Your browser has not requested "Danish" as a preferred language, we have some of our content available in English, would you prefer to see English where available?

Yes, please / No, thank you

God kørestil i regnvejr

Når vejret er surt, bli’r mennesker også sure, og det gavner ingen i trafikken. Her får du 5 tip til smil og god stil på en sjaskvåd cykeltur.

1) Smil - det smitter!

Banalt men sandt: Regn kan alligevel ikke skumles væk, så rut med et smil til folk, som også kæmper sig gennem skyllerne. Det er bare vand!

2) Kør efter forholdene

Det er fristende at skynde sig hjem, når det regner. Men i vådt vejr stiger frekvensen af duggede briller, bøjede hoveder og sammenknebne øjne – plus våde bilruder med travle vinduesviskere og folk med hætter og paraplyer, der tager udsynet.

Kort sagt: Udsyn og sigtbarhed er nedsat, så sæt farten ned og hold god afstand. Det sidste er også fint i forhold til, at våd vej og våde bremser kan give lidt ekstra bremselængde.

3) Undgå at lave fontænen

Giv tid – er et godt tip i regnvejr. Fx når du overhaler. Vent lidt med at trække ind foran cyklisten, du har overhalet, så du ikke placerer ham lige i slipstrømmen fra dit baghjul. Dét springvand er meget lidt populært.

4) Se bagud før pytsving!

I regnvejr ændrer vi vaner. Vi vil helst undgå vandpytter og opsprøjt – så mange anlægger en zigzagstil på cykelstien. Fint nok. Men tjek lige om der andre bag dig, før du slår en bue uden om en pyt!

5) Lys op - gør dig synlig

I Danmark skal der lys på cyklen fra solen går ned, til den står op igen. Men faktisk også på de dage, hvor vi aldrig ser solen – hvis der er nedsat sigtbarhed. Mørke cyklister er et mareridt for mange bilister, så på med lygter og reflekser i regn og tåge, så du bliver set.

PS. Sort regntøj gør dig svær at se i trafikken – hvis du kan, så vælg et sæt med reflekser og stærke farver.

Læs også

Hvad sker der i din hjerne, når du cykler?

Du ved nok, at det er godt for dit helbred at cykle. Men hvad sker der egentlig i din hjerne, når du træder i pedalerne? Det forklarer professor og overlæge på Rigshospitalet Bente Klarlund Pedersen.

Læs her