Med VI CYKLER TIL ARBEJDE gør vi det nemt at motivere jeres medarbejdere til at cykle mere - og vise, at I er en arbejdsplads, der bakker op om sund og klimavenlig livsstil.

Bliver I flere end 100 deltagere - så læs her hvordan I får samlefaktura

Deltager mere end 100 medarbejdere fra jeres virksomhed, kan vi tilbyde jer samlet fakturering. Så sender vi én samlet faktura for alle virksomhedens deltagere. Det letter tilmeldingen for deltagerne og betalingen for bogholderiet. Hvis i er interesserede i en aftale om samlet fakturering, så skriv en mail til Juliane på jus@cyklistforbundet.dk

Cykelglæde giver arbejdsglæde

Mange virksomheder vælger at betale deltagergebyret for virksomhedens medarbejdere - netop fordi kampagnen både styrker det kollegiale fællesskab og medarbejdernes sundhed. For flere og flere virksomheder er det også vigtigt, at man med kampagnen kan forbedre virksomhedens CO2-regnskab. Hver medarbejder sparer fx 330 kg CO2 om året ved at cykle seks kilometer om dagen fremfor at tage bilen, og det gør en seriøs forskel både for den enkelte, for virksomheden og for samfundet.

Derfor tilbyder vi også en samlet oversigt over effekten af jeres deltagelse målt på medarbejdersundhed, miljø og klima. Den kan I bruge som en del af jeres samlede CSR-arbejde.

FAKTA:

Cykling sparer 10.000 kr. pr. medarbejder pr. år

Hver gang en medarbejder skifter passiv transport ud med cykling, kan det mærkes på bundlinjen. Beregninger viser, at det i gennemsnit sparer fem sygedage pr. medarbejder om året. Det giver en økonomisk besparelse på ca. 10.000 kr. pr. medarbejder om året. Forskning viser desuden, at cyklende medarbejdere føler sig gladere, mindre stressede og mere produktive. Læs mere om alle fordelene på cykelvæksthuset.dk

60% af den voksne befolkning har over otte timers stillesiddende aktiviteter på en hverdag

Sammenlignet med bilister, angives højere grad af kropsligt velvære, mentalt overskud og social kontakt, når man færdes på cyklen. Der er således udover de fysiologiske effekter også dokumentet en mental sundhedseffekt forbundet med cykling.

Den anbefalede daglige fysiske aktivitet svarer til at cykle 3 km hver vej til og fra arbejde

De første 1-2 timers cykling om ugen har dobbelt så stor sundhedseffekt som de efterfølgende timer.

VI CYKLER TIL ARBEJDE er en god start på sommeren og et værdsat event i PFA. Udover, at vi anstrenger os ekstra for at cykle hele eller lidt af vejen til og fra arbejde med alle de gode konsekvenser, som det har for sundhed og miljø, så styrker det også fællesskabsfølelsen. Tak for endnu en god oplevelse.Mirian Weber, HR ansvarlig for Sundhed & Forebyggelse, PFA

Det er nemt at være med

Samlet fakturering

Tilmelder I mere end 100 medarbejdere, kan vi tilbyde jer samlet fakturering. Så sender vi én samlet faktura for alle virksomhedens deltagere. Det letter betaling og bogføring for jer og jeres ansatte kommer nemmere igennem tilmeldingen. Hvis I kunne tænke jer at høre mere, så kontakt jus@cyklistforbundet.dk

Aktivitetskatalog

Giv den fuld skrald og få mest ud af kampagnen med lokale konkurrencer, events og aktiviteter. Brug aktivitetskataloget, få flest mulige med og skab en dejlig cykelmåned hos jer

Deltagerstatistik

Mange virksomheder bruger VI CYKLER TIL ARBEJDE som platform for egne arrangementer og konkurrencer. Det understøtter vi med løbende statistik på virksomhedens resultater. I statistikmodulet finder I data på både hold-, virksomhed-, kommune-, og regionsniveau. Brug modulet under kampagnen til at konkurrere internt, udfordre nabovirksomheden eller se, hvordan I klarer jer i forhold til resten af landet

Afsluttende CSR-nøgletal

Se hvad cyklingen udretter. Vi tilbyder alle virksomheder en samlet oversigt over de opnåede effekter af jeres VI CYKLER TIL ARBEJDE-indsats målt på sparede sygedage, samfundsøkonomisk gevinst og sparet CO2.

