Your browser has not requested "Danish" as a preferred language, we have some of our content available in English, would you prefer to see English where available?

Yes, please / No, thank you

Bliv yngre med
VI CYKLER TIL ARBEJDE

Du behøver ikke være Tour de France-rytter for at opleve en helbredsforskel ved at cykle. Tværtimod! Ved at skifte bilturen til arbejde ud med cyklen blev Bent og Holger på blot én måned hele 3 og 4 år yngre i body-age. Og du kan gøre det samme!

Tilmeld dig her

Kan cykelturen til og fra arbejde gøre en reel forskel for dit helbred? Det satte vi os i 2019 for at undersøge som en del af Supercykelstiernes ambassadør-udfordring.

De to friske deltagere? Det var Bent Jensen (34), chauffør hos Junkbuster, og Holger Haarløv (38), konsulent hos DR.

I en hel måned sagde de ja til at lade bilen stå i garagen og i stedet hoppe på cyklen, når de skulle afsted på job.

Inden udfordringen fik de begge foretaget et gennemgående sundhedstjek, så vi kunne holde øje med, hvad det gjorde for kroppen at bytte rattet ud med cykelstyret. Og som en del af dette fandt vi også deres body-age.

Her viste det sig, at begge mænd var ældre i kroppen, end de var i virkeligheden.

”Den var jo ikke særlig fed at høre,” fortalte Bent bagefter, hvis body-age var næsten 42 på trods af, at han kun er 34 år.

Holger Haarløv var også skræmt over sin body-age, der lå 7 år over hans reelle alder, men han måtte også indrømme, at det ofte kneb med at få motionen passet ind i en travl hverdag med både børn, hus og fuldtidsjob: ”Jeg ville gerne sige ja til, at jeg er god til at dyrke motion, men svaret er nok nej.”

Og så var spørgsmålet bare, om en måned på cykelstierne kunne gøre en forskel?

Svaret er ja!

Både Bent og Holger holdt sig i sadlen og cyklede til og fra arbejde hver dag hele måneden. Og selv inden resultatet fra sundhedstesten var de begge positivt stemte.

”Jeg oplever, at man får renset ud – både i kroppen og i hjernen,” fortalte Holger om den daglige 13 km lange tur: ”Omgivelserne. Naturen. Miljøet omkring en. Det er jo noget, der er med til at løfte humøret.”

”Jeg oplever, at man får renset ud – både i kroppen og i hjernen. Omgivelserne. Naturen. Miljøet omkring en. Det er jo noget, der er med til at løfte humøret.”fortalte Holger om den daglige 13 km lange tur

Også Bent fik noget ud af cykelturen: ”Man bliver morgenfrisk og får lige gang i systemet i stedet for, at man bare hopper ind i bilen.”

Og den positive følelse i kroppen kunne også ses på tallene i sundhedstesten. Både Holger og Bent oplevede nemlig en markant forbedring.

På én måned gik Holger fra en body-age på 45 år til bare 41 år og fik altså barberet 4 år af, mens Bent med sine 7 km til og fra arbejde gik fra 42 til 39 år og blev dermed hele 3 år yngre i body-age.

Den vilde udvikling overraskede ikke blot de to deltagere, men også Martin Olsen, Fysioterapeut hos FysioZone, som foretog testen: ”Det overrasker mig lidt, at de kan forbedre sig så meget, som de rent faktisk har gjort på så kort tid.”

Der er altså masser at hente på sundhedskontoen ved at skifte bilen ud med cyklen. Og både Bent og Holger var enige om fortsat at lade bilen stå i garagen efter eksperimentet.

”Hvis man cykler til arbejde, så kombinerer man jo både motion og transporten til arbejde. Så lige pludseligt har fundet den der halve time til motion om dagen, som jeg ikke har kunnet finde før,” afsluttede Holger, inden han susede videre på cykelstien.

Vil du også gerne have plus på helbredet? Så vær med i årets VI CYKLER TIL ARBEJDE sammen med dine kollegaer, og skift bilen ud med cyklen, når du skal til og fra arbejde!

Læs mere

Hvad er VI CYKLER TIL ARBEJDE?

Cyklistforbundets hverdagsklassiker har fået tusindvis af kollegaer op på cyklerne siden 1997. VI CYKLER TIL ARBEJDE kører hvert år i hele maj, og alle kan cykle med!

Læs mere

Chris MacDonald: Sådan kommer du i gang

Vi ved godt, at det er sundt at cykle. Alligevel kan det være svært at finde motivationen. Men faktisk kan vi med ganske få virkemidler motivere os selv til at komme i gang med at cykle i hverdagen. Her får du 5 gode råd fra Chris MacDonald.

Læs mere

Tilmelding

Kør med i Danmarks største og sjoveste cykelkampagne. Find 2-16 kollegaer, sæt et hold og meld jer til. Det koster 85 kr. pr. kollega at cykle med.

Klik her for tilmelding