Se i videoen herover, hvorfor Michael Svane, Branchedirektør i Dansk Industri, og Klaus Bondam, direktør i Cyklistforbundet, synes DIN virksomhed skal være med i VI CYKLER TIL ARBEJDE. 

Klima og sundhed er de to ting, der betyder mest for os alle sammen i disse år. Både som individ, som virksomhed og som samfund. Du og din arbejdsplads inviteres derfor til at være med i Danmarks største motionskampagne VI CYKLER TIL ARBEJDE.

Kampagnen, der kører i maj, er en god anledning til at få mere aktivitet og motion ind i hverdagen til gavn for både den enkelte medarbejder og for virksomheden, og det er en af de mest effektive måder at bidrage til et mere bæredygtigt klima. Samtidig er det faktisk også noget, der skaber et positivt socialt fællesskab blandt kollegerne.

Bliv en del af bevægelsen, og vær blandt de mange arbejdspladser, der stiller med hold i motionskampagnen, så vi sammen kan skabe både sundere medarbejdere og grønnere virksomheder. VI CYKLER TIL ARBEJDE har været arbejdspladsernes årlige motionskampagne lige siden 1998. Sidste år deltog næsten 60.000 medarbejdere fra i alt mere end 2.000 virksomheder landet over.

Der er rigtig mange gevinster for jer ved at deltage i VI CYKLER TIL ARBEJDE:

 • Færre sygedage: En fysisk aktiv medarbejder har omkring fem færre sygedage om året end en inaktiv. Det giver en besparelse på ca. 10.000 kr. pr. medarbejder om året. For samfundet som helhed betyder det, at antallet af sygedage vil falde med hele 267.000, hvis der på årsbasis bliver cyklet blot 10 procent mere end i dag.
 • Fællesskab og positiv trivsel: Vi ved, at cyklende medarbejdere føler sig mindre stressede og mere produktive og energiske på arbejdet. Som deltagere skaber I samtidig et kollegialt fællesskab, hvor I støtter op om hinanden. Det giver glade og engagerede medarbejdere.
 • Bedre klima og grønnere bundlinje: Som arbejdsplads kan I forbedre jeres CO2-regnskab og på den måde blive en del af en større bevægelse mod et bæredygtigt klima. Hver medarbejder sparer nemlig 450 kg CO2 om året ved at cykle seks km om dagen fremfor at tage bilen.
 • Og så er der præmier på spil: Hver cykeldag i løbet af kampagnen fungerer som et lod i jagten på lækre præmier, og der er både rejser, cykler, weekendophold, cykelgrej og meget mere på højkant. Læs om præmierne her.

Vær med – og få flere til at cykle
I kan styrke medarbejdernes motivation ved aktivt at bakke op om kampagnen som virksomhed. Det gør fx en stor forskel, når arbejdspladsen betaler deltagergebyret på 60 kr. og opfordrer alle til at træde i pedalerne. Det gør også en stor forskel, når kampagnen bruges som anledning til at arrangere fx små eller større events, konkurrencer eller andet spas på arbejdspladsen. Der er masser af gode forslag i inspirationskataloget, som du finder herunder.

VI CYKLER TIL ARBEJDE giver jeres cyklende medarbejdere et naturligt startskud for årets cykelsæson – og de mindre cykelvante får en måned til at afprøve cyklens mange fordele. Alle er inviteret og kan få en sundhedsgevinst ved at cykle med!

Sæt gang i kampagnen i jeres virksomhed: Download kommunikationspakken

I dropdown-menuen herunder har vi samlet en række informationer og nyttige værktøjer, der gør det lettere for jer som virksomhed at få det bedste ud af kampagnen.

  Tilmelding

  Tilmelding foregår nemt og hurtigt på www.vcta.dk/tilmelding 

  Jeres medarbejdere kan selv stå for tilmeldingen, eller I kan vælge en koordinator, som kan stå for det. Et hold består af mellem 4-16 deltagere, og alle hold skal have en holdkaptajn. Man kan løbende tilføje flere deltagere og flytte deltagere mellem holdene. Sidste frist for tilmelding er den 26. april.

