Your browser has not requested "Danish" as a preferred language, we have some of our content available in English, would you prefer to see English where available?

Yes, please / No, thank you

Turen går til... arbejde!

I maj måned vækker det milde klima flokkevis af cyklister, der har overvintret inden døre. Men indtil du kommer ind i vanen, kan cykelturen til arbejde føles som en helt eksotisk rejse. Så værsgo – her er din guide, når turen går til arbejde!

Forude venter en hel måned med snurrende cykelhjul mod solvarm asfalt, flagrende gevandter og højt til himlen. Lige om lidt er du i sadlen og on the road again – og måske begynder det at krible lidt i maven?

Bare rolig, det er helt almindeligt at få rejsefeber op til starten på VI CYKLER TIL ARBEJDE. Så vi har samlet en stribe praktiske rejseråd til dig, så du er klar, når turen går til arbejde.

Sådan forbereder du dig

At cykle til arbejde kræver langt mindre forberedelse end fx at bestige et bjerg eller køre i hundeslæde over indlandsisen. Det er faktisk ret let. Men med en lille smule forberedelse kan du gøre turen endnu bedre:

 1. Pump din cykel og giv kæden et dryp olie

 2. Stå op i god tid, så du ikke skal halse af sted

 3. … hov, har du glemt at melde dit hold til VI CYKLER TIL ARBEJDE? Du kan nå det lige her!

Hvis du er nødt til at campere på vej til arbejde, er din cykeltur muligvis for lang. Det kan være en god ide at nøjes med at cykle til bussen eller toget. Det tæller også som en cykeldag i VI CYKLER TIL ARBEJDE.

Billetter og køreplaner

Der er fri adgang for alle interesserede på landets cykelstier. Du behøver ikke at købe billet eller tjekke køreplanen for at finde næste afgang til din arbejdsplads. Gå bare direkte ombord på din cykel – den kører lige, når det passer dig.

Sæson

I Danmark kan du møde cyklister året rundt. Cykelsæsonen starter for alvor i maj. Her skyder antallet af solskinstimer kraftigt i vejret – og det samme gør antallet af cyklede kilometer.

 • GÅ IKKE GLIP AF: At cykle i gult
  I Tour de France er det kun de bedste, der får lov – men når turen går til arbejde, kan ALLE køre i gult. I maj står rapsmarker og mælkebøtter i fuldt flor over hele landet. På cykel kan du dufte det hele – og alle dem i bil bliver gule og blå af misundelse.

 • Pas og visum

  Hvis du holder dig nogenlunde inden for Schengen på vej til arbejde, er det ikke nødvendigt at medbringe pas eller visum.

  Tip: Har du lyst til at cykle ekstra langt? Så kør med i Omvejs-onsdag 22. maj. Der er præmier på højkant.

 • Valuta

  Den danske møntfod er kroner – også når du cykler til arbejde og laver et bagerstop på vejen.

  Husk:
  Ta' kage eller snacks med til cykelholdet, og giv dig selv et flot trofæ

Drikkevand

Der er vand i hanen på de danske arbejdspladser, så du kan justere væskebalancen efter turen uden at vælte rejsebudgettet.

Tøj

De tidlige maj-morgener kan være kølige, så det er en god ide at tage tøj på! Men derudover er dresscoden på de danske cykelstier mangfoldig og afslappet – du kan som udgangspunkt cykle i det meste af din garderobe.

3 tip, du kan have glemt efter en lang vinter:

 • Korte kjoler bliver – en del kortere på cykel

 • Cykelklemmer er – smarte, hvis du ikke vil pudse kæde med dit jakkesæt

 • Cykelsko skal – lige klikkes ud af pedalerne før lyskrydset

 • Bagage

  Du kan med fordel overveje, at lade den store rullekuffert blive hjemme, når turen går til arbejde. En rygsæk eller cykeltaske er helt fint, og langt de fleste kan klare sig uden følgebil.

Find vej

Den bedste cykelrute til din arbejdsplads er ikke altid den korteste. Se på et kort, om du kan cykle gennem skoven, langs vandet eller ad mindre veje. Gps’en i din telefon skal nok få dig på arbejde, hvis du farer vild. Tjek evt. ruteplanlæggeren denmarkbybike.dk, hvis du mangler inspiration.

Åbningstider

Cykelstierne er døgnåbne i perioden fra 1. januar til 31. december.

 • Camping

  Hvis du er nødt til at campere på vej til arbejde, er din cykeltur muligvis for lang. Det kan være en god ide at nøjes med at cykle til bussen eller toget. Det tæller også som en cykeldag i VI CYKLER TIL ARBEJDE.

Læs også

Omvejs-onsdag: Kør en omvej og vind!

Onsdag d. 22. maj gælder det om at cykle mere end du plejer. Det giver nemlig både ekstra kilometer i benene og god træning for hjernen.

Læs mere

Hvilke trofæer går du efter?

Hop på cyklen i maj og få seje trofæer. Du kan både snuppe "vandrepokalen" og fejre dine cykelpræstationer med op til otte trofæer på din profil.

Læs mere

Sådan pakker du pendlercyklen

Med det rigtige udstyr er det ingen sag at få både indkøb, laptop og børn med på cyklen.

Læs her

Du bliver klogere af at cykle!

En tur på cyklen i forårssolen er ikke bare godt for kroppen, men også for hjernen: Du kan faktisk blive klogere, mens du cykler til arbejde.

Læs mere