Your browser has not requested "Danish" as a preferred language, we have some of our content available in English, would you prefer to see English where available?

Yes, please / No, thank you


Sådan sætter du cykelholdet

I VI CYKLER TIL ARBEJDE kan alle være med. Men der er mange måder, I kan sætte hold - og hvorfor ikke gøre det til en fest i sig selv?

Er der noget mere spændende end lodtrækninger? Kugler, der ruller rundt i bowler - sammenfoldede stykker papir i margretheskåle? Nej vel! Derfor skæver vi til fodboldens verden og øger spændingen ved at trække lod om pladserne på cykelholdene. Med Zoom og Teams er det nemt at genskabe den neglebidende stemning fra FIFAs store slutrunde-lodtrækninger til VM-puljerne - så hvorfor ikke gå hele vejen: Arrangér en lille frokost-event eller fredagsbar med lodtrækningstema.

Sådan gør I

  1. Find ud af hvilke kollegaer, der vil cykle med i maj - vi synes: Alle!
  2. Skriv alle navnene ned på små sedler og læg i en kasse, skål, hat eller cykelhjelm.
  3. Find ud af hvor mange forskellige hold, I vil være. Der kan være 2-16 deltagere pr. hold. Selvom I lige præcis er 16 kollegaer, kan det være sjovere at fordele jer ud på flere hold - det øger konkurrencen og dermed motivationen.
  4. Udnævn en "præsident", der gerne vil stå for lodtrækningen.
  5. Indkald alle til et digitalt møde på teams, zoom eller hvad I nu bruger. Gør det evt. ekstra hyggeligt og kombiner lodtrækningen med en fredagsbar.
  6. Præsidenten trækker nu navne og fordeler dem ud på holdene.

Husk: Måske er "præsidenten" korrupt? Så hold liiiige øje med, om det hele går rigtigt til. Eller prøv at bestikke dig til holdet med arbejdspladsens mest cyklende medarbejder.


Tre andre måder at sætte holdet

1) Det mangfoldige hold

Et stærkt hold har brug for mere end gode ben! Og på det mangfoldige hold er det netop alle jeres forskellige egenskaber, der er jeres hemmelige våben. Som superhelte bidrager I hver især med noget, der fuldender jeres hold: Nogle cykler kort, nogle langt – nogle hurtigt og nogle langsomt, mens andre er helt fantastiske til at heppe! Nogle er vakse med lappegrej og olie til kæden, mens andre altid husker croissanter til morgenmødet. Det hele er vigtigt i VI CYKLER TIL ARBEJDE, fordi: Fællesskab og godt humør giver større cykelglæde - og flere cykeldage!

2) Lige børn leger bedst

Måske synes i det er sjovest at cykle på hold med kollegaer, med samme ambitionsniveau, som jer selv? Så opret hold med forskellige målsætninger og lad kollegaerne cykle med dér, hvor de føler sig bedst hjemme - er det hos team Skildpadderne eller Sprinter-gazellerne?

3) Først til mølle
Arbejder I på samme adresse? Og er du vild med den gode gammeldags model med pen, papir og "først-til-mølle"? Så print tilmeldingsskemaet og hæng det op et godt og synligt sted på jeres arbejdsplads sammen med en kuglepen. Det minder folk om, at det er ved at være tid, og du får nemt samlet alle email-adresser ind. Og kollegaerne kan selv vælge, hvem de vil cykle sammen med. Vil I konkurrere mod hinanden på flere hold? Så print løs! Print skemaer

Læs også

Bliv yngre med VI CYKLER TIL ARBEJDE

Gør en måneds cykling overhovedet en forskel for sundheden? JA! Se nu bare Holger, der blev fire år yngre, da han cyklede med i VI CYKLER TIL ARBEJDE.

Læs mere - se filmen

Materialer

Her finder du plakat, tilmeldingsskema, videoer og andre materialer til VI CYKLER TIL ARBEJDE 2022.

Se materialerne

Meld holdet til

Kør med i VI CYKLER TIL ARBEJDE 1.-31. maj. Find 2-16 kollegaer, sæt et hold og meld jer til.

Klik her for tilmelding