Your browser has not requested "Danish" as a preferred language, we have some of our content available in English, would you prefer to see English where available?

Yes, please / No, thank you

5 fantastiske film med cykler

Efter en lang dag med mange gode cykelkilometer i benene, trænger du nok til at finde sofaen og streame en god film. Her er vores bud på hvad du skal se. Vi har udvalgt 5 spillefilm, hvor cykler, cykling eller cyklister spiller en afgørende rolle.


RETFÆRDIGHEDENS RYTTERE

af Anders Thomas Jensen (2020)

Retfærdighedens Ryttere er en actionkomedie, der har et cykeltyveri som omdrejningspunkt. Den udstationerede militærmand Markus må tage hjem til sin teenagedatter Mathilde, da hans kone dør i en tragisk togulykke. Det ligner en tilfældighed, indtil matematiknørden Otto dukker op med sine to excentriske kollegaer Lennart og Emmenthaler. Som beviserne hober sig op, står det klart for Markus, at det ikke var en ulykke, men et nøje orkestreret rockerattentat, som hans kone tilfældigt blev offer for. Den umage kvartet beslutter sig for at gribe til selvtægt.


BREAKING AWAY

af Peter Yates (1979)

Breaking Away er en coming of age-komedie, der følger Dave og hans venner. Da Dave, der er en ihærdig cykelrytter, finder ud af at verdens cykelmestre altid er italienere, forsøger han at forvandle sig selv til en italiener. Det driver hans forældre til vanvid, men alt ændrer sig, da han møder et italienske racerhold. Det får Dave og vennerne til at udfordre de lokale college-drenge i byens årlige cykelløb. I 1979 vandt filmen en Oscar for bedste originale manuskript.


CYKELTYVEN

af Vittorio De Sica (1948)

Cykeltyven foregår i Rom og handler om den fattige familiefar, Antonio, der får stjålet sin cykel. Cyklen er helt nødvendig for, at han kan beholde det job, som han netop har fået. Sammen med sin søn Bruno starter han en hektisk eftersøgning efter cyklen i Roms gader. Filmen er en ægte italiensk klassiker, der har vundet talrige priser – og som ofte bliver udråbt som en af verdens bedste film.


THE WAY WAY BACK

af Nat Faxon og Jim Rash (2013)

Den introverte, 14-årige Duncan, er tvunget til at tilbringe sommerferien med sin mor Pam, hendes nye, krævende kæreste Trent og hans datter Steph. Det er svært at få den nye familiekonstellation til at fungere, så Duncan søger væk fra familien på sin bonussøsters lidt for lille cykel. Duncans elendige sommer lysner, da han er heldig at få et sommerjob som opsynsmand i vandlandet Water Wizz. Så pludselig bliver det, der tegnede til at blive den værste ferie i Duncans liv, til den bedste sommer nogensinde.


PREMIUM RUSH

af David Koepp (2012)

Cykelbuddet Wilee skal udbringe en vigtig forsendelse for Columbia Universitet. Men umiddelbart efter at han har afhentet den, bliver han stoppet af en politibetjent, der kræver få udleveret pakken. Wilee nægter at adlyde betjenten, da han ikke vil ødelægge tillidsforholdet mellem kunde og firma. Politibetjenten bliver mere og mere truende, så Wilee stikker af og tager flugten gennem New York.

Læs også

Cykelfilm for hele familien

Dyk ned i skattekisten af fede film for hele familien. Filmene kommer fra vidt forskellige hjørner af verden, men har det til fælles, at cyklen er et helt uundværligt element. Bør ses skulder ved skulder med masser af popcorn!

Læs mere

Bøger med cykler

Her har du fem fede cykelbøger, hvor cyklen er i centrum af de gode historier, poesien, træningen og spændende rejser, du kan drømme dig ud på.

Læs mere