  Inden I tilmelder jer, skal I vide:   

  • Hvor mange hold I vil tilmelde (man kan dog altid eftertilmelde ekstra hold frem til 1. maj).
  • E-mailadresse på holdkaptajn(-erne)
  • Hvilken betalingsform I ønsker: Betalingskort, MobilePay, EAN nummer eller faktura.

  Tilmelder I mere end 50 medarbejdere, kan vi tilbyde jer samlet fakturering. Vi udleverer en kode, som I kan tilmelde jer med. Så sender vi én samlet faktura for alle virksomhedens deltagere. Det letter betaling og bogføring for jer og jeres ansatte kommer nemmere igennem tilmeldingen. Hvis I kunne tænke jer at høre mere, så kontakt mip@cyklistforbundet.dk eller ring +(45) 4070 8360


  Vores kampagnetelefon er klar til assistere jer ved eventuelle spørgsmål. Telefonen er åben alle hverdage kl. 10-12 og 13-15. Tlf.: 3332 3121

   

   

  Om kampagnen

  VI CYKLER TIL ARBEJDE er Danmarks største motionskampagne for arbejdspladser, og den kører i hele maj måned. Sådan her foregår det:


  • I kampagneperioden gælder det om at cykle til arbejde så mange dage som muligt. Det tæller også med, hvis man cykler til stationen eller bussen. Eller hvis man cykler den ene vej og tager toget eller bussen den anden vej.

  • Deltagerne stiller med hold på 4-16 deltagere og indtaster cykeldage på deres personlige profil på hjemmesiden.

  • Hvert hold skal have en holdkaptajn, der også får adgang til at indtaste cykeldage på vegne af alle holdets deltagere, hvis de ikke selv husker at gøre det. 

  • Hver registreret cykeldag tæller som et lod i puljen om præmier, og når kampagnen er slut, trækkes der så lod om alle de lækre præmier.

  • Det koster 60 kr. pr. deltager at være med, og overskuddet går til Cyklistforbundets arbejde med at forbedre forholdene for Danmarks ca. 4,5 mio. cyklister. Via en bred vifte af aktiviteter og en målrettet politisk indsats, arbejder vi for at sætte cyklismen på den politiske dagsorden, styrke den bæredygtige infrastruktur og højne folkesundheden i Danmark.

  VI CYKLER TIL ARBEJDE handler om at finde cykelglæden, styrke fællesskabet og så i øvrigt vinde nogle dejlige præmier. 


  Hvert år deltager mellem 65.000 og 110.00 mennesker i VI CYKLER TIL ARBEJDE, og vi vil rigtig gerne have dig og din virksomhed med.


  Læs mere om kampagnen under Om VI CYKLER TIL ARBEJDE  Cyklende medarbejdere kan mærkes på bundlinjen

  Vi står som samfund overfor en række radikale udfordringer de kommende år. Biltrafikken og trængslen på vejene vokser massivt. Luftforureningen i de større byer ligger langt over grænseværdierne, og klimaforandringerne buldrer derudaf. Samtidig er folkesundheden under pres. Det er komplekse problemstillinger, der ikke findes enkle løsninger på. Eller gør der?


  Cyklen er en enkel, billig og sund måde at transportere sig på, og den er samtidig en rigtig god forretning - både for samfundet og for den enkelte virksomhed.


  Samfundsøkonomisk gevinst
  For hver kilometer, der bliver kørt på cykel i stedet for i bil, kan sundhedseffekten for samfundet i form af forlænget levetid og forbedret helbred ifølge Transportministeriets tal opgøres til næsten syv kroner. Ja, du læste rigtigt, det var for hver kilometer, der køres. Det har altså en helt enorm samfundsøkonomisk betydning at få flere i sadlen.


  Mindre trængsel på vejene
  Dertil kommer en reduceret trængsel på vejene på op mod 6%. Færre biler og dermed mindre kø-kørsel på vejene er noget vi også ved har stor betydning for samfundsøkonomien lige såvel som for den enkelte virksomhed.


