Your browser has not requested "Danish" as a preferred language, we have some of our content available in English, would you prefer to see English where available?

Yes, please / No, thank you

Kør med:

Vi cykler for klimaet - 21. september 2022

Du, dine kollegaer, venner og familie er inviteret med, når vi fejrer cyklen og dens mange gevinster for klimaet.

Cyklen er et sundt, sjovt, nemt og billigt transportmiddel. Men mange af os - selv de mest rutinerede cyklister - tænker faktisk ikke over, at cyklen også er et meget klimavenligt transportmiddel, og at det gør en stor og helt konkret forskel for klimaet, hver gang vi lader bilen stå og i stedet tager cyklen i hverdagen.

Prik til dine kollegaer, din familie og dine venner og kør med, når vi 21. september fejrer cyklen og dens mange gevinster for klimaet med Cyklistforbundets nye og gratis éndagskampagne Vi Cykler For Klimaet.

Bemærk: Der er ingen tilmelding - men du kan tilmelde dig eventen på Facebook

Det er dejligt og sjovt at cykle, men det er også alvor. Vi kan ikke sidde cyklens potentialer i forhold til grøn omstilling overhørig.Jane Kofod, vicedirektør i Cyklistforbundet

Sådan cykler du med:

Det gælder ganske enkelt om at lade bilen stå og cykle til arbejde, skole, venner, til biografen, ud på date, til sport - ja, ud til ALLE dine aftaler onsdag d. 21. september. Du bestemmer selv om du vil cykle alene eller følges med kollegaer, familie og venner - men selvom vi cykler hver for sig, så gør vi en forskel sammen!

Tilmeld dig eventen på Facebook - og del den i dit netværk

Invitér alle, du kender til at tage cyklen - og del et foto af din cykeltur og din cykelglæde på Instagram / Facebook med #ViCyklerForKlimaet


Få dine kollegaer og din arbejdsplads med

Er din arbejdsplads optaget af at bidrage til en mere klimavenlig hverdag - så er det oplagt, at I som arbejdsplads cykler med den 21. september.

3 idéer: Sådan kan I fejre cykelglæden på arbejdspladsen

Lav noget fælles med kollegaerne

Markér Vi cykler for klima-dagen med et fælles arrangement på arbejdspladsen. I kan fx pynte cykelstativerne med balloner og flag, så det bliver ekstra festligt at ankomme på cykel. I kan også arrangere fælles morgenmad eller Hent en kollega-dag, hvor I samler hinanden op på vej til arbejde. Kun fantasien sætter grænser, når det gælder om at motivere hinanden til at cykle!

Sæt en præmie højkant

Cykelturen er i sig selv en gave til klimaet og sundheden. Men I kan gøre det ekstra motiverende at cykle for klimaet d. 21. september ved at sætte en eller flere præmier på højkant blandt alle, der cykler til arbejde den dag. I kan fx helt lavpraktisk trække lod om en præmie blandt alle de cykler, der står i cykelparkeringen på dagen - og så finde den heldige ejer.

Forkæl jeres cykler

En raslende jernhest med flade dæk og rusten kæde dræber al cykelglæde. Forkæl jer selv med en cykelmekaniker-event på arbejdspladsen, og få jeres cykler i topform. I kan fx hyre jeres lokale mekaniker - eller tage fat i et af det voksende antal firmaer, der har specialiseret sig i at ordne cykler ude i virksomhederne.

Fakta om cykler, klima og miljø

Cyklen som transportmiddel kan gøre en stor forskel for at nå EU's klimamål i 2050, hvor alle danskere skal have reduceret deres CO2-udledning med over 80%.

Cyklen kan bidrage til at nå 11 ud af FN’s 17 Verdensmål for en bæredygtig fremtid. Det vurderer det europæiske cyklistforbund. Læs mere

19 ton CO2 udledes i dag pr. dansker om året. Hver person skal maksimalt udlede 2-3 tons CO2 om året for at opfylde klimamålene 2050.

Vi udleder 92% mindre CO2 pr. tur ved at skifte fra bil til cykel på ture op til 7,5 kilometer

Luftforurening er den største enkeltstående miljømæssige sundhedsrisiko i Europa og forårsager omkring 400.000 for tidlige dødsfald om året.


  • Vi Cykler For Klimaet er en del af EUROPEAN MOBILITY WEEK, der sætter fokus på bæredygtig transport i hele Europa 16.- 22. september

Læs også

Vi cykler hele året

Cyklen er vores bedste ven - i hvert fald når solen skinner og vejret er lunt og tørt. Men alt for ofte lader vi den stå og kede sig i vores cykelstativer, kældre, skure og garager. Det er ærgerligt, for cyklen har så mange fordele, at den fortjener komme ud og blive luftet hver eneste dag - hele året rundt.

Se alle guides

Sæt kryds i uge 4: Vi vintercykler i januar 2023

I uge 4 er det tid til at finde sin indre viking frem, når vi sadler op til VI CYKLER TIL ARBEJDE- vintercyklingsugen for tredje år i træk. Det er gratis at cykle med!

Læs mere

Flyt medarbejdere og opgaver fra bil til cykel

Ønsker din arbejdsplads at flytte medarbejdere og opgaver fra bil til cykel? Cyklistforbundets rådgivningscenter for virksomheder står klar med viden, inspiration og gratis skræddersyset rådgivning til virksomheder, der ønsker at blive mere grønne.

Gå til Cykelvaeksthuset.dk