Your browser has not requested "Danish" as a preferred language, we have some of our content available in English, would you prefer to see English where available?

Yes, please / No, thank you

Sådan pakker du pendlercyklen

Brug det rigtige udstyr og pak cyklen rigtigt. Så er det ingen sag at få både indkøb, laptop og børn med på cyklen i hverdagen.

1. Sådan cykler du med en bærbar computer

Computere er sarte. Så vælg en taske, der er designet til kombinationen af computer og cykel. Vi anbefaler, at du går efter en vandtæt, afstivet taske, der beskytter computeren mod bump og byger.

Vælg meget gerne en taske, der kan klikkes fast på bagagebæreren med selvlåsende kroge, så du er sikker på, at tasken ikke hopper af undervejs.

2. Sådan cykler du med indkøb

En tung rygsæk er træls at cykle med. Flagrende plastikposer på styret er farlige. Og en cykelkurv er hyggelig - men ikke optimal, hvis du læsser den tungt med varer. Det kan godt give slinger.

Få dig en rigtig cykeltaske. Den flagrer ikke. Du har ryggen fri. Og tyngden sidder lavt på cyklen, så du kan laste 10 l mælk uden slinger.

Vælg gerne en model med skulderrem, så du uden bøvl kan bære varerne fra supermarkedet ud på cyklen. Er klassiske cykeltasker ikke dig, findes der beslægtede produkter med lignende funktioner. Fx shopping-net og rygsække med indbyggede låsekroge, så de nemt og sikkert kan hænges på bagagebæreren.

Cykler du med tunge indkøb kan det i øvrigt være en ide at investere i en stærk bagagebærer.

3. Sådan cykler du med bærbar + indkøb

Skal du både have den bærbare med og handle på vejen? Så hægt tasken med den bærbare på den ene side af bagagebæreren og cykeltasken til indkøb på den anden side.

Skal du handle så stort ind, at du har brug for to cykeltasker, kan du pakke computeren ind i et etui af tyk blød neopren og stikke den ned bag mælk og bananer i cykeltasken. Men det er ikke den optimale løsning, da cykeltasken ganske vist er afstivet i ryggen, men ikke har en stødabsorberende bund.

4. Sådan cykler du med børn + ting + sager

Et klassisk barnesæde er trygt og godt, men ... hvor skal alt det andet så være? Cykeltasker er der ikke plads til, en stor rygsæk maser barnet, og som nævnt er cykelkurven heller ikke det optimale sted at pakke tungt (se punkt 2).

Til korte stræk kan du investere i en ladcykel, der nemt kan holde til børn, indkøb og mere til. På længere stræk er det værd at overveje en ladcykel med batteri. Men en ladcykel er en stor investering og en unødvendighed, når først børnene er afleveret.

Her kan en letløbende anhænger eller en halvcykel, hvor barnet selv træder med i pedalerne, være et fint alternativ. Begge løsninger kan afmonteres, men med sidstnævnte kan du desværre ikke stable ting på bagagebæreren. Nogle modeller giver dog plads til, at du kan smække et par cykeltasker på.

Læs også

Vask, smør - og smil!

Vinterens frost og salt var hård kost for din cykel. Heldigvis kan du hurtigt gøre cykelturen til en ren og velsmurt fornøjelse!

Læs mere

Du bliver klogere af at cykle!

En tur på cyklen i forårssolen er ikke bare godt for kroppen, men også for hjernen: Du kan faktisk blive klogere, mens du cykler til arbejde.

Læs mere

Særkonkurrencer 2024

Det er cykeldagene, der tæller i konkurrencen om holdpræmier. Men du kan også vinde ekstra præmier i særkonkurrencerne. Kør fx med i "Omvejs-onsdag" og "Hent en kollega-dag" - eller nominér dine kollegaer til tre priser.

Læs mere