Your browser has not requested "Danish" as a preferred language, we have some of our content available in English, would you prefer to see English where available?

Yes, please / No, thank you

VI CYKLER TIL ARBEJDE - Danmarks største og sjoveste motionskampagne

Cyklistforbundets firmakampagne har fået tusindvis af kollegaer op på cyklerne siden 1997. VI CYKLER TIL ARBEJDE kører hvert år i hele maj, hvor vi spreder cykelglæde på arbejdspladser, hjemmekontorer og cykelstier i hele Danmark. I år er kampagnen "gået i gult" for at markere den historiske danske Tour de France-start med en hyldest til Danmarks ægte cykelhelte: Hverdagens seje cykelpendlere.

Sådan kører VI CYKLER TIL ARBEJDE i maj 2022

Hvordan: Man tilmelder sig i hold på 2-16 kollegaer. Sammen med sit hold deltager man i den store konkurrence om flest dage på cyklen i maj måned. Hver dag på cyklen giver point - uanset om man cykler kort eller langt, hurtigt eller langsomt.

Det tæller også som en cykeldag at cykle til bus og tog - eller blot den ene vej. Bare man cykler!

Præmier: Hvert år er der en lang række attraktive hold- og særpræmier på højkant. Hver cykeldag øger holdets chancer for at vinde holdpræmier i den afsluttende lodtrækning.

Se alle præmierne her

Pris: Det koster 75 kr. pr. deltager at cykle med i hele maj. Mange virksomheder vælger at betale deltagergebyret for virksomhedens medarbejdere, fordi cyklingen bådet styrker fællesskabet og sundheden. For stadig flere virksomheder betyder det også noget, at man ved at bakke op om medarbejderes cykling til og fra arbejde kan forbedre virksomhedens CO2-regnskab. Se hvad man som virksomhed får ud af at deltage i VI CYKLER TIL ARBEJDE.

Det er Cyklistforbundet, der står bag VI CYKLER TIL ARBEJDE i samarbejde med biotekvirksomheden Gubra.


NYT: Fritidscykling

Som noget nyt i år kan man også registrere sin cykling i fritiden i et særligt skema på sin profil. Når man cykler i fritiden, deltager man i en særlig konkurrence.

Se her, hvilken slags cykling, der tæller som hvad:

Almindelige cykeldage

Det er din transportcykling i hverdagen: Alle dine cykelture til og fra arbejde - eller hvis du cykler i løbet af arbejdsdagen - fx ud til et møde. Det tæller også som en cykeldag, hvis du kombinerer din cykeltur med bus, tog eller bil til og/eller fra arbejde.

Cykler du en omvej til eller fra arbejde, så tæller det også med her.

Hvis du arbejder hjemme tæller det som en almindelig cykeldag, hvis du cykler en tur før arbejde, i løbet af arbejdsdagen eller som afslutning på din arbejdsdag - fx hvis du cykler en frisk morgentur inden din arbejdsdag - eller hvis du cykler på indkøb, til bageren eller afleverer/henter børn.

OBS! Det tæller kun som én cykeldag, ligegyldigt om du både cykler til og fra arbejde eller kun den ene vej.

Cykeldage i fritiden

Fritidscykling er alt din cykling, der ikke har med arbejdsdagen at gøre. Hvis du fx cykler til biografen efter aftensmaden - så er det fritidscykling. Hvis du cykler en tur på din fridag, er det også fritidscykling. Men cykler du en omvej på vej hjem fra arbejde, så tæller det som en almindelig cykeldag. Du kan derfor godt opleve dage, hvor du må registrere begge typer cykeldage.

Hverdagens cykelhelte varmer op til Tour de France i Danmark

I år er der ekstra god grund til at bakke op om I VI CYKLER TIL ARBEJDE: I maj varmer vi nemlig op til den danske tour-start med en hyldest til alle Danmarks ægte cykelhelte: Hverdagens seje cykelpendlere! Vi skruer helt op for motivationen - fx kan deltagerne få bjergpoints på den lokale djævlebakke, hent sjove trofæer og gå efter førertrøjen. Og som noget helt nyt i år kan alle deltagerne også registrere fritidscykling i kampagnen.

Vigtige datoer 2022

  • 1. marts: Tilmeldingen åbner
  • 26. april: Tilmeldingsfrist
  • 1. maj: VI CYKLER TIL ARBEJDE starter
  • 10. maj: "Hent en kollega"-dag
  • 18. maj: "Omvejs-onsdag"
  • 7. juni: Sidste chance for indtastning af cykeldage
  • 10. juni: Vinderne offentliggøres

Læs også

Vi er i mål! Vinderne offentliggøres 10. juni kl. 14:30

Du og dine kollegaer kan vinde elcykler, cykelgrej, islagkager og mange andre lækre præmier.

Se alle præmierne her

Hvad sker der i din hjerne, når du cykler?

Du ved nok, at det er godt for dit helbred at cykle. Men hvad sker der egentlig i din hjerne, når du træder i pedalerne? Det forklarer professor og overlæge på Rigshospitalet Bente Klarlund Pedersen.

Læs her

Hyppigt stillede spørgsmål

Hvornår er tilmeldingsfristen? Hvordan registrer vi cykeldage? Kan jeg være kaptajn på flere hold? Få svar på de mange spørgsmål her.

Læs mere

Materialer

Her finder du plakat, tilmeldingsskema, videoer og andre materialer til VI CYKLER TIL ARBEJDE 2022.

Se materialerne