Your browser has not requested "Danish" as a preferred language, we have some of our content available in English, would you prefer to see English where available?

Yes, please / No, thank you

Bøger med cykler

Her har du fem fede cykelbøger, hvor cyklen er i centrum af de gode historier, poesien, træningen og spændende rejser, du kan drømme dig ud på.


ROLF SØRENSENS STORE CYKELALMANAK

Af Rolf Sørensen (2018)

I selskab med nogle af cykelsportens største stjerner og eksperter guider Rolf Sørensen dig gennem cykelåret måned for måned.

Bogen, der er rigt illustreret, indeholder løbskalender, træningsprogrammer, adskillige interviews og masser af tips og tricks fra den professionelle side af cykelsporten.


CYKELDIGTE 1904-2019

Af Peter Alsted (2020)

I 1904 skrev forfatter Peter Alsted »Cykleviser« som en hyldest til jernhesten. 115 år senere cyklede hans oldebarn, der også hedder Peter Alsted, fra Danmark til Grækenland for gennem langsomheden at tage temperaturen på medmenneskelighed i Europa. En tur på 3.746 km, hvor han overnattede hos fremmede eller i det fri.

Den foranderlige natur, mødet med fremmede, skybrud og hundeangreb folder sig ud over siderne, hvor oldefar og oldebarn med 115 års mellemrum er på hver sin tohjulede rejse. Oplevelserne er sammen med en genudgivelse af oldefarens »Cykleviser« blevet til denne digtsamling, som kan læses fra begge ender. Man kan enten begynde i 1904 eller i 2019.


GUDRUN

Af Johannes V. Jensen (1936)

Gudrun Christensen arbejder som kontorassistent i en københavnsk virksomhed og er en ung kvinde, der bruger cyklen, når hun skal rundt i byen. Hun er en eftertragtet ung kvinde og både barndomsvennen Manne, hendes gifte chef og den rige, amerikanske bilfabrikant Roscoe forsøger at vinde Gudruns hjerte.

"Gudrun" er Johannes V. Jensens sidste roman, og den blev modtaget med succes blandt læserne ved sin udgivelse.


CYKELMYGGEN EGON

Af Flemming Quist Møller (1967)

”Cykelmyggen Egon” er Flemming Quist Møllers debut som børnebogsforfatter, og er i dag en af de helt store danske børnebøger, som generationer af børn har elsket. I historien møder vi cykelmyggen Egon, som bliver udklækket med helt særlige evner på sin flotte racercykel.

Flemming Quist Møller har skabt et fantastisk univers med fortryllende tegninger og en spændende og sjov historie til børn i alle aldre.


DEN STORE BOG OM CYKELTURE I DANMARK

Af Jesper Pørksen og Helle Midtgaard (2019)

CYKELTURE I DANMARK er en praktisk guide til 84 spændende cykelture i hele landet.

Bogen gennemgår de bedste cykelture med beskrivelser af, hvad man ser undervejs. Her er både cykelture for hele familien og lidt mere udfordrende ture for cykelentusiasten.

Gode kort over alle turene med seværdigheder plottet ind samt download til GPS og mobil.

Cykelture af forskellig længde og sværhedsgrad – lige fra korte dagsture, over cykling på banestier og i byer, samt flerdagsture som Vestkystruten og Østersøruten.

Læs også

5 fantastiske film med cykler

Efter en lang dag med mange gode cykelkilometer i benene, trænger du nok til at finde sofaen og streame en god film. Her er vores bud på hvad du skal se. Vi har udvalgt 5 spillefilm, hvor cykler, cykling eller cyklister spiller en afgørende rolle.

Læs mere

Cykelfilm for hele familien

Dyk ned i skattekisten af fede film for hele familien. Filmene kommer fra vidt forskellige hjørner af verden, men har det til fælles, at cyklen er et helt uundværligt element. Bør ses skulder ved skulder med masser af popcorn!

Læs mere