Your browser has not requested "Danish" as a preferred language, we have some of our content available in English, would you prefer to see English where available?

Yes, please / No, thank you

5 inspirerende podcast om cykling

For nogle er cyklen et transportmiddel - for andre en livsstil. Uanset hvad, så er cykling inspirerende. Derfor findes der også et hav af fantastiske podcasts, der beskæftiger sig med emnet. Vi har samlet 5 bud på gode podcast, som vi synes er værd at lytte på. Find dem der, hvor du normalt lytter til podcast.

1) Jernhesten - Cyklistforbundets nye podcast

Cyklistforbundets funklende nye podcast skal både inspirere lytterne til at cykle mere og samtidig gøre os klogere på, hvordan cyklen kan bidrage til en sundere og mere bæredygtig hverdag og verden. Med Klaus Bondam som vært tager podcasten i første afsnit fat i sundhedstemaet - og stiller spørgsmålstegn ved hvem der egentlig har ansvaret for, at vi danskere cykler mere - den enkelte dansker eller politikerne? Gæster er professor på SDU, Jens Troelsen, og tidligere vejrvært på DR, Anja Fonseca, om at cykle sig til ro, overskud og glæde i hverdagen.

Afsnit to handler om cykelferier i Danmark og udkommer senere denne måned.
Læs mere og lyt her

2) Brinkmanns Briks ”Cykling”

I denne episode af Brinkmanns Briks svarer psykolog Svend Brinkmann og to andre eksperter på spørgsmålet om, hvorfor cyklen ikke blot er et simpelt transportmiddel. I podcasten bliver der også talt om alt fra hvad det giver et menneske at cykle gennem et smukt landskab, til hvad man kan lære om sig selv og verden ved at se på de store internationale cykelløb.

3) Veloropa

Veloropa er en podcast for alle, der elsker cykling. Hver uge vendes aktuelle emner i cykelsporten. De faste værter Claus Elming, Kim Plesner samt Stefan Djurhuus interviewer både danske og internationale cykelryttere. I studiet bliver der primært talt om landevejscykling og store cykelløb som Tour de France, Giro d'Italia, Vuelta España og de fem monumenter. Podcasten udkommer hen over hele cykelsæsonen.

4) Forhjulslir

I denne podcast kommer du helt tæt på cykelsporten og får et dybere og ærligere billede af, hvordan det er at være cykelrytter. Forhjulslir er til dig, der elsker cykling, elsker sporten, elsker rytterne og elsker røverhistorierne fra felten.

5) Bagerstop – en podcast om motionscykling

En podcasten for dig der både har lyst til at æde kilometervis af asfalt og masser af studenterbrød. Her er der plads til det hele. Hør blandt andet hvad der sker med din lykkefølelse, når du ræser gennem landskabet på din carbon-cykel.

Læs også

Hvad sker der i din hjerne, når du cykler?

Du ved nok, at det er godt for dit helbred at cykle. Men hvad sker der egentlig i din hjerne, når du træder i pedalerne? Det forklarer professor og overlæge på Rigshospitalet Bente Klarlund Pedersen.

Læs her

Gør modvind til medvind

Når solen skinner, er det let at være glad for sin cykel. Men hvordan bevarer du optimismen, når det øser ned og blæser en halv pelikan? Her får du cykeloptimistens bedste tips.

Læs guiden

"Når man først er kommet af sted, er det helt vildt fedt"

Sarah Wedsted skiftede sin daglige bustur ud med en cykeltur på 16 kilometer på Aarhus' hårdeste bakker - hver vej! Det sikrede hende prisen som "Årets debutant" 2020.

Mød Årets debutant