5 grunde til at cykle med i september

Vil du gerne i gang med at cykle mere i hverdagen? Kniber det med motivationen? Så er VI CYKLER TIL ARBEJDE lige noget for dig! Her får du fem gode grunde til at sadle op i september.

1. Du redder planeten ...

... én cykeltur ad gangen! For selvom din egen daglige cykeltur måske føles lillebitte i vores store univers, så GØR den en seriøs forskel for både luftkvaliteten og CO2-regnskabet. Samtidig inspirerer du flere til at cykle, og dét er guf for klimaet. Altså: Pump cyklen, puds glorien og gør dig klar til livet som klimaduks.

2. Du får dit eget crew

I hele september er du på cykelhold med dine kollegaer. I highfiver (på afstand ...), udveksler cykelanekdoter og beundrer hinandens velsmurte kæder. Men pas på: Dit hold kan se på køreskemaet hvis du snyder! Så hvis du gerne vil beholde dine knæskaller ...

3. Du kommer i dit livs form!

Altså måske ikke lige med det samme. Men forskning viser, at cykelturen til arbejde er lige så effektiv som fitness - og allerede fra første dag på cyklen er du i fuld gang med at forebygge hjerte-kar-sygdomme, diabetes 2, depression og demens. Vi siger det bare!

4. Du bliver lykkelig!

Vi garanterer ikke, at du bliver arbejdspladsens Ole Henriksen med det samme. Men vi ved med sikkerhed, at cykelturen udløser endorfiner, serotonin og dopamin, som er hjernens helt egne lækre velvære-stoffer. Kan du mon vænne dig til en hverdag med bedre humør, mere energi og bedre koncentrationsevne?

5. Du vinder verdens bedste præmier

Gevinst: Der er færre sygedag, bedre kondition, mindre stress og stærkere ben til alle deltagere i VI CYKLER TIL ARBEJDE. Værdi: En million milliard*. Og hvis du absolut vil have rigtige præmier, kan du selvfølgelig også vinde rejser, cykler, lækkert grej og meget mere. Se alle præmierne her

*Du får kun gevinsten, hvis du cykler!

Læs også

Hvad sker der i din hjerne, når du cykler?

Du ved nok, at det er godt for dit helbred at cykle. Men hvad sker der egentlig i din hjerne, når du træder i pedalerne? Det forklarer professor og overlæge på Rigshospitalet Bente Klarlund Pedersen.

Læs her

Kør gratis med i Vintercyklingsugen

I januar 2021 er det tid til at finde sin indre viking frem, når vi 25.-31. januar sadler op til den store nye VI CYKLER TIL ARBEJDE- vintercyklingsuge. Det er gratis for alle at cykle med!

Læs mere

Sådan holder du hænderne varme

Træt af at cykle med ti istapper på styret? Fortvivl ej: Vi gi'r en håndfuld tip til varme hænder.

Læs her