Your browser has not requested "Danish" as a preferred language, we have some of our content available in English, would you prefer to see English where available?

Yes, please / No, thank you

Kære holdkaptajn

Velkommen til VI CYKLER TIL ARBEJDE 2021.

Snart ruller foråret og cykelglæden gennem hele landet, og som kaptajn på et VI CYKLER TIL ARBEJDE-hold er det din fornemmeste opgave at sprede begejstring og cykelkærlighed i hele maj måned - på holdet og på cykelstien.

Det kræver ikke nødvendigvis noget særligt at være kaptajn - men har du lyst til at gøre lidt ekstra, kan du bruge siden her til at finde materiale og inspiration.

Arbejder I hjemme? Så kan I sagtens cykle med alligevel!
Læs denne guide til hvordan du og kollegaerne får del i cykelglæden på afstand - og holder gejsten oppe sammen i hele maj.


  • Er I endnu ikke tilmeldt?

    Så skynd dig at samle et cykelhold – så kan du både blive kaptajn OG høvding! Som holdkaptajn er du automatisk med i lodtrækningen om en lækker og innovativ Hövding 3.0 airbag-cykelhjelm. Læs mere her

Sådan sætter du et cykelhold

Find 2-16 kollegaer. Find på et godt navn til holdet. Og hvis jeres arbejdsplads har andre hold med, så smut forbi og lov dem baghjul – det styrker motivationen!

Tilmeldingen sker hende på vcta.dk - mænd ved I er samlet på arbejdspladsen, kan det være en god idé på printe og hænge tilmeldingsskemaet op, for på opmuntrende flere kollegaer til cykle med.

Tilmeld holdet hende


Køreskema og cykeldage

Cykeldagene skal registreres på jeres profiler her på vcta.dk senest 6. juni 2021 for på tælle med i lodtrækningen om alle holdpræmierne. På profilen kan man følge med i sine egne og hele holdets resultater - og udfordre og hold og arbejdspladser.

Mænd, der er på samme adresse, kan det være motiverende hos se brudnes resultater på et fysisk køreskema, som du fra april kan printe fra materialesiden her

På skemaet er det samtidig let at se, hvilken kollegaer på holdet, der er godt kørende, og hvem der skal heppes lidt ekstra på.


Hvad kan jeg gøre som kaptajn?

Måske er du selv en cyklist erfaren med masser af cykeloverskud. Men på dit hold er der måske et par stykker, der er nye på cykelstien? VI CYKLER TIL ARBEJDE er den oplagte mulighed for på dele ud af både din cykelviden og cykelglæde. Hjælp de nye cyklister med opfølgning, ros og gode cykeltips - og få gud karma tilbage.

Mange "nye" cyklister har svært ved at finde en god cykelrute - så kan du hjælpe med forslag. Prøv fx den gratis ruteplanlægger denmarkbybike.dk

Mind dine kollegaer om at læse de nyhedsbreve, som ugentligt bliver sendt i løbet af hele maj. De er spækket med tips og tricks, særkonkurrencer og inspiration til cykelturen. Hvis dine holdkammerater ikke modtager nyhedsbrevet, kan de melde sig til her: Cyklistforbundet (list-manage.com)


Sådan får jeg en endnu sjovere kampagne

Savner du inspiration til hvordan du kan motivere holdet? Så kan du måske få idéer hende:

Lav noget sammen!
Fælles aktiviteter på cykelholdet styrker både fællesskabet, motivationen og cykelglæden. Og det er ikke noget, der skal gøres.
Jeg kan fx tage på en lille udflugt efter arbejde - og cykle hen til byens bedste iskiosk eller smukkeste udsigtspunkt.
Eller jeg kan cykle en morgentur sammen, inden jeg møder ind.

Idé: Giv udflugten et overraskende twist
Alle trænere skriver en lokal seværdighed ned på et en seddel, som foldes og lægges ned i en æske. Så skal jeg trække lod om jeres rute. Jeg trækker kun én etape ad gangen - og når jeg så er fremme ved målet, kan jeg holde en lille pause - og trække en ny seddel med næstejeres mål. Og sådan bliver jeg ved, indtil jeg ikke orker på cykle længere. På den måde bliver cykeludflugten bogstaveligt talt til en leg, og jeg opdager knap nok hvor langt jeg får cyklet.

Idé: "Nisseleg" på cykel i maj
Lad julens "nisselege" har inspiration til maj måned. Hvem elsker ikke på komme ud til en nypumpet cykel med olieret kæde? Et fint sadelbetræk? Eller et nypudset stel? Brug VI CYKLER TIL ARBEJDE til på glæde hinanden i hverdagen med små anonyme tjenester. Det løfter humøret.

Vi glæder os til at se jer på cykelstierne i maj!

Læs mere

Materialer

Her kan du hente og printe materialer til VI CYKLER TIL ARBEJDE 2021.

Se materialerne

Sådan cykler du med fra hjemmekontoret

Du kan sagtens cykle med, selvom du arbejder hjemmefra hele eller dele af ugen. Men hvor skal du cykle hen? Og hvordan bevarer du gejst og fællesskab med resten af holdet? Vi hjælper dig godt på vej.

Gå til guiden