Undskyldning: Jeg punkterer hele tiden!

Du cykler muntert afsted til arbejde, men så: BANG! Cyklen er flad. Igen. Det sker i tide og utide, og nu gider du simpelthen ikke stå model til det mere. Vi siger: Find dig ikke i det! Læs mekanikerens gode råd og kør en (næsten) punkteringsfri fremtid i møde.

Flintesten er den hyppigste årsag til punktering i Danmark. På en delt andenplads finder vi glasskår og for bløde dækMagnus, cykelmekaniker

1. Køb gode dæk!

De punkterer sjældnere.

2. Hold dine dæk godt pumpede

Mange punkteringer skyldes for bløde dæk, hvor slangen kommer i klemme når du fx kører over en kantsten.

3. Læg et dækindlæg ind mellem dæk og slange – eller få cykelmekanikeren til det

Der findes to typer: Gummi og filt. De klassiske dækindlæg i hård gummi er den billigste løsning. Men her er det ekstra vigtigt at holde dækkene hårdt pumpede – ellers risikerer du nemlig, at indlæggenes stive kanter skærer hul i slangen og pffffssst: Du er tilbage til start!

Den nye type dækindlæg er lavet af en lettere og filt-agtig Kevlar, der simpelthen klæbes fast på dækkets inderside. Det er en lidt dyrere løsning, som især er velegnet til MTB, hvor du typisk kører med lavere dæktryk.

4. Drop slangen!

De såkaldte Tubeless-dæk er i virkeligheden en gammel opfindelse, der med ny teknologi vinder frem i de her år – særligt i MTB-kredse. Det er i al enkelhed et dæk uden slanger, som limes fast direkte på hjulet. Den store punkteringsmæssige fordel er, at små huller automatisk lapper sig selv på cykelturen – inde i dækket er der nemlig placeret en særlig væske, der flyder ned i hullerne fylder og lukker dem indefra. Det er da smert!


  • Kom op på cyklen i september

    Det er nemmere og sjovere at komme i gang med at cykle, når du ikke er alene om det. Meld dig og dine kollegaer til VI CYKLER TIL ARBEJDE, hvor det gælder om at cykle mest muligt i en måned. Hver dag på cyklen giver point og I kan vinde rejser, cykler og andre skønne præmier. Tilmeld holdet her

Læs også

Vi cykler til arbejde_Søren Hytting

Kampagnen kort

Hvordan, hvornår, hvorfor. Få et hurtigt overblik over VI CYKLER TIL ARBEJDE - Danmarks største motionskampagne, der får titusindvis danskere op på cyklen.

Læs mere

Præmier: Det kan I vinde!

Du og dine kollegaer kan vinde rejser, cykler og mange andre lækre præmier i VI CYKLER TIL ARBEJDE.

Se alle præmierne her

Tilmeldingen er åben

Vi cykler i hele september! Prik til kollegaerne: Sæt et cykelhold og meld jer nu.

Klik her for tilmelding