Vigtige datoer 2022

  • 1. marts: Tilmeldingen åbner

  • 26. april: Tilmeldingsfrist

  • 1. maj: VI CYKLER TIL ARBEJDE starter

  • 10. maj: "Hent en kollega"-dag

  • 18. maj: "Omvejs-onsdag"

  • 7. juni: Sidste chance for indtastning af cykeldage

  • 10. juni: Vinderne offentliggøres

Sådan tilmelder I jer med et eller flere hold

I kan deltage med lige så mange hold, som I ønsker. Det koster 75 kr. pr. deltager at være med. Man tilmelder sig i hold på 2-16 deltagere. I bestemmer selv, om I vælger en tovholder/administrator i virksomheden, der melder jer alle til - eller om de enkelte holdkaptajner selv melder holdene til.

Deltager mere end 100 medarbejdere fra jeres virksomhed, kan vi tilbyde jer samlet fakturering. Så sender vi én samlet faktura for alle virksomhedens deltagere. Det letter tilmeldingen for deltagerne og betalingen for bogholderiet.

Kontakt os

  • Hvis i er interesserede i en aftale om samlet fakturering, så skriv en mail til Juliane på jus@cyklistforbundet.dk

  • Er der noget, der driller undervejs? Så sidder kampagneteamet sidder klar til assistere jer. Kontakt os på tlf. 33 32 31 21 alle hverdage kl. 10-12 og 13-15 eller skriv til os på vcta@cyklistforbundet.dk.

5 gode grunde til at være med


Fysisk aktivitet i hverdagen giver sundere medarbejdere med færre sygedage - og det kan mærkes på bundlinjen

Den daglige cykeltur giver motion og frisk luft - det betyder mere energiske og veloplagte medarbejdere

VI CYKLER TIL ARBEJDE er en hold-konkurrence - det styrker fællesskabet på arbejdspladsen

Kampagnen styrker jeres CSR-profil og er en god mulighed for at vise, at I er en grøn virksomhed

Flere cyklister giver mindre trængsel og renere luft

Gør opmærksom på kampagnen på arbejdspladsen:

Tilmeldingsskema

Download her

Plakat A3

Download her

Webbanner

Download her

+50.000 deltagere årligt

15% kommer i gang med at cykle med VI CYKLER TIL ARBEJDE

92% vil anbefale andre at være med

95% vil være med igen

Læs også

Vi cykler til arbejde_Søren Hytting

Sådan får I mest ud af VI CYKLER TIL ARBEJDE

Få inspiration til hvordan jeres arbejdsplads kan gå aktivt ind i VI CYKLER TIL ARBEJDE - og få endnu flere medarbejdere op på cyklerne.

Læs mere

Få gratis, skræddersyet rådgivning til at styrke cyklens rolle

Vil I motivere flere medarbejdere til at vælge cyklen til og fra arbejde – året rundt? Kan cyklen erstatte bilture, når I fragter varer eller løser opgaver i hverdagen? Få skræddersyet rådgivning til jeres virksomhed - helt gratis.

Læs mere

Ring til os på kampagnetelefonen

Knas med tilmeldingen eller brug for et godt råd? Vi sidder klar til at hjælpe.

Kontakt os

Gerda er vant til at køre 10 km i bil til/fra arbejde og har gjort det i over 30 år. Frisk som Gerda er, sagde hun straks JA til at være med på holdet. Det blev ”startskuddet” og Gerda har cyklet hver eneste dag, kæmpet med bakkerne og IKKE mindst regnen.

Jeg har hidtil altid som i ALTID taget bilen på job. Trods masser af regn i maj og det sædvanlige esbjergensiske blæsevejr, har jeg cyklet HVER og en arbejdsdag.

Og selvom vi nu er i juni, så fortsætter jeg på cykelstierne, da jeg nu er blevet “bidt af en gal cykel”. Det var vel egentlig det, det hele gik ud på ikke?