Your browser has not requested "Danish" as a preferred language, we have some of our content available in English, would you prefer to see English where available?

Yes, please / No, thank you

Vi cykler hele året

Cyklen er vores bedste ven - og den hjælper os med det meste: Den gør os sundere og gladere. Den gør luften renere, klimaet grønnere, og den hjælper os med at spare gode penge på benzin og rejsekort.

Så hvorfor kun cykle om sommeren?

Vi har samlet en håndfuld guides med inspiration til at blive på cyklen hele året rundt.

Se fx hvad du skal gøre, når cyklen fryser, hvordan du kan holde motivationen kørende, og hvordan din daglige cykeltur er god for både krop og sjæl.

Bliv godt kørende:

Vask, smør - og smil!

Vinterens frost og salt var hård kost for din cykel. Heldigvis kan du hurtigt gøre cykelturen til en ren og velsmurt fornøjelse!

Læs mere

10 gode råd, når du køber brugt cykel

Der er penge at spare ved at købe brugt. Men hvis du ikke ved ret meget om cykler, kommer du nemt hjem med en cykel, som koster dig dyrt i reparationer. Her er 10 gode råd, som hjælper dig med at styre uden om de værste fælder, når du køber brugt.

Læs mere

Godt pumpet!

Du kender det sikkert godt. Dækkene trænger til lidt luft, og så får de ellers med pumpen, til det synger i ringene. Her får du cykelmekanikerens bedste råd til den perfekte pumpning.

Læs mere

På cykel i sofaen:

Cykelfilm for hele familien

Dyk ned i skattekisten af fede film for hele familien. Filmene kommer fra vidt forskellige hjørner af verden, men har det til fælles, at cyklen er et helt uundværligt element. Bør ses skulder ved skulder med masser af popcorn!

Læs mere

5 film med cykler

Efter en lang dag med mange gode cykelkilometer i benene, trænger du nok til at finde sofaen og streame en god film. Her er vores bud på hvad du skal se. Vi har udvalgt 5 spillefilm, hvor cykler, cykling eller cyklister spiller en afgørende rolle.

Læs mere

Bøger med cykler

Her har du fem fede cykelbøger, hvor cyklen er i centrum af de gode historier, poesien, træningen og spændende rejser, du kan drømme dig ud på.

Læs mere

5 inspirerende podcast om cykling

Vi har samlet 5 bud på gode podcast, som vi synes er værd at lytte på.

Læs mere

Viden og motivation:

Hvad sker der i din hjerne, når du cykler?

Du ved nok, at det er godt for dit helbred at cykle. Men hvad sker der egentlig i din hjerne, når du træder i pedalerne? Det forklarer professor og overlæge på Rigshospitalet Bente Klarlund Pedersen.

Læs her

Cykling er godt for din krop og sjæl

Forskerne er enige: En cykeltur til arbejde har flere positive sidegevinster, end vi tænker over i det daglige.

Læs hvad forskerne har fundet ud af

Chris MacDonald: Sådan kommer du i gang

Vi ved godt, at det er sundt at cykle. Alligevel kan det være svært at finde motivationen. Men faktisk kan vi med ganske få virkemidler motivere os selv til at komme i gang med at cykle i hverdagen. Her får du 5 gode råd fra Chris MacDonald.

Læs mere

De fire årstider på cykel

Kom i gang med at cykle efter vinteren

Har din cykel været i vinterhi? Her får du 5 gode råd til at komme op på cyklen igen.

Ja tak - jeg vil gerne i gang

Ta' på sviptur med cyklen

Du behøver ikke altid at cykle superlangt for at få en rigtig cykeloplevelse. Her får du inspiration til at tage en sviptur med cyklen i det smukke, danske sommerland.

Læs mere

God kørestil i regnvejr

Når vejret er surt, bli’r mennesker også sure, og det gavner ingen i trafikken. Her får du 5 tip til smil og god stil på en sjaskvåd cykeltur.

Læs her

Læs også

Kør med i Vintercyklingsugen 2023

I uge 4 er det tid til at finde sin indre viking frem, når vi sadler op til VI CYKLER TIL ARBEJDE- vintercyklingsugen for tredje år i træk. Det er gratis at cykle med!

Læs mere

Hvad er VI CYKLER TIL ARBEJDE?

Cyklistforbundets hverdagsklassiker har fået tusindvis af kollegaer op på cyklerne siden 1997. VI CYKLER TIL ARBEJDE kører igen 1.-31. maj 2023, og alle kan cykle med!

Læs mere