Your browser has not requested "Danish" as a preferred language, we have some of our content available in English, would you prefer to see English where available?

Yes, please / No, thank you

Hent din kollega
– og 9 andre tricks til at få "sløve padder" i pedalerne!

Er der én på dit hold, der ikke er kommet i gang med at cykle point hjem til holdet? Velkommen til vores "sløv-padde-service", hvor vi deler vores bedste tricks, så I kan få alle mand op i gear.

Du og dine kollegaer er kommet rigtig godt i gang med at cykle, så nu vælter cykeldagene bare ind på kontoen. Men det er vist ikke alle mand, der cykler jer tættere på de lækre holdpræmier. For gisp – I har en sløv padde på holdet! Men rolig nu. Mange hold har en padde eller to, og de skal bare lige nurses lidt. Med et godt trick oppe i ærmet kan du sagtens lokke dem frem til startstregen. Så værsgo', her får du vores 10 tricks til at vække cykelglæden:

Bare rolig. Morgenvækning betyder ikke, at du skal helt ind i soveværelset hos Erling fra regnskab!

Trick 1: Hent din kollega


 • Nogle gange er det bare nemmest at gøre det selv! Har din kollega svært ved at få gang i cyklen – ja, så henter du da bare kollegaen og giver et lille skub! I VI CYKLER TIL ARBEJDE må du følge lige så mange kollegaer til arbejde, som du orker. Der er fri hentning hver eneste dag. Men hvis du gør det tirsdag den 10. maj, så kan du og din kollega være med konkurrencen om 2 x 2 gavekort til biografbilletter og VI CYKLER TIL ARBEJDE-T-shirts.
  Se her, hvordan du gør!

Trick 2: Så er der morgenvækning!


 • Bare rolig. Morgenvækning betyder ikke, at du skal helt ind i soveværelset hos Erling fra regnskab. Trick 2 minder mere om det servicekald, som hoteller tilbyder deres gæster om morgenen. I vores version skal du bare yde en lille SMS-service til den på dit hold, der har mest brug for det: ”Godmorgen Erling, det er 17 grader og solen skinner. Jeg holder en plads til din cykel i skuret!”

Trick 3: Pump en cykel!


 • Hvis du er fiks på fingrene og har lappegrej, cykelpumpe og lidt god olie i dit værksted – så kan du virkelig gøre en heltegerning! Nogle gange er det mindre teknikaliteter, der holder en kollega fra at komme på pointtavlen. Ryd dem hurtigt af vejen ved at annoncere et improviseret cykelværksted på arbejdets parkeringsplads i morgen eftermiddag.

Trick 4: Pimp en plads i cykelskuret!


 • Er du ikke den fødte cykelmekaniker? Hvad så med at pynte i stedet for at pumpe? Vis din kollega, at du glæder dig til at se hans eller hendes cykel. Brug balloner, bøgegrene, sløjfer og et flot navneskilt til at skabe byens flotteste cykelparkeringsplads i jeres fælles cykelskur. Tag et billede af resultatet og sæt det i ramme på kollegaens skrivebord.

Trick 5: Gør som i Tour de France


 • Er byens flotteste cykelparkeringsplads ikke nok til at få jeres padde op i fart? Så må I ud og skrive Erlings navn på asfalten, ligesom fansene gør i Tour de France! Lov derefter at stå klar til at heppe ham i mål, når han rammer opløbsstrækningen. Vurder selv om kindkys og laurbærkrans er … for meget?

Trick 7: Bestik med bagværk – nu skal der smøres!


 • Det her trick er ikke helt fint i kanten … men det VIRKER! Alle mennesker har noget, de ikke kan sige nej til – og hey, det er ret tit kage! Hvis din paddes kryptonit fx er kringle, så udlov en saftig svuppert med remonce, mandelflager og perlesukker til alle, der cykler i denne uge. Og bum, så sker der noget!

Trick 8: Rationelle padder skal fodres med fakta


 • Måske tager jeres padde bilen til arbejde, fordi det bare er det hurtigste? Og det er jo forståeligt – men er det også sandt? Det er langt fra sikkert. Især hvis turen går gennem en stor by med tæt trafik. Så hvad med at tilbyde et faktatjek? Når din kollega sætter sig ind i sin bil om morgenen, så kommer du forbi og tager samme tur – på cykel. Vinder cyklen, får I aflivet en fordom. Vinder bilen, ja så er det retræte til kringletricket!

Trick 9: Tjek rejseplanen!


 • Har jeres sløve padde langt til arbejde, kan det føles helt uoverskueligt at komme i gang med at cykle. Men så tjekker I da bare Rejseplanen! Det tæller også i VI CYKLER TIL ARBEJDE at cykle til bus eller tog, så tjek lige, om der er en station,

Trick 10: Hvis padden slet ikke er tilmeldt…


 • Nogle padder er sååååå sløve, at de slet ikke er kommet med på holdet endnu. Støder du på dén type padde i kontorlandskabet, så er tilmeldingen heldigvis åben i hele maj lige her.Klap dig selv på skulderen!

VI CYKLER TIL ARBEJDE handler ikke om at cykle længst eller hurtigst, men om at komme i gang med at cykle og bevæge sig mere i hverdagen. Det er nemmere at bryde gamle vaner, når man gør det sammen med andre. Så klap dig selv på skulderen, hvis du fører vores sløv-padde-tricks ud i livet. Du gør en stor forskel, når du har overskud til at få alle med i bevægelsen!

Læs også

Hent en kollega-dag

Tirsdag d. 10. maj bliver det ekstra sjovt at cykle til arbejde: På "Hent en kollega-dag" fejrer vi fællesskabet og cykelglæden - mens vi får flere kilometer i benene.

Læs mere

Omvejs-onsdag: Kør en omvej og vind!

Onsdag d. 18. maj gælder det om at cykle mere end du plejer.

Læs mere

Kristen fik en cykeltatovering

Vi er mange, der er glade for vores cykler. Men nok ikke HELT så begejstrede som Kristen fra Texas, der var med i sidste års VI CYKLER TIL ARBEJDE. Kristen blev så bidt af at cykle, at hun fik tatoveret sin elskede lyseblå jernhest på armen.

Læs mere