Kære holdkaptajn

Velkommen til VI CYKLER TIL ARBEJDE

I september ruller cykelglæden gennem hele landet, og som kaptajn på et VI CYKLER TIL ARBEJDE-hold er det din fornemmeste opgave at sprede glæde og cykelkærlighed til holdet - og på cykelstien.

Det kræver ikke nødvendigvis noget særligt at være kaptajn - men har du lyst til at gøre lidt ekstra, kan du bruge siden her til at finde materiale og inspiration.

  • OBS! Som holdkaptajn er du automatisk med i konkurrencen om en lækker Nishiki Rush gravel- og sportscykel. Læs mere her

Sådan sætter du et cykelhold

Find 2-16 kollegaer. Find på et godt navn til holdet. Og hvis jeres arbejdsplads har andre hold med, så smut forbi og lov dem baghjul – det styrker motivationen!

Tilmeldingen sker her på vcta.dk - men det er en god idé at printe og hænge tilmeldingsskemaet op, for at opmuntre flere kollegaer til at cykle med.

Køreskema og cykeldage

Årets køreskema kan du printe fra materialesiden
Hæng skemaet op et synligt sted - det motiverer! På skemaet er det samtidig let at se, hvilke kollegaer på holdet, der er godt kørende, og hvem der skal heppes lidt ekstra på.

OBS! Cykeldagene skal dog stadigvæk registreres på jeres profiler her på vcta.dk senest 5. oktober for at tælle med i lodtrækningen om alle holdpræmierne.

Hvad kan jeg gøre som kaptajn?

Måske er du selv en erfaren cyklist med masser af cykeloverskud. Men på dit hold er der måske et par stykker, der er nye på cykelstien? VI CYKLER TIL ARBEJDE er den oplagte mulighed for at dele ud af både din cykelviden og cykelglæde. Hjælp de nye cyklister med opmuntring, ros og gode cykeltips - og få god karma tilbage.

Mange "nye" cyklister har svært ved at finde en god cykelrute - her kan du hjælpe med forslag. Prøv fx den gratis ruteplanlægger denmarkbybike.dk eller Google Maps, der har en god street view funktion, hvor man blandt andet kan se, om der er cykelsti på den foreslåede rute.

  • Sådan får I en endnu sjovere kampagne

    Savner du inspiration til hvordan du kan motivere holdet? Så læs interviewet med Årets holdkaptajn 2019 - Gitte Kornum aka "Kaptajn Haddock" - der motiverer kollegaerne med opmuntrende cykelpoesi og lange omveje til iskiosken.

Lav noget sammen

Fælles aktiviteter på cykelholdet styrker både fællesskabet, motivationen og cykelglæden. Og det behøver ikke at være spor kompliceret for at være sjovt.

I kan fx tage på en lille udflugt efter arbejde - og cykle hen til byens bedste konditor eller smukkeste udsigtspunkt. Eller I kan cykle en morgentur sammen, inden I møder ind.

Idé: Giv udflugten et overraskende twist
Alle holdkammerater skriver en lokal seværdighed ned på et en seddel, som foldes og lægges ned i en æske. Så skal I trække lod om jeres rute. I trækker kun én etape ad gangen - og når I så er fremme ved målet, kan I holde en lille pause - og trække en ny seddel med jeres næste mål. Og sådan bliver I ved, indtil I ikke orker at cykle længere. På den måde bliver cykeludflugten bogstaveligt talt til en leg, og I opdager knap nok hvor langt I får cyklet.

Idé: "Nisseleg" på cykel
Lad julens "nisselege" være inspiration for september måned. Hvem elsker ikke at komme ud til en nypumpet cykel med olieret kæde? Et fint sadelbetræk? Eller et nypudset stel? Brug VI CYKLER TIL ARBEJDE til at glæde hinanden i hverdagen med små anonyme tjenester. Det løfter humøret.

Vi glæder os til at se jer på cykelstierne i september!

Læs også

VI CYKLER TIL ARBEJDE - Tilmelding

Sådan sætter du drømmeholdet

Et godt hold er mere end gode ben - vi giver fem gode råd til at sætte drømmeholdet.

Læs mere

Vask, smør - og smil!

Vinterens salt og sjask var hård kost for din cykel. Heldigvis kan du hurtigt gøre cykelturen til en ren fornøjelse!

Læs her

Hent en kollega-dag

Tirsdag d. 15. september fejrer vi fællesskabet og cykelglæden - og får ekstra kilometer i benene. Arbejder du hjemmefra? Så kan du "lufte en kollega" i stedet.

Læs mere