Vi cykler til arbejde_Søren Hytting

Styrk sundheden og fællesskabet med

VI CYKLER TIL ARBEJDE 2021

Danmarks største motionskampagne får hvert år tusindvis af medarbejdere op på cyklerne.

I hele maj sætter kampagnen fokus på cykling, fælleskab, sundhed og motion i hverdagen – og medarbejdere, der arbejder hjemmefra kan sagtens cykle med.

Vær med i Danmarks største motionskampagne

Sådan tilmelder I jer | Vi hjælper jer hele vejen | Gevinsterne ved deltagelse | Kontakt

VI CYKLER TIL ARBEJDE er Cyklistforbundets landsdækkende motionskampagne, hvor vi sammen med virksomheder over hele landet sætter fokus på motion og sundhed i hverdagens transport. Med kampagnen opfordrer vi kolleger på alle landets arbejdspladser til at cykle til arbejde i en hel måned.

I år kører VI CYKLER TIL ARBEJDE 1. - 31. maj 2021. Med VI CYKLER TIL ARBEJDE kan I motivere jeres medarbejdere til at cykle mere - og vise, at I er en arbejdsplads, der bakker op om sund og klimavenlig livsstil.

Vi cykler sammen - hver for sig

VI CYKLER TIL ARBEJDE kan i år fejre sit 25 års-jubilæum og har måske aldrig været mere relevant. For der er ekstra god grund til at sprede cykelglæde hos medarbejderne i denne tid, hvor mange arbejder hjemme, føler sig ensomme og isolerede og er mindre fysisk aktive end normalt. Her er kampagnen en oplagt mulighed for, at jeres medarbejdere kan komme op på cyklerne og ud i den friske luft. Dette kan ske til og fra arbejdspladsen eller som en tiltrængt og nødvendig pause fra det ofte stillesiddende hjemmekontor.

Cyklingen og den friske luft giver i sig selv godt humør og ny energi til arbejdsdagen. Men VI CYKLER TIL ARBEJDE styrker også fællesskabet på arbejdspladsen, for cyklingen giver medarbejderne en god mulighed for at dele en fælles og sund aktivitet i hverdagen – uanset om de skal holde afstand eller ej.

Cykelglæde giver arbejdsglæde

Cyklingen og den friske luft giver i sig selv godt humør og ny energi til arbejdsdagen. Men VI CYKLER TIL ARBEJDE styrker også fællesskabet på arbejdspladsen, for cyklingen giver medarbejderne en god mulighed for at dele en fælles og sund aktivitet i hverdagen – uanset om de skal holde afstand eller ej.

Mange virksomheder vælger at betale deltagergebyret for virksomhedens medarbejdere - netop fordi kampagnen både styrker det kollegiale fællesskab og medarbejdernes sundhed. For flere og flere virksomheder er det også vigtigt, at man med kampagnen kan forbedre virksomhedens CO2-regnskab.

Derfor tilbyder vi også en samlet oversigt over effekten af jeres deltagelse målt på medarbejdersundhed, miljø og klima. Den kan I bruge som en del af jeres samlede CSR-arbejde.

Sådan tilmelder I jer med et eller flere hold

I kan deltage med lige så mange hold, som I ønsker. Det koster 75 kr. pr. deltager at være med. Man tilmelder sig i hold på 2-16 deltagere. I bestemmer selv, om I vælger en tovholder/administrator i virksomheden, der melder jer alle til - eller om de enkelte holdkaptajner selv melder holdene til.

Deltager mere end 100 medarbejdere fra jeres virksomhed, kan vi tilbyde jer samlet fakturering. Så sender vi én samlet faktura for alle virksomhedens deltagere. Det letter tilmeldingen for deltagerne og betalingen for bogholderiet. Hvis i er interesserede i en aftale om samlet fakturering, så skriv en mail til mip@cyklistforbundet.dk

5 gode grunde til at være med

 • Fysisk aktivitet i hverdagen giver sundere medarbejdere med færre sygedage

 • Den daglige cykeltur giver motion og frisk luft - det betyder mere energiske og veloplagte medarbejdere

 • VI CYKLER TIL ARBEJDE er en hold-konkurrence - det styrker fællesskabet på arbejdspladsen

 • Kampagnen styrker jeres CSR-profil og er en god mulighed for at vise, at I er en grøn virksomhed

 • Flere cyklister giver mindre trængsel og forurening på vejene

Vi hjælper jer hele vejen

 • Samlet fakturering
  Tilmelder I mere end 100 medarbejdere, kan vi tilbyde jer samlet fakturering. Så sender vi én samlet faktura for alle virksomhedens deltagere. Det letter betaling og bogføring for jer og jeres ansatte kommer nemmere igennem tilmeldingen. Hvis I kunne tænke jer at høre mere, så kontakt mip@cyklistforbundet.dk

 • Kommunikationspakken
  I kommunikationspakken finder I forskellige tekster og grafiske materialer, som hjælper jer med at få medarbejderne op på cyklerne i maj. Pakken findes til download her i løbet af foråret.

