Your browser has not requested "Danish" as a preferred language, we have some of our content available in English, would you prefer to see English where available?

Yes, please / No, thank you

Tour de France kommer til Danmark

- og hverdagens cykelhelte varmer op i maj!

Til sommer møder en af verdens bedste cykelnationer, Danmark, verdens bedste cykelløb, Tour de France. "Touren" starter med Grand Départ og tre etaper i Danmark: 1. etape i København, 2. etape fra Roskilde til Nyborg og 3. etape fra Vejle til Sønderborg.

For at fejre den historiske danske tour-start, går VI CYKLER TIL ARBEJDE "i gult" i hele maj, hvor vi hylder alle Danmarks ægte cykelhelte: Hverdagens seje cykelpendlere!

1. juli:

13 km enkeltstart i København

Se ruten her

2. juli:

202 km fra Roskilde til Nyborg

Se ruten her

3. juli:

182 km fra Vejle til Sønderborg

Se ruten her

Sådan kører Tour de France i Danmark

Den danske Tour-start består af hele tre etaper på samlet 397 km, der går på tværs af Danmark. Det bliver den nordligste start på Tour de France nogensinde, og så er det samtidig første gang, at det er et helt land, der er vært for en Grand Départ.

Efter 13 kilometers enkeltstart gennem 'cyklernes by' København, inviterer 2. og 3. etape på udbrud henover 381 kilometer med seks kategoriserede stigninger, og det tætteste man kommer på sidevindsgaranti. Nå ja, og Storebæltsbroen.

Læs mere om de tre danske etaper i Tour de France 2022 her

Vi tager 'touren' til arbejde

I maj fejrer vi din cykeltur til arbejde à la Tour de France! Derfor kan du pryde din profil med nogle helt særlige trofæer - nemlig de fire legendariske trøjer, du måske kender fra Tour de France. På holdet kan I dyste internt om den gule førertrøje og den grønne point-trøje. Du bliver belønnet med den hvide debutant-trøje efter din første cykeldag - og så kan du jagte bjergpoints og det polkaprikkede trofæ på din lokale djævlebakke! Der er også mange andre trofæer på højkant.

Læs om trofæer og trøjer her

VI CYKLER TIL ARBEJDE er et smukt landsdækkende initiativ, som med motion og cykling i centrum både er sjovt, sundt og spændende. Derfor er vi glade for samarbejdet med Cyklistforbundet, hvor vi på tværs af landet får skabt ekstra opmærksomhed på cykling og gør fællesskabet omkring den danske tourstart stærkere. Vi er stolte af, at Grand Départ kan være med til at skabe fornyet begejstring for cyklen herhjemme.Ida Bigum Nielsen, direktør i Grand Départ Copenhagen Denmark

"Kys til Dorte, kys til Danmark"

Hør Dennis Ritter kommentere på ægte Tour de France-manér, når "Musvitten fra Marketing" bliver feltets mest populære rytter - og når på arbejde i sin 7. bedste tid.


I år kan ALLE cykle i gult:

Køb VI CYKLER TIL ARBEJDE-T-shirten

Alle hverdagens cykelhelte kører selvfølgelig i gult! Årets T-shirt er solskinsgul og hepper på dig hele vejen til arbejde.

T-shirten er både behagelig at cykle i og bæredygtigt produceret af 100 % genbrugsmaterialer. Den åndbare T-shirt fås i dame- og herremodel i - også med firmalogo eller holdnavn.
Pris: 175 kr. / Pris med firmatryk: 195 kr. (plus opstartsgebyr 350 kr. ekskl. moms pr. farve)

Køb T-shirts her


T-shirten har følgende certificeringer:

  • Miljømærket EU-blomsten
  • SA8000-som garanterer social ansvarlighed i produktionen
  • Vindmøllemærket-som betyder produktion med vedvarende energikilder.

Events og aktiviteter

23. marts er der 100 dage til, at Tour de France starter i Danmark, og det bliver fejret med en lang række både store og små events på tværs af hele landet. Her er et lille udpluk - du kan se alle events i eventkalenderen

29. maj: Tour de Syd

Motionscykelløb på ruten for 3. etape af Tour de France i Danmark. Der findes 5 forskellige distancer, så der er både distancer for den trænede motionscyklist og for hele familien. Læs mere

29. juni: Holdpræsentation

Præsentation af de 22 hold og 176 ryttere, der kommer til at køre Tour de France 2022. Præsentationen finder sted i Tivoli, men bliver også vist live på storskærme rundt i byen. Holdpræsentationen er første store event i Tour de France-ugen. Rytterne forventes også cykle en rute i Københavns gader, inden de når Tivoli, hvor de bliver præsenteret på Plænen. Læs mere

2. juli: Tour de KBH

Folkeligt cykelløb på enkeltstartsruten i København. Mere information vil komme i eventkalenderen på et senere tidspunkt.

BørneTour

Et børnecykelløb for nybegyndere i alderen 3-15 år. Cykelløbet kommer til at blive afholdt flere steder rundt i landet – både i Tour de France-kommunerne og andre. Læs mere


Læs også

Velkommen til VI CYKLER TIL ARBEJDE

Cyklistforbundets hverdagsklassiker har fået tusindvis af kollegaer op på cyklerne siden 1997. VI CYKLER TIL ARBEJDE kører igen 1.-31. maj 2023, og alle kan cykle med!

Læs mere

Vi er i mål! Vinderne offentliggøres 10. juni kl. 14:30

Du og dine kollegaer kan vinde elcykler, cykelgrej, islagkager og mange andre lækre præmier.

Se alle præmierne her

Meld holdet til

Kør med i VI CYKLER TIL ARBEJDE 1.-31. maj. Find 2-16 kollegaer, sæt et hold og meld jer til.

Klik her for tilmelding