Your browser has not requested "Danish" as a preferred language, we have some of our content available in English, would you prefer to see English where available?

Yes, please / No, thank you

Mød en kaptajn:

"Sportsdirektøren" i Nykredit får kollegaerne til at cykle

Entusiasme, humor og sund konkurrence giver resultater i ‘VI CYKLER TIL ARBEJDE’, siger erfaren holdkaptajn.

5.517. Så mange holdkaptajner cyklede med i VI CYKLER TIL ARBEJDE 2023. En af dem var Jens Ulrik Weper, eller JUP, som han kalder sig. Han kan ikke helt huske det, men mener, at han første gang var holdkaptajn for et af holdene hos Nykredit i Aalborg i 2005, hvor han stadig arbejder med IT.

I 2014 blev han udnævnt til Årets Holdkaptajn. Det år kaldte han sig selv sportsdirektør, fordi han faktisk var holdkaptajn for to hold. ”Vi var pludselig for mange til kun et hold, så vi oprettede et hold mere, og der var ingen, der ville være holdkaptajn på det andet hold, så det blev jeg så. Så kunne jeg jo kalde mig sportsdirektør,” fortæller JUP, der ikke selv synes, han er en egentlig cykel­ildsjæl, selv om han cykler til arbejde året rundt.

Vi var pludselig for mange til kun et hold, så vi oprettede et hold mere, og der var ingen, der ville være holdkaptajn på det andet hold, så det blev jeg så. Så kunne jeg jo kalde mig sportsdirektør.Jens Ulrik Weper

Men han er med til at gøre en forskel for cyklismen gennem sin mangeårige indsats som holdkaptajn. JUP er nemlig en af de mere innovative og entusiastiske holdkaptajner, som blandt andet har opfundet en del "badges" til deltagerne på cykelholdet.

”Der var en, der lige skulle have 100 km ekstra på kontoen, så vi kunne vinde over det andet hold. Han havde en stærk lygte med batteri, som løb tør for strøm på halvvejen, så han måtte køre hjem i mørke, så han skulle have et nat­-badge. En anden var lige ved at køre chefen ned på parkeringspladsen, så han skulle selvfølgelig have et ’næstenkørt­chefen­ned­-badge,” siger JUP, der måske var med til at inspirere Cyklistforbundet til at indføre et mørke­-trofæ i Vintercyklingsugen.

”Det er vigtigt med humor i kampagnen – og så en sund og sjov intern konkurrence på holdet og mellem holdene på arbejdspladsen.” JUP gør også gerne en ekstra indsats for at få cyklet så meget som muligt i kampagnen.

Det er vigtigt med humor i kampagnen – og så en sund og sjov intern konkurrence på holdet og mellem holdene på arbejdspladsen.Jens Ulrik Weper

”Jeg skulle have vores bil på værksted, som ligger i gå­afstand fra min arbejdsplads. Alligevel skulle cyklen bakses bag på bilen, så jeg kunne få mit ‘kryds’ og en cykeldag på få hundrede meter.” På cykelturene i vinterkulden kan han varme sig ved, at hans arbejde som holdkaptajn bærer frugt.

”Jeg har en kollega, som er maratonløber, men han cyklede ikke, men kørte til arbejde i sin bil de 25 km fra Støvring til Aalborg og gad ikke være med i VI CYKLER TIL ARBEJDE. Jeg mener, han fik en skade, så han i en periode ikke kunne løbe, og så meldte han sig alligevel til VCTA. Siden har han nærmest cyklet til arbejde hver dag, og det er både i regn, storm og slud. Han begyndte med VI CYKLER TIL ARBEJDE. Så det er jeg lidt stolt af.”

Interviewet med Jens Ulrik Weper blev bragt i Cyklistforbundets medlemsmagasin CYKLISTER.

Læs også

Bliv holdkaptajn - og vind!

Alle holdkaptajner, der er tilmeldt VI CYKLER TIL ARBEJDE 2024, er med i lodtrækningen om to overnatninger for to personer på valgfrit Radisson hotel i Danmark.

Læs mere

Ta' cyklen & vind præmier

Der er masser af fede præmier i puljen. Du og dine kollegaer kan vinde elcykler, cykelgrej, hotelophold og meget andet godt. Jo flere dage I cykler - jo større er chancen for at vinde!

Se alle præmierne her

Hvilke trofæer går du efter?

Hop på cyklen i maj og få seje trofæer. Du kan både snuppe "vandrepokalen" og fejre dine cykelpræstationer med op til otte trofæer på din profil.

Læs mere