  Færre sygedage
  Der er med andre ord mange fordele og god økonomi i at bakke op om cyklende medarbejdere. De er nemlig også både sundere og mere veloplagte, end deres inaktive kollegaer. Hver gang en medarbejder skifter passiv transport ud med cykling, kan det samtidig mærkes på bundlinjen. Beregninger viser, at det sparer fem sygedage pr. medarbejder om året, og en nyere undersøgelse af Incentive for Dansk Industri viser, at hvis der på årsbasis blev cyklet blot 10 procent mere end i dag, ville antallet af sygedage falde med 267.000, hvoraf 112.000 ville være arbejdsdage. Desuden ville der blive opnået en samfundsøkonomisk gevinst på 1.137 mio. kroner om året.


  Cykling er med andre ord god motion, der samtidig øger arbejdsglæden og effektiviteten i virksomheden.


  Derfor vinder alle ved at deltage
  VI CYKLER TIL ARBEJDE er en cykelmotionskampagne med dokumenterede effekter og mere end 20 år på bagen. Kampagnen har til formål at få medarbejdere til at cykle i hverdagen og sætter i en hel måned fokus på cyklens mange fordele.


  Som deltagende virksomhed viser I omverdenen, at I er en virksomhed, der tager ansvar for samfundets udfordringer med sundhedsudgifter, trængsel, luftforurening og klimaet som helhed.


  I skaber positive forandringer
  I VI CYKLER TIL ARBEJDE cykler 4-16 kollegaer sammen på et hold. Fællesskabet er nemlig kernen i kampagnen og en væsentlig motivationsfaktor, hvis man vil ændre transportvaner. Når jeres medarbejdere i fire uger opmuntrer hinanden til at cykle mere, sker der en positiv forandring, som det kan være svært at skabe på egen hånd.  Inspirationskatalog

  Find masser af inspiration til, hvordan jeres arbejdsplads kan gå aktivt ind i VI CYKLER TIL ARBEJDE, hverve deltagere og lave forskellige sjove arrangementer i kampagneperioden. Der er også gode råd til, hvordan I fremmer en attraktiv og cykelvenlig arbejdsplads. I finder inspirationskataloget her:

   

  Kommunikationspakke

  Til at understøtte den interne og eksterne kommunikation omkring jeres deltagelse i VI CYKLER TIL ARBEJDE, finder I her en række materialer, der kan bruges før og under kampagnen. Materialerne vil blive lagt på til download løbende. De første vil være klar fra ca. 1. marts 2019. Download samlet kommunikationspakke her

   

  TEKST TIL INTRANET LANG VERSION

  TEKST TIL INTRANET KORT VERSION

  MAIL INVITATION VIRKSOMHEDER INTERNT 

  TILMELDINGSSKEMA (TIL PRINT)

  TILMELDINGSSKEMA (DIGITALT)

  FACEBOOK SKABELON

  WEBBANNER

  WEBBANNER 

  HVERVEFOLDER

  PLAKAT

  LOGO

   

   

   


   


  Deltagerstatistik og interne konkurrencer

  Vi har erfaring med, at mange virksomheder bruger VI CYKLER TIL ARBEJDE som platform for egne arrangementer og konkurrencer. Vi vil gerne understøtte disse initiativer ved at tilbyde løbende statistik på virksomhedens resultater.


  I vores statistikmodul finder I data på både hold-, virksomhed-, kommune-, og regionsniveau. Brug modullet til at konkurrere internt, udfordre nabovirksomheden eller se hvordan I klarer jer i forhold til resten af landet.


  Har I andre ønsker til lige netop jeres virksomhed, er I også velkomne til at skrive til kampagneteamet på VCTA@cyklistforbundet.dk


  Tilføj jeres favoritter og download herefter som Excelark.    

   

  Rabatter og tilbud

  Alle medarbejdere i jeres virksomhed får adgang til 25% rabat på en lang række lækre cykelprodukter fra Cyklistforbundets butik, Cyklistbutikken 1905.


  Efter tilmelding udleverer vi på jeres anmodning en rabatkode, der kan bruges på www.1905.dk/vicyklertilarbejde


  Koden må bruges af ALLE jeres medarbejdere, uanset om de cykler med eller ej, og I kan som virksomhed også bruge den til at indkøbe præmier, hvis I har interne konkurrencer.


