Your browser has not requested "Danish" as a preferred language, we have some of our content available in English, would you prefer to see English where available?

Yes, please / No, thank you

Sådan sætter du cykelholdet

I VI CYKLER TIL ARBEJDE kan alle være med. Men der er mange måder, I kan sætte hold - og hvorfor ikke gøre det til en fest i sig selv?

Er der noget mere spændende end lodtrækninger? Kugler, der ruller rundt i bowler - sammenfoldede stykker papir i margretheskåle? Nej vel! Derfor skæver vi til fodboldens verden og øger spændingen ved at trække lod om pladserne på cykelholdene. Det er heldigvis nemt at genskabe den neglebidende stemning fra FIFAs store slutrunde-lodtrækninger til VM-puljerne. Og hvorfor ikke gå hele vejen: Arrangér en lille frokost-event eller fredagsbar med lodtrækningstema.

Sådan gør I

  1. Find ud af hvilke kollegaer, der vil cykle med i maj - vi synes: Alle!

  2. Skriv alle navnene ned på små sedler og læg i en kasse, skål, hat eller cykelhjelm.

  3. Find ud af hvor mange forskellige hold, I vil være. Der kan være 2-16 deltagere pr. hold. Selvom I lige præcis er 16 kollegaer, kan det være sjovere at fordele jer ud på flere hold - det øger konkurrencen og dermed motivationen.

  4. Udnævn en "præsident", der gerne vil stå for lodtrækningen.

  5. Præsidenten trækker navne og fordeler dem ud på holdene.

Husk: Måske er "præsidenten" korrupt? Så hold liiiige øje med, om det hele går rigtigt til. Eller prøv selv at bestikke dig til holdet med arbejdspladsens mest cyklende medarbejder.


Tre andre måder at sætte holdet

1) Det mangfoldige hold

Et stærkt hold har brug for mere end gode ben! Og på det mangfoldige hold er det netop alle jeres forskellige egenskaber, der er jeres hemmelige våben. Som superhelte bidrager I hver især med noget, der fuldender jeres hold: Nogle cykler kort, nogle langt – nogle hurtigt og nogle langsomt, mens andre er helt fantastiske til at heppe! Nogle er vakse med lappegrej og olie til kæden, mens andre altid husker croissanter til morgenmødet. Det hele er vigtigt i VI CYKLER TIL ARBEJDE, fordi: Fællesskab og godt humør giver større cykelglæde - og flere cykeldage!

2) Lige børn leger bedst

Måske synes I det er sjovest at cykle på hold med kollegaer, med samme ambitionsniveau, som jer selv? Så opret hold med forskellige målsætninger og lad kollegaerne cykle med dér, hvor de føler sig bedst hjemme - er det hos Team Skildpadderne eller Sprinter-gazellerne?

3) Først til mølle

Arbejder I på samme adresse? Og er du vild med den gode gammeldags model med pen, papir og "først-til-mølle"? Så print tilmeldingsskemaet og hæng det op et godt og synligt sted på jeres arbejdsplads sammen med en kuglepen. Det minder folk om, at det er ved at være tid, og du får nemt samlet alle email-adresser ind. Og kollegaerne kan selv vælge, hvem de vil cykle sammen med. Vil I konkurrere mod hinanden på flere hold? Så print løs! Print skemaer

Læs også

Materialer

Her finder du tilmeldingsskema, plakat, webbanner og andre materialer til VI CYKLER TIL ARBEJDE.

Se materialerne

Hvad sker der i din hjerne, når du cykler?

Du ved nok, at det er godt for dit helbred at cykle. Men hvad sker der egentlig i din hjerne, når du træder i pedalerne? Det forklarer professor og overlæge på Rigshospitalet Bente Klarlund Pedersen.

Læs her

Bliv yngre med VI CYKLER TIL ARBEJDE

Gør en måneds cykling overhovedet en forskel for sundheden? JA! Se nu bare Holger, der blev fire år yngre, da han cyklede med i VI CYKLER TIL ARBEJDE.

Læs mere - se filmen