Your browser has not requested "Danish" as a preferred language, we have some of our content available in English, would you prefer to see English where available?

Yes, please / No, thank you

Pedalkraft siden 1997:

Vi cykler for 25. år i træk

Cyklistforbundets forårsklassiker VI CYKLER TIL ARBEJDE fejrer i år 25. års jubilæum. Op imod en million danskere har cyklet med. I år er kampagnen mere aktuel end nogensinde før.

VI CYKLER TIL ARBEJDE blev født i 1997, og selv om man skulle tro, at kampagnen var barn af den danske cykelkultur, så var Cyklistforbundet faktisk i Norge og hente ideen hjem.

I de år faldt antallet af cyklister drastisk i Danmark, og Cyklistforbundet ønskede at lave en kampagne, der gav flere mennesker lyst til at cykle i dagligdagen. Ideen bag VI CYKLER TIL ARBEJDE var i al sin enkelthed, at kunne man gøre det attraktivt at cykle til arbejde i en måned – så ville den gode vane hænge fast bagefter.

Det første år kørte kampagnen lokalt i København og Holstebro. Succesen var ikke til at tage fejl af, så allerede året efter blev VI CYKLER TIL ARBEJDE rullet ud i hele landet.

Siden da har op mod en million danskere cyklet sommeren i møde og sammen med kollegaerne fået stærke oplevelser med kollegakampagnen, hvor man deltager i hold og konkurrerer om flest dage på cyklen. For VI CYKLER TIL ARBEJDE handler hverken om at cykle hurtigst eller længst. Det handler om at hjælpe sig selv og kollegaerne til nye gode vaner i hverdagen.

Stort tillykke til de mange, som har cyklet med og sammen med kollegaerne har fået en god start på sommeren og cykelsæsonen. Mange har deltaget igen og igen. Og igen og igen har vi fået tilbagemeldingen, at VI CYKLER TIL ARBEJDE har været en start på et helt nyt cykelliv.Klaus Bondam, direktør i Cyklistforbundet

Her i jubilæumsåret har corona-pandemien og det meget hjemmearbejde kun gjort kampagnen mere relevant end nogen sinde, lyder det fra Sidsel Friis Marxen, kampagneleder i Cyklistforbundet:

- VI CYKLER TIL ARBEJDE sætter fokus på gode oplevelser, sjov hverdagsmotion og på at styrke det kollegiale fællesskab i en svær tid. Det er der brug for i en tid, hvor mange af os stadig arbejder fra hjemmekontoret og kan derfor godt føle os isoleret og savne et fællesskab uden om det faglige, siger Sidset Friis Marxen.

I starten tænkte jeg, at jeg ikke kunne cykle så langt. Men det bliver mindre og mindre hårdt, jo flere gange man cykler ruten. Det hårdeste er faktisk tanken om at skulle gøre det. Når man først er kommet af sted, er det helt vildt fedt.Sarah Wedsted, Årets Debutant 2020

Mød Årets Debutant 2020

  • Sarah Wedsted kom i gang med at cykle i sidste års VI CYKLER TIL ARBEJDE. Hun gik fra at tage bussen til at cykle 16 kilometer hver vej til arbejde, og det sikrede hende prisen som Årets debutant 2020.

    Læs interviewet her

Læs også

Sådan cykler du med fra hjemmekontoret

Du kan sagtens cykle med, selvom du arbejder hjemmefra hele eller dele af ugen. Men hvor skal du cykle hen? Og hvordan bevarer du gejst og fællesskab med resten af holdet? Vi hjælper dig godt på vej.

Gå til guiden

Vask, smør - og smil!

Vinterens frost og salt var hård kost for din cykel. Heldigvis kan du hurtigt gøre cykelturen til en ren og velsmurt fornøjelse!

Læs her

Hvad sker der i din hjerne, når du cykler?

Du ved nok, at det er godt for dit helbred at cykle. Men hvad sker der egentlig i din hjerne, når du træder i pedalerne? Det forklarer professor og overlæge på Rigshospitalet Bente Klarlund Pedersen.

Læs her