Your browser has not requested "Danish" as a preferred language, we have some of our content available in English, would you prefer to see English where available?

Yes, please / No, thank you

Hent din kollega – og 9 andre tricks til at få hele holdet i pedalerne!

Er én eller flere af dine holdkammerater ikke er kommet i gang med at cykle point hjem til holdet? Så læs med her, hvor vi deler vores bedste tricks, så I kan få alle mand op i gear.

Du og dine kollegaer er kommet rigtig godt i gang med at cykle, så nu vælter cykeldagene bare ind på kontoen. Men det er vist ikke alle mand, der cykler jer tættere på de lækre holdpræmier. Der er et par holdkammerater, der stadig ikke har været i sadlen.

Men rolig nu - sådan er det på alle kollega-hold. Og med et godt trick oppe i ærmet kan du sagtens lokke de sidste holdkammerater frem til startstregen. Så værsgo', her får du vores 10 tricks til at vække cykelglæden:


 • Trick 1: Hent din kollega

  Nogle gange er det bare nemmest at gøre det selv! Har din kollega svært ved at få gang i cyklen – ja, så henter du da bare kollegaen og giver et lille skub! I VI CYKLER TIL ARBEJDE må du følge lige så mange kollegaer til arbejde, som du orker. Der er fri hentning hver eneste dag. Men hvis du gør det på Hent en kollega-dag d. 14. maj, så kan du og din kollega samtidig være med konkurrencen om præmier! Se her, hvordan du gør!


 • Trick 2: Så er der morgenvækning!

  Bare rolig. Morgenvækning betyder ikke, at du skal helt ind i soveværelset hos Erling fra regnskab. Trick 2 minder mere om det servicekald, som hoteller tilbyder deres gæster om morgenen. I vores version skal du bare yde en lille SMS-service til den på dit hold, der har mest brug for det: ”Godmorgen Erling, det er 17 grader og solen skinner. Jeg holder en plads til din cykel i skuret!”

Bare rolig. Morgenvækning betyder ikke, at du skal helt ind i soveværelset hos Erling fra regnskab!

 • Trick 3: Pump en cykel!

  Hvis du er fiks på fingrene og har lappegrej, cykelpumpe og lidt god olie i dit værksted – så kan du virkelig gøre en heltegerning! Nogle gange er det mindre teknikaliteter, der holder en kollega fra at komme på pointtavlen. Ryd dem hurtigt af vejen ved at annoncere et improviseret cykelværksted på arbejdets parkeringsplads i morgen eftermiddag.


 • Trick 4: Pimp en plads i cykelskuret!

  Er du ikke den fødte cykelmekaniker? Hvad så med at pynte i stedet for at pumpe? Vis din kollega, at du glæder dig til at se hans eller hendes cykel. Brug balloner, bøgegrene, sløjfer og et flot navneskilt til at skabe byens flotteste cykelparkeringsplads i jeres fælles cykelskur. Tag et billede af resultatet og sæt det i ramme på kollegaens skrivebord.


 • Trick 5: Gør som i Tour de France

  Er byens flotteste cykelparkeringsplads ikke nok til at få din kollega op i fart? Så må I ud og skrive Erlings navn på asfalten, ligesom fansene gør i Tour de France! Lov derefter at stå klar til at heppe ham i mål, når han rammer opløbsstrækningen. Vurder selv om kindkys og laurbærkrans er … for meget?

Det her trick er ikke helt fint i kanten … men det VIRKER! Alle mennesker har noget, de ikke kan sige nej til – og hey, det er ret tit kage!

 • Trick 6: Indstift en pris til Ugens Raket

  Når de andre på holdet er langt foran på cykeldage og kilometer, kan man godt blive lidt opgivende over det store nul ud for ens eget navn. Det er jo helt håbløst at indhente feltet. Men – så indstifter I da bare en pris til ”Ugens Raket” og lover diplom og klapsalver til den på holdet, der har udviklet sig mest. Hurra, så er succes inden for rækkevidde igen!


 • Trick 7: Bestik med bagværk – nu skal der smøres!

  Det her trick er ikke helt fint i kanten … men det VIRKER! Alle mennesker har noget, de ikke kan sige nej til – og hey, det er ret tit kage! Hvis din kollegas kryptonit fx er kringle, så udlov en saftig svuppert med remonce, mandelflager og perlesukker til alle, der cykler i denne uge. Og bum, så sker der noget!

  TIP: Udløs kagetrofæet på din profil, når du har haft forplejning med til kollegaerne. Læs mere


 • Trick 8: Rationelle kollegaer skal fodres med fakta

  Måske tager din kollega bilen til arbejde, fordi det bare er det hurtigste? Og det er jo forståeligt – men er det også sandt? Det er langt fra sikkert. Især hvis turen går gennem en stor by med tæt trafik. Så hvad med at tilbyde et faktatjek? Når din kollega sætter sig ind i sin bil om morgenen, så kommer du forbi og tager samme tur – på cykel. Vinder cyklen, får I aflivet en fordom. Vinder bilen, ja så er det retræte til kringletricket!


 • Trick 9: Tjek rejseplanen!

  Har jeres kollega langt til arbejde, kan det føles helt uoverskueligt at komme i gang med at cykle. Men så tjekker I da bare Rejseplanen! Det tæller også i VI CYKLER TIL ARBEJDE at cykle til bus eller tog, så tjek lige, om der er en station, Erling kan trille hen til.


 • Trick 10: Hvis din kollega slet ikke er tilmeldt…

  Nogle kollegaer er faktisk slet ikke er kommet med på holdet endnu. Støder du på dén slags kollega i kontorlandskabet, så er tilmeldingen heldigvis åben i hele maj lige her.Klap dig selv på skulderen!

VI CYKLER TIL ARBEJDE handler ikke om at cykle længst eller hurtigst, men om at komme i gang med at cykle og bevæge sig mere i hverdagen. Det er nemmere at bryde gamle vaner, når man gør det sammen med andre. Så klap dig selv på skulderen, hvis du fører vores sløv-padde-tricks ud i livet. Du gør en stor forskel, når du har overskud til at få alle op på cyklen.

Læs også

Hent en kollega-dag

Tirsdag d. 14. maj bliver det ekstra sjovt at cykle til arbejde: På "Hent en kollega-dag" fejrer vi fællesskabet og cykelglæden - mens vi får flere kilometer i benene og flere kollegaer op på cyklerne.

Læs mere

Ta' cyklen & vind præmier

Der er masser af fede præmier i puljen. Du og dine kollegaer kan vinde elcykler, cykelgrej, hotelophold og meget andet godt. Jo flere dage I cykler - jo større er chancen for at vinde!

Se alle præmierne her

Nominér Årets Debutant 2024

Har du eller din kollega sadlet om fra bil, bus eller tog - og kommet i gang med at cykle til arbejde i maj? Så nominer dig selv eller din seje kollega til Årets Debutant - og vind en fed cykel.

Læs mere

Kristen fik en cykeltatovering

Vi er mange, der er glade for vores cykler. Men nok ikke HELT så begejstrede som Kristen fra Texas. Hun meldte sig til VI CYKLER TIL ARBEJDE, og blev så bidt af at cykle, at hun fik tatoveret sin elskede lyseblå jernhest på armen.

Læs mere