Your browser has not requested "Danish" as a preferred language, we have some of our content available in English, would you prefer to see English where available?

Yes, please / No, thank you

Vær med i Danmarks største og sjoveste motionskampagne i maj 2024

- og sæt skub i et sundt fællesskab på arbejdspladsen

Skal din virksomhed være med i VI CYKLER TIL ARBEJDE 2024? Og er det dig, der står for at få så mange som muligt til at melde sig til? Vi har gjort det let og fleksibelt for virksomheder at give deres medarbejdere en helt særlig oplevelse at samles om hele maj måned.

Hvad er VI CYKLER TIL ARBEJDE?

VI CYKLER TIL ARBEJDE er Cyklistforbundets landsdækkende motionskampagne, hvor vi sammen med virksomheder over hele landet sætter fokus på motion, sundhed og fællesskab. Med kampagnen opfordrer vi medarbejdere på alle landets arbejdspladser til at cykle til arbejde i fire uger, og det virker: For mange deltagere bliver VI CYKLER TIL ARBEJDE startskuddet til helt nye transportvaner og en mere aktiv livsstil, som også fortsætter efter kampagnen.

VI CYKLER TIL ARBEJDE kører hvert år i hele maj. Med kampagnen gør vi det nemt at motivere jeres medarbejdere til at cykle mere - og vise, at I er en arbejdsplads, der bakker op om sund og klimavenlig livsstil.


SÅDAN FUNGERER DET:
I kan deltage med lige så mange hold, som I ønsker. Det koster 85 kr. pr. deltager at være med. Man tilmelder sig i hold på 2-16 deltagere. I bestemmer selv, om I vælger en tovholder/administrator i virksomheden, der melder jer alle til - eller om de enkelte holdkaptajner selv melder holdene til. Tilmeldingen er åben til 30. april.

Sådan betaler I deltagergebyret:

 • Central tilmelding
  Ved I på forhånd hvor mange I bliver? Så kan I nemt købe det samlede antal pladser, I skal bruge, på én gang - fx med Dankort eller EAN-nummer. Det er altid muligt at tilkøbe ekstra pladser til arbejdspladsen - blot det er samme person, der køber hver gang.

 • Samlefaktura
  Vil I løbende tilmelde mange hold fra jeres virksomhed, kan vi tilbyde jer samlet fakturering. Så sender vi én samlet faktura for alle virksomhedens deltagere. Det letter tilmeldingen for deltagerne og betalingen for bogholderiet. I skal stille med min. 50 deltagere for at få en samlefaktura-aftale.

Hvis I er interesserede i en aftale om samlet fakturering, eller har andre spørgsmål om betaling, så kontakt os på vcta@cyklistforbundet.dk eller 33 32 31 21


VI CYKLER TIL ARBEJDE er en god start på sommeren og et værdsat event i PFA. Udover, at vi anstrenger os ekstra for at cykle hele eller lidt af vejen til og fra arbejde med alle de gode konsekvenser, som det har for sundhed og miljø, så styrker det også fællesskabsfølelsen. Tak for endnu en god oplevelse.Mirian Weber, HR ansvarlig for Sundhed & Forebyggelse, PFA

5 gode grunde til at være med


Færre sygedage

Fysisk aktivitet i hverdagen giver sundere medarbejdere med færre sygedage - og det kan mærkes på bundlinjen

Friske og glade medarbejdere

Den daglige cykeltur giver motion og frisk luft - det betyder mere energiske og veloplagte medarbejdere

Stærkere fællesskab

I VI CYKLER TIL ARBEJDE er man på hold med kollegaerne - det styrker fællesskabet på arbejdspladsen

Grønnere virksomhed

Kampagnen styrker jeres CSR-profil og er en god mulighed for at vise, at I er en grøn virksomhed

Fordele for hele samfundet

Flere cyklister giver mindre trængsel på vejene, renere luft, mindre CO2 og bedre folkesundhed

Vigtige datoer 2024

 • 1. marts: Tilmeldingen åbner

 • 30. april: Tilmeldingsfrist

 • 1. -31. maj: VI CYKLER TIL ARBEJDE kører

 • 4. juni: Sidste chance for indtastning af cykeldage

 • 12. juni: Vinderne offentliggøres

FAKTA:

Cykling sparer 10.000 kr. pr. medarbejder pr. år

Hver gang en medarbejder skifter passiv transport ud med cykling, kan det mærkes på bundlinjen. Beregninger viser, at det i gennemsnit sparer fem sygedage pr. medarbejder om året. Det giver en økonomisk besparelse på ca. 10.000 kr. pr. medarbejder om året. Forskning viser desuden, at cyklende medarbejdere føler sig gladere, mindre stressede og mere produktive. Læs mere om alle fordelene på cykelvæksthuset.dk

60% af den voksne befolkning har over otte timers stillesiddende aktiviteter på en hverdag

Sammenlignet med bilister, angives højere grad af kropsligt velvære, mentalt overskud og social kontakt, når man færdes på cyklen. Der er således udover de fysiologiske effekter også dokumentet en mental sundhedseffekt forbundet med cykling.

Den anbefalede daglige fysiske aktivitet svarer til at cykle 3 km hver vej til og fra arbejde

De første 1-2 timers cykling om ugen har dobbelt så stor sundhedseffekt som de efterfølgende timer.

+50.000 deltagere årligt

15 % kommer i gang med at cykle med VI CYKLER TIL ARBEJDE

92 % vil anbefale andre at være med

95 % vil være med igen

Tak til jer, fordi I har fået den pragtfulde idé med at tilskynde folk til at cykle til arbejde. Det var det, der fik mig til at starte med at cykle for snart 14 år siden. Tak, fordi I har givet mig en sund vane, som giver mig en indsprøjtning med lykke og velfærd, hver dag jeg cykler.Delia, deltager i VI CYKLER TIL ARBEJDE

Kontakt os

 • Hvis i er interesserede i en aftale om samlet fakturering, så skriv en mail til vcta@cyklistforbundet.dk

 • Er der noget, der driller undervejs? Så sidder kampagneteamet sidder klar til assistere jer. Kontakt os på tlf. 33 32 31 21 alle hverdage kl. 10-12 og 13-15 eller skriv til os på vcta@cyklistforbundet.dk

Læs også

Vi cykler til arbejde_Søren Hytting

Sådan får I mest ud af VI CYKLER TIL ARBEJDE

Få inspiration til hvordan jeres arbejdsplads kan gå aktivt ind i VI CYKLER TIL ARBEJDE - og få endnu flere medarbejdere op på cyklerne.

Læs mere

Ambassadører & samarbejdspartnere

Vores samarbejdspartnere brænder for klima, medarbejdersundhed og for at fremme cykling i Danmark. I fællesskab arbejder vi for at gøre cykling til en god case for både den enkelte, for fællesskabet og for dansk erhvervsliv.

Læs mere

Bliv certificeret som Cykelvenlig Arbejdsplads CFE 2030

Bak op om sund og bæredygtig transport - bliv certificeret som Cykelvenlig Arbejdsplads CFE 2030 efter fælleseuropæiske standarder med guld, sølv eller bronze.

Læs mere her

Hyppigt stillede spørgsmål

Hvornår er tilmeldingsfristen? Hvordan registrer vi cykeldage? Kan jeg være kaptajn på flere hold? Få svar på de mange spørgsmål her.

Læs mere