Your browser has not requested "Danish" as a preferred language, we have some of our content available in English, would you prefer to see English where available?

Yes, please / No, thank you

Cykelkampagne er enhver HR-afdelings drøm

Med sine konkurrencer, kagetrofæer og medarbejdersundhed bidrager Vi cykler til arbejde til en bedre arbejdsplads. Cyklistforbundets kampagne, der finder sted i maj, har netop åbnet for tilmeldingen.

Cykler du længere end Magnus fra regnskab? Har du flere cykeldage end Maria fra IT? Har Emil fra værkstedet klaret den lokale djævlebakke før dig? Årets Vi cykler til arbejde kampagne fra Cyklistforbundet skal nok puste til konkurrencegenet hos deltagerne. Men vel at mærke den gode, sjove, kollegiale konkurrence.

”Når du deltager i Vi cykler til arbejde, skal du have det sjovt med dine kollegaer. Vi hylder det gode kollegiale arbejdsmiljø, og den gode stemning på arbejdspladsen er klart i fokus, så på den måde er vi enhver HR-afdelings drøm," siger Kenneth Øhrberg Krag, der er direktør i Cyklistforbundet og uddyber:

”Det handler også om at anerkende hinanden – det er vi nogle gange for dårlige til på arbejdspladserne, mens det er nemt at finde hårene i suppen. Du kan rose kollegaen, der cyklede 10 km til arbejde i regnvejr, eller hende der lige tog 20 km ekstra på ’omvejsonsdag’, som er et af vores faste indslag i Vi cykler til arbejde.”

Kampagnen hylder derfor ikke kun det gode kollegaskab – den bidrager også til det:

”Fællesskabet, som deltagerne i Vi cykler til arbejde oplever, er faktisk med til at give en bedre arbejdsplads kollegaerne imellem. Vores kampagne er båret af sjov og sund konkurrence og ikke mindst af anerkendelse, fællesskab og godt humør. Det er noget, som enhver arbejdsplads har behov for i rigelige mængder,” siger Kenneth Øhrberg Krag.

Jagten på trofæer kan også puste til kappedysten på arbejdet. Deltagerne kan nemlig fejre deres flotte præstationer med seje trofæer. Hvert trofæ er knyttet til en konkret opgave, der skal løses for at låse trofæet op. Nogle trofæer er forholdsvis lette at optjene, mens andre kræver en særlig indsats. Kage-trofæet må du fx kun låse op, når du har haft kage med til dit cykelhold - eller en anden lækker snack fra ”forplejningszonen”.

Sidste år blev der bagt 3645 kager til Vi cykler til arbejde. 5517 hold med godt 50.000 deltagere cyklede med. De kørte over 8,4 mio km.

Cykling forebygger for tidlig død

Udover at fremelske godt humør på arbejdspladsen styrker Vi cykler til arbejde medarbejdernes sundhed.

”Den anbefalede daglige fysiske aktivitet svarer til at cykle tre km hver vej til og fra arbejde. Det er jo så lidt, der skal til. Hver gang en medarbejder skifter passiv transport ud med cykling, kan det ses på virksomhedens bundlinje. Beregninger viser, at det i gennemsnit sparer fem sygedage pr. medarbejder om året. Det giver en økonomisk besparelse på ca. 10.000 kr. pr. medarbejder om året,” siger Kenneth Øhrberg Krag.

En britisk undersøgelse viste for nogle år siden, at cykling er så sundt, det burde ordineres på recept. 263.450 voksne briter deltog i et femårigt opfølgningsstudie. Cykling til arbejde var associeret med 41 procent lavere risiko for tidlig død sammenlignet med bilister og brugere af offentlig transport.

Ud over trofæerne dyster deltagerne om præmier for over en halv million kroner. Hovedpræmien til det vindende hold er elcykler fra Gazelle til hele holdet.

Læs også

Hvad er VI CYKLER TIL ARBEJDE?

Cyklistforbundets hverdagsklassiker har fået tusindvis af kollegaer op på cyklerne siden 1997. VI CYKLER TIL ARBEJDE kører hvert år i hele maj, og alle kan cykle med!

Læs mere

Hvad sker der i din hjerne, når du cykler?

Du ved nok, at det er godt for dit helbred at cykle. Men hvad sker der egentlig i din hjerne, når du træder i pedalerne? Det forklarer professor og overlæge på Rigshospitalet Bente Klarlund Pedersen.

Læs her

Hvem cykler med?

Se hvilke virksomheder og hold der er med i VI CYKLER TIL ARBEJDE.

Læs mere

Materialer

Her finder du tilmeldingsskema, plakat, webbanner og andre materialer til VI CYKLER TIL ARBEJDE.

Se materialerne