   

  Virksomhedsmedlemsskab & Cykelvenlig arbejdsplads

  Virksomhedsmedlemskab 

  Som virksomhedsmedlem i Cyklistforbundet støtter I arbejdet for en sundere og mere bæredygtig verden, og I styrker jeres CSR-profil inden for klima og sundhed. Det er mere nødvendigt end nogensinde før, at flere vælger cyklen. Alt for mange danskere dør for tidligt på grund af inaktiv livsstil. Vores veje i og omkring byerne er ved at sande til i køer og trængsel. Vores verden er truet af massive globale klimaudfordringer. 
  Som virksomhed eller organisation kan I støtte Cyklistforbundets arbejde for en sundere og mere bæredygtig verden. Gennem politisk interessevaretagelse, projekter og kampagner arbejder Cyklistforbundet for at forløse de enorme samfundsmæssige potentialer, der ligger i en stærk cykelkultur. Med jeres støtte som virksomhedsmedlem kan vi nå endnu længere i det arbejde.

  Det får I som virksomhedsmedlem:

  • Fysisk diplom og digitalt materiale, der viser, at I støtter Cyklistforbundet 
  • Jeres logo med link på vores hjemmeside
  • Et antal eksemplarer af magasinet CYKLISTER fire gange om året 
  • Reduceret pris på certificering som Cykelvenlig Arbejdsplads inklusive transportvaneundersøgelse og rådgivningsmøde  
  • Medlemsrabat i Cyklistbutikken 1905 til eksempelvis køb af firmagaver, tjenestecykler og udstyr til udlån i på arbejdspladsen.
  • Deltagelse i årligt seminar om cykelfremme på arbejdspladsen, hvor I får ny viden og inspiration og deler erfaringer med andre virksomhedsmedlemmer.
  Kontakt Cyklistforbundet og hør mere på: post@cyklistforbundet.dk eller telefon 40708358

  Cykelvenlig arbejdsplads

  En cykelvenlig arbejdsplads gør det let og attraktivt for medarbejderne at cykle til og fra arbejde - blandt andet ved at prioritere gode forhold for cykelparkering, bad og omklædning, mulighed for reparationer og andre motiverende faktorer. 


  Med certificeringsordningen Cykelvenlig arbejdsplads kan I få papir på jeres cykelvenlighed med guld, sølv eller bronze-status. I signalerer, at I er en attraktiv arbejdsplads, der tager sundhed, CSR og bæredygtighed alvorligt. Samtidig får I hjælp til at arbejde systematisk på cykelområdet og måle og kommunikere jeres indsats.


  Som deltagende virksomhed i VI CYKLER TIL ARBEJDE kan vi tilbyde jer vores certificeringsordning til en attraktiv pris.

  Læs mere om Cykelvenlig arbejdsplads her eller kontakt Cyklistforbundet for et godt tilbud:

  Hvad siger andre om kampagnen?

  ”Deltagelse i ”VI CYKLER PÅ ARBEJDE” er en tradition i NIRAS. En tradition, som betyder forskelligt for den enkelte medarbejder. For nogen er det lige det, der skal til, for at få cyklen ud af vinterhi. For nogen et skub til at cykle på arbejde for første gang. For nogen et dejligt bevis på, at nu er det virkelig forår. Og endelig for alle en god lejlighed til at mødes socialt omkring det ”at cykle” og bidrage til en sundhedsfremmende og miljøvenlig kultur i NIRAS”. 

  Rikke Rand, Senior HR Business partner i NIRAS

  "Vi kan i virksomhederne, såvel private som offentligt, gøre mange ting for at bakke op om cykling i hverdagen og de mange fordele, som det giver, og vi har gode erfaringer med at have cykelmekaniker på besøg for at tjekke medarbejdernes cykler. At medarbejderne vælger at træde lidt ekstra i pedalerne, giver motion, frisk luft og dermed bedre trivsel. Det er godt for den enkelte og for arbejdspladsen".

  Jonas Dahl, direktør på Regionshospitalet Randers

  "Hos Ørsted er VI CYKLER TIL ARBEJDE en fast tradition blandt medarbejderne. Kampagnen er ikke bare startskuddet til cykelsæsonen, men også en fantastisk lejlighed til at skabe en social sammenhængskraft blandt medarbejderne på en stor arbejdsplads. Vi glæder os til at være med igen i 2018". 

  Hanne Blume, HR-direktør i Ørsted