Your browser has not requested "Danish" as a preferred language, we have some of our content available in English, would you prefer to see English where available?

Yes, please / No, thank you

Sådan kommer du i gang med at cykle efter vinteren

Har din cykel været i vinterhi? Har du udskudt forårets første cykeltur? Vi hjælper dig op på cyklen igen med 5 gode råd.


1) Tjek vejrudsigten

Kig på vejrudsigten og vælg en dag med godt vejr til din første cykeltur.

TIP: Hent en vejr-app til din smartphone - fx. danske DMI eller den norske yr.no
Kig på vejrudsigten hver dag, så du kan tage regnjakke eller sandaler med, hvis det er relevant.


2) Giv cyklen et kærlighedstjek

Inden du svinger dig i sadlen den første morgen, så giv lige din cykel et lille kærlighedstjek aftenen før.

TJEK: Er der luft i dækkene, og er kæden smurt? Det er super demotiverende at have besluttet: ”i dag skal det være!” – for så at blive mødt af en flad cykel.

Sådan gør du:


3) Oplev noget nyt på vej til arbejde

”Transport-tid er spildtid” = NEJ.

FORDI: Når du cykler, kan du opleve. Du kan vælge alternative ruter og følge årstidernes skiften, indstille dig mentalt på arbejdsdagen, se om de endelig efter 25 år har fået pudset vinduer i grillen på Østergade og følge byggeriet på Nørregade. Transport-tid bliver oplevelsestid.

TIP: Arbejder du hjemmefra? Så kør en tur når arbejdsdagen slutter. På den måde markerer du, at arbejdsdagen er slut og fritiden begynder. Bare gå ud på gaden og kør ud i det blå - eller planlæg en rute på denmarkbybike.dk


4) Mind dig selv om, at cykling er god motion

Hverdagscykling giver god motion, og du behøver faktisk ikke at cykle særlig langt for at få glæde af sundhedsfordelene.

HUSK: Den anbefalede, daglige fysiske aktivitet svarer til at cykle 6 km - det ku fx være 3 km til og fra arbejde.


5) Forpligt dig hos dine kolleger

Lav en aftale med dine kollegaer om at cykle. Også selvom I sidder på hver jeres hjemmekontor. Forskning viser, at fællesskabet motiverer, og derfor er VI CYKLER TIL ARBEJDE en god anledning til at kickstarte cykelsæsonen. Sæt et cykelhold med 2-16 kollegaer og meld jer til her

SÅ KAN I FÅ: Godt humør, god motion, fællesskab - og kage!

Læs også

Vask, smør - og smil!

Vinterens frost og salt var hård kost for din cykel. Heldigvis kan du hurtigt gøre cykelturen til en ren og velsmurt fornøjelse!

Læs mere

Hvad sker der i din hjerne, når du cykler?

Du ved nok, at det er godt for dit helbred at cykle. Men hvad sker der egentlig i din hjerne, når du træder i pedalerne? Det forklarer professor og overlæge på Rigshospitalet Bente Klarlund Pedersen.

Læs her

Godt pumpet!

Du kender det sikkert godt. Dækkene trænger til lidt luft, og så får de ellers med pumpen, til det synger i ringene. Her får du cykelmekanikerens bedste råd til den perfekte pumpning.

Læs mere