 • Aktivitetskatalog
  Giv den fuld skrald og få mest ud af kampagnen med lokale konkurrencer, events og aktiviteter. Brug aktivitetskataloget, få flest mulige med og skab en dejlig cykelmåned hos jer

 • Deltagerstatistik
  Mange virksomheder bruger VI CYKLER TIL ARBEJDE som platform for egne arrangementer og konkurrencer. Det understøtter vi med løbende statistik på virksomhedens resultater. I statistikmodulet finder I data på både hold-, virksomhed-, kommune-, og regionsniveau. Brug modulet under kampagnen til at konkurrere internt, udfordre nabovirksomheden eller se, hvordan I klarer jer i forhold til resten af landet

 • Afsluttende CSR-nøgletal
  Se hvad cyklingen udretter. Vi tilbyder alle virksomheder en samlet oversigt over de opnåede effekter af jeres VI CYKLER TIL ARBEJDE-indsats målt på sparede sygedage, samfundsøkonomisk gevinst og sparet CO2.

VI CYKLER TIL ARBEJDE er en god start på sommeren og et værdsat event i PFA. Udover, at vi anstrenger os ekstra for at cykle hele eller lidt af vejen til og fra arbejde med alle de gode konsekvenser, som det har for sundhed og miljø, så styrker det også fællesskabsfølelsen. Tak for endnu en god oplevelse.Mirian Weber, HR ansvarlig for Sundhed & Forebyggelse, PFA

Der er mange gevinster ved at være med

 • Fællesskabet får flere til at cykle
  I VI CYKLER TIL ARBEJDE er man på hold med 2-16 kollegaer, det koster 75 kr. pr deltager. Forskning viser nemlig, at gruppedynamikker styrker motivationen, og derfor er VI CYKLER TIL ARBEJDE en rigtig effektiv måde for at komme i gang med at cykle - og holde motivationen kørende dag efter dag.

 • Bedre trivsel og færre sygedage
  Hver gang en medarbejder skifter passiv transport ud med cykling, kan det mærkes på bundlinjen. Beregninger viser, at det i gennemsnit sparer fem sygedage pr. medarbejder om året. Det giver en økonomisk besparelse på ca. 10.000 kr. pr. medarbejder om året. Forskning viser desuden, at cyklende medarbejdere føler sig gladere, mindre stressede og mere produktive. En stor undersøgelse fra den engelske udgave af VI CYKLER TIL ARBEJDE har påvist, at cykling fører endnu flere sunde vaner med sig – fx sundere kostvaner og rygestop.

  Læs artiklen: Forskerne har talt: Cykling er godt for krop og sjæl

 • Ta' cyklen mod FN's verdensmål
  Flere cyklende medarbejdere vil forbedre jeres CO2 -regnskab. På den måde kan I som virksomhed bidrage mere effektivt til den grønne omstilling. Hver medarbejder sparer fx 330 kg CO2 om året ved at cykle seks kilometer om dagen fremfor at tage bilen. Det gør en seriøs forskel både for den enkelte og for samfundet.

 • Cykling er også med til at opfylde flere af FN's 17 verdensmål for bæredygtig udvikling. Fx målene om sundhed, klima og bæredygtige byer og lokalsamfund.
  Læs mere om cyklen og FN's verdensmål

Kontakt os

Kampagneteamet sidder klar til assistere jer. Kontakt os på tlf. 33 32 31 21 alle hverdage kl. 10-12 og 13-15 eller skriv til os på vcta@cyklistforbundet.dk.

Det handler ikke om at cykle længst eller hurtigst. Det handler om kollegialt fællesskab og gode oplevelser. Og er man, som flere og flere danskere er det, optaget af motion i hverdagen og en klimavenlig hverdag, så er det bare at komme op på cyklen lidt oftere.Klaus Bondam, direktør i Cyklistforbundet

Kampagnekalender 2021

 • 22. marts: Tilmeldingen er åben!
 • 1.-31. maj: VI CYKLER TIL ARBEJDE
 • 6. juni: Sidste frist for at indtaste cykeldage og kilometer
 • 11. juni: Offentliggørelse af årets vinderhold og vindere af særkonkurrencer

Kalenderen opdateres løbende med datoer på Hent en kollega-dag, Omvejs-Onsdag og andre aktiviteter.

Sådan følger I med i jeres resultater

Favoritvisning

Hvis der er et hold eller en arbejdsplads (eller virksomhed, kommune, postnummer eller region), du gerne vil holde ekstra øje med, kan du tilføje dem til din Favoritvisning.

Du kan tilføje op til tre Favoritter. Det gør du ved at søge dem frem i modulet på statistik-siden og klikke på det lyserøde + i højre side af kolonnen. Herefter kan du i toppen af siden se dine favoritter og sammenligne præstationer på cykeldage (total og pr. deltager), kilometer (totalt og pr. deltager), kg CO2, antal sygedage og samfundsøkonomisk gevinst. Dine Favoritter bliver gemt i din browser.

Del favoritvisning

Du kan dele Favoritvisningen ved at klikke på den lille lyserøde pil foran "Del dine favoritter" og kopiere url'en. På den måde kan I lave jeres egen lille "challenge" og udvælge andre hold eller arbejdspladser, som I har lyst til at konkurrere med.

