Your browser has not requested "Danish" as a preferred language, we have some of our content available in English, would you prefer to see English where available?

Yes, please / No, thank you

Årets Holdkaptajn 2022:

Sidsel fik alle til at føle sig gode!

At være holdkaptajn i VI CYKLER TIL ARBEJDE er noget helt særligt. Kaptajnerne er rygraden i kampagnen: De sætter holdet, får deltagerne i sadlen og skaber ekstra motivation. Derfor kårer vi hvert år en kaptajn, som blandt alle de uundværlige holdkaptajner, er blevet fremhævet af sine holdkammerater for en helt unik indsats.

I 2022 skulle vi en tur til Midtsjælland, nærmere bestemt Nextwork i Roskilde Kommune, for at finde årets holdkaptajn. Her havde ”Team 3-stjernet uddannelsespålæg” nomineret Sidsel Romme Nygaard, der til hverdag arbejder som psykolog i beskæftigelsesindsatsen.

"Var det ikke for Sidsels vidunderlige initiativ, havde flere af os ikke siddet på cyklen i maj måned," lyder de rosende ord fra Anne Sofie Boysen, leder og ungekonsulent, som taler på hele holdets vegne.

Tine havde nok ikke besteget Djævlebakken, Anne Sofie var helt sikkert blevet ved at tage bilen hver dag, Trine havde formentligt ikke bagt rabarbermuffins til sine kollegaer og Anes børn havde ikke fået fornøjelsen af at cykle med deres mor på arbejde helt så ofte. Mette og Rasmus havde heller aldrig insisteret på at cykle i regnvejr, og Karina havde nok ikke cyklet en omvej på 37 km for at få et ekstra trofæ.

Var det ikke for Sidsels vidunderlige initiativ, havde flere af os ikke siddet på cyklen i maj måned.Anne Sofie fra Team 3-stjernet Uddannelsespålæg

Vi kan godt lide at lave ting sammen

På arbejdspladsen er de ikke uvante med at lave fælles ting, og de er vilde med konkurrencer af enhver art. Derfor var VI CYKLER TIL ARBEJDE sjovt at være med I, fordi det netop handler om at gøre noget sammen, fortæller Anne Sofie.

"Det der med at vi deltager som hold og samtidig konkurrerer lidt, det var lige os. Især var det sjovt at jage alle trofæerne, men også at sammenligne os med de andre hold, der er med. Det giver rigtig god motivation."

I den forbindelse er holdkammeraterne også enige om, at deres holdkaptajn altid er god til at være den, der får alle med.

"Det ligger bare så meget til hendes natur. Sidsel husker altid at fortælle os, hvor gode vi er, og samtidig har hun gejsten til at puffe os undervejs," fortsætter Anne Sofie.

Det dér med, at vi deltager som hold og samtidig konkurrerer lidt, det var lige os. Især var det sjovt at jage alle trofæerne, men også at sammenligne os med de andre hold, der er med. Det giver rigtig god motivation.Anne Sofie fra Team 3-stjernet Uddannelsespålæg

Den største bedrift var de skønne cykelture

Selvom holdet faktisk kunne prale af at være det hold i Roskilde Kommune, som havde kørt flest kilometer pr. deltager, så var deres største bedrift ifølge Anne Sofie, at de fik nogle skønne og hyggelige cykelture både sammen og hver for sig.

"For eksempel var det med 'hent en kollega', hvor man kører forbi og henter hinanden derhjemme, ret skægt. Og ja, så var der jo selvfølgelig kagetrofæet. Jeg tror faktisk, at vi nåede at hente det alle sammen, så vi fik masser af kage. Men det er vi generelt bare gode til, altså at spise kage," griner Anne Sofie.

"I den forbindelse er det da også vigtigt at sige, at vi jo på ingen måde var et hold af garvede cyklister, tvært imod. Vi havde en enkelt på holdet, som cyklede 20 km hver vej, men ellers var det meget blandet. Nogle af dem, der bor lidt tættere på, cykler en gang i mellem, og så er der flere, inklusive jeg selv, som normalt tager bilen på arbejde hver dag. Men under kampagnen cyklede vi alle sammen meget, og de fleste cykler faktisk stadig mere nu, end før vi var med, så det er jo godt."

Alting bliver bare federe af, at man går op i det og gør noget ud af det. Så når man har holdkaptajnkasketten på, så bliver det også sådan en rolle, man tager på sig. Altså det her med at gøre det til noget fælles, man har sammen arbejdspladsen. Det skaber sammenhold.Sidsel Romme Nygaard, Årets Holdkaptajn 2022

Det er sjovest, når man går op i det

Hovedpersonen selv, Sidsel Romme Nygaard, arbejder til daglig med at tale med de unge i kommunen og hjælpe dem ud på arbejdsmarkedet. Hun er vandt til at tage rollen på sig som fanebærer, og den der går forrest, også når det handler om at få kollegerne med på alverdens aktiviteter. Om rollen som holdkaptajn i VI CYKLER TIL ARBEJDE fortæller hun, at det vigtigste faktisk er, at man bare synes det er sjovt.

"Alting bliver bare federe af, at man går op i det og gør noget ud af det. Så når man har holdkaptajnkasketten på, så bliver det også sådan en rolle, man tager på sig. Altså det her med at gøre det til noget fælles, man har sammen arbejdspladsen. Det skaber sammenhold."

Det med fællesskab og holdånd er noget, der i det hele taget har ligget Sidsel på sinde.

"Det har betydet meget for mig at få alle til at føle sig som en del af det fælles arrangement. Det er derfor vigtigt at sørge for, at der både bliver klappet ad dem, der kun har fem hundrede meter til arbejde, og ikke kun af dem der har tredive. En god holdkaptajn gøres jo også af et godt hold, og jeg havde helt sikkert nogle kolleger, som var totalt med på at gøre lidt konkurrence ud af det."

Sidsel har siden VI CYKLER TIL ARBEJDE i 2022 været på barsel, men omkring rollen som holdkaptajn fremover er hun slet ikke i tvivl.

"Jeg kan lige nå at komme tilbage efter barsel, inden det starter igen i 2023, og det glæder jeg mig faktisk ret meget til. Det bliver en super skøn måde at vende tilbage til kollegerne på. Så jep, jeg er helt sikkert på igen".

Køb T-shirts

Årets VI CYKLER TIL ARBEJDE-T-shirt er behagelig at cykle i, bæredygtigt produceret og sprudler af cykelglæde.

Læs mere

Materialer

Her finder du tilmeldingsskema, plakat, webbanner og andre materialer til VI CYKLER TIL ARBEJDE.

Se materialerne

Årets debutant 2022: Svend blev grebet af den daglige cykeltur

Svend blev overtalt til at være med i VI CYKLER TIL ARBEJDE, da hans scooter gik i stykker. Det blev en øjenåbner, og Svend blev så glad for at cykle, at reparationen af scooteren blev udsat på ubestemt tid. Svend blev samtidig kåret til Årets debutant 2022.

Mød Årets debutant 2022