Vis og søg

Klik på den dropdown, der hedder 'Vis' og vælg mellem: Hold, Arbejdsplads, Virksomhed, Postnummer, Kommune og Region.
Derefter kan du skrive i søgefeltet, for at søge indenfor det 'niveau' du har valgt.

Hvordan ser jeg alle hold på en arbejdsplads?

Klik på den dropdown, der hedder 'Vis' og vælg 'Hold'. Derefter vælger du 'Arbejdsplads' i den dropdown, der hedder 'Søg i'. Nu kan du i søgefeltet skrive navnet på den arbejdsplads, du leder efter og se alle de tilknyttede hold. I tabellen kan du rangerer dem efter Antal deltagere, Cykeldage (total eller pr. deltager), KM (total eller pr deltager). Du kan også tilføje et eller flere hold som Favorit.

Pssst... Du kan få vist oversigten på storkskærm eller intranet. Se punktet "Sådan kan Ifølge med på infoskærme eller intranet"

Hvordan ser jeg alle hold i en virksomhed?

Klik på den dropdown, der hedder 'Vis' og vælg 'Hold'. Derefter vælger du 'Virksomhed' i den dropdown, der hedder 'Søg i'. Nu kan du i søgefeltet skrive navnet på den virksomhed, du leder efter og se alle de tilknyttede hold. I tabellen kan du rangerer dem efter Antal deltagere, Cykeldage (total eller pr. deltager), KM (total eller pr deltager). Du kan også tilføje et eller flere hold som Favorit.

Pssst... Du kan få vist oversigten på storkskærm eller intranet. Se punktet "Sådan kan Ifølge med på infoskærme eller intranet"

Hvordan ser jeg alle hold i en kommune/region/postnummer?

Klik på den dropdown, der hedder 'Vis' og vælg 'Hold'. Derefter vælger du 'Kommune', Region eller Postnummer i den dropdown, der hedder 'Søg i'. Nu kan du i søgefeltet skrive navnet på den kommune/region/postnummer, du leder efter og se alle de tilknyttede hold. I tabellen kan du rangerer dem efter Antal deltagere, Cykeldage (total eller pr. deltager), KM (total eller pr deltager). Du kan også tilføje et eller flere hold som Favorit.

Hvordan søger jeg efter et specifikt hold(navn)?

Klik på den dropdown, der hedder 'Vis' og vælg 'Hold'. Derefter vælger du 'Holdnavn' i den dropdown, der hedder 'Søg i'. Nu kan du i søgefeltet skrive navnet på det hold, du leder efter. Og eventuelt tilføje det som Favorit, hvis det er et hold, du gerne vil følge hele kampagnen.

Sådan kan I følge med på infoskærme eller intranet

 1. Gå til statistikmodulet og klik på "Vis" og vælg "Virksomhed".
 2. Søg din virksomhed frem
 3. Tilføj den som Favorit ved at klikke på det lille, lyserøde + i højre side af tabellen
 4. Reload siden
 5. Under statistikmodulet ser du fire links til visning på hhv. storskærm (fx infoskærme) eller små skærme (fx Iframe på intranettet), med virksomhedens hold sorteret efter nyeste eller efter flest cykeldage.
 6. Kopier linket, der passer til Jeres formål.

Hvordan får jeg en oversigt over arbejdspladsens resultater som PDF?

 1. Gå til statistikmodulet og klik på "Vis" og vælg "Virksomhed" eller "Arbejdsplads".
 2. Søg din virksomhed frem
 3. Tilføj den som Favorit ved at klikke på det lille, lyserøde + i højre side af tabellen
 4. Klik på virksomhedens navn oppe i Favorit-tabellen i toppen, så downloades der automatisk en PDF med virksomhedens resultater

Sådan ser du, hvordan dit eget hold er kørende

På 'Min side' kan du under dine egne data se punktet 'Deltager på mit hold. Her kan du se, hvor mange cykeldage og km, deltagerne på dit eget hold har kørt. Deltagerne på holdet er rangeret efter kilometer og derefter cykeldage.

Psssst.. Hvis du synes der mangler en eller flere deltagere på listen, som burde være med på holdet, er det fordi de ikke har accepteret invitationen til at køre med. Så prik lige til dem og få dem til at logge ind og taste deres resultater, så I får flest mulige cykeldage med i puljen.

Læs også

Sådan får I mest ud af VI CYKLER TIL ARBEJDE

Få inspiration til hvordan jeres arbejdsplads kan gå aktivt ind i VI CYKLER TIL ARBEJDE - og få endnu flere medarbejdere op på cyklerne.

Læs mere

Bliv Cykelvenlig Arbejdsplads

Bak op om sund og bæredygtig transport - bliv certificeret som Cykelvenlig Arbejdsplads efter fælleseuropæiske standarder med guld, sølv eller bronze.

Læs mere her

Cykling er godt for din krop og sjæl

Forskerne er enige: En cykeltur til arbejde har flere positive sidegevinster, end vi tænker over i det daglige.

Læs hvad forskerne har